Jeigu nusprendėte pirkti naudotą automobilį, verta atkreipti dėmesį į specialistų patarimus ir dar prieš priimant galutinį sprendimą automobilį patikrinti autoservise, susitikus su pardavėju detaliai jį apžiūrėti, įvertinti bei, žinoma, pasitarti dėl galutinės transporto priemonės kainos. Tiesa, renkantis naudotą automobilį galite susidurti su neišvengiamais iššūkiais kaip nedidelis transporto priemonių pasirinkimas, neatitinkantis kainos bei kokybės santykio ar apgaulinga rida. Bet kurio atveju, perkant tiek naują, tiek naudotą automobilį, teks piniginę atverti plačiau. Jeigu išsirinkto automobilio kaina yra didesnė negu jūsų turimas santaupų kiekis, pasiskolinti papildomai galite šiame tinklalapyje.

Sumažinkite paieškos kriterijus

Specialistai teigia, jog automobilių rinka yra kiek perpildyta, transporto priemonės parduodamos internetu, automobilių turguose, taip pat jas galima įsigyti iš užsienio valstybių, tad galimybių iš kur ir kokį automobilį įsigyti, yra išties daug. Tam, kad naudoto automobilio rinkimosi procesas netaptų ypač varginantis, rekomenduojama sau atsakyti į klausimus, kokios automobilio savybės jums yra svarbiausios. Pavyzdžiui, ar reikalinga šeimyninė transporto priemonė, ar mažesnė, ar automobiliu planuojate vežti didesnius krovinius, pirmenybę teikiate ekonomiškam ar galingam automobiliui, ar svarbus degalų tipas, o galbūt norite elektra varomos transporto priemonės? Nusprendus, kokios galios transporto priemonės norite, koks turi būti šios variklio tipas ar salono komplektacija, sumažėja jūsų paieškos kriterijai.

Perkant naudotą automobilį daugelis žmonių susiduria su svarstymais, ar pardavėjas apie transporto priemonę nieko nenuslepia, ar išvardina visus gedimus bei pateikia tikslius ridos rodmenis. Taigi tam, kad jūsų išsirinktas naudotas automobilis būtų tvarkingas ir tinkamas kelionėms mieste bei už jo ribų, pirmiausia jį turite pristatyti į autoservisą, kuriame gausite informacijos, ar transporto priemonė neturi kitų pardavėjo neišvardintų gedimų ir tam tikra informacija iš pardavėjo nebuvo slepiama piktybiškai.

Patikimame autoservise dirbantys specialistai atkreipia dėmesį į tokius aspektus kaip ar nepastebimi dažų skirtumai, ar transporto priemonės nėra paveikusi korozija, nors iš išorės ji atrodo idealiai. Įlenkimai, įbrėžimai, važiuoklė, stabdžiai ir kitos automobilio sudedamosios dalys turi būti patikrintos detaliai tam, kad įsigijus, atrodytų, jums tinkamą ir tvarkingą transporto priemonę, už šios remonto darbus nereikėtų piniginės atverti dar plačiau negu pati automobilio kaina.

Pasinaudokite „Regitros“ paslauga

Taip pat prieš perkant naudotą transporto priemonę patariama informacijos apie automobilį paieškoti „Regitros“ internetiniame tinklapyje, kadangi čia pateikiama informacija apie ieškomas bei areštuotas transporto priemones. Dar vienas svarbus aspektas, jeigu perkate automobilį pagal skelbimą - jį išsisaugokite, nusifotografuokite. Kadangi pardavėjas gali suteikti nevisai tikslius duomenis apie parduodamą transporto priemonę, esant reikalui, dažniausiai – ginčui, skelbimo kopija pirkėjui gali padėti. Pavyzdžiui, skelbime buvo nurodyta, jog automobilis neturi trūkumų, tačiau po įsigijimo proceso buvo pastebėtas svarbus defektas, o kaina, kurią sumokėjote pardavėjui, neatitiko realios transporto priemonės būklės.

Kilus ginčui, pirkėjui svarbu turėti automobilio pirkimą pagrindžiančius dokumentus kaip ir skelbimo kopiją, jog, esant reikalui, turėtumėte svarių įrodymų. Kasmet „Regitrą“ pasiekia šimtai atvejų, kuomet automobilio ir kėbulo numeriai būna suklastoti, o ir pačios transporto priemonės ar jų dokumentai ieškomi tarptautiniu mastu. Dėl šios priežasties naudotų automobilių pirkėjams svarbu būti budriems.

Užsakymo nr.: PT_84754515