Loterijose niekada nesisekė

Nidoje šiuo metu atostogaujanti moteris, sulaukusi organizatorių skambučio, iš pradžių pagalvojo apie paguodos prizą – kepsninę, dėl kurios ir nusprendė sudalyvauti žaidime. „Registruojantis kilo mintis: o jeigu laimėčiau toną mėsos, ką reikėtų su tokiu kiekiu daryti? Bet iškart nuvijau tokią mintį, nes gi man nesiseka loterijose! Buvau praradusi viltį, kad kada nors ir man konkursuose galėtų nusišypsoti laimė. Dabar jau niekada negalėsiu taip sakyti – šis laimėjimas sugrąžino tikėjimą, kad kiekvienas iš mūsų galime būti nugalėtojais, svarbiausia dalyvauti, – įsitikinusi pagrindinio prizo laimėtoja, pripažinusi, kad laimėjimui tereikėjo vieno bandymo. – Specialiai per šiuos mėnesius nepirkome mėsos, kad galėtume daugiau kartų dalyvauti žaidime – užpildžiau anketą tik vieną kartą ir ji buvo lemtinga.“

Susigyvenus su netikėta žinia Ritai teko ilgai įrodinėti šeimai, kad apie laimėjimą pranešęs skambutis nėra apgaulė: „Mama ragino neskubėti džiaugtis, nes čia gali būti kažkokia apgavystė. Tuo tarpu vyras, kadangi dirba Norvegijoje, iškart labai apsidžiaugė, nes vykstant namo nebereikės mėsos pirkti ir vežti namo į Lietuvą. Artimieji suskaičiavo, kad per dieną reikės suvalgyti nei daug, nei mažai – beveik 3 kilogramus mėsos, kurią žaidimo organizatoriai pristatys į namus kas dvi savaites. Iškart prižadėjau laimėjimu dalintis ir su giminaičiais, užteks visiems“, – džiaugėsi vilnietė, laimėjimo proga planuojanti surengti smagų vakarėlį su daug lauke keptos mėsos.

Dažniausiai kepa burgerius

Du mėnesius vykęs BIOVELA žaidimas parodė, kad ant lietuvių stalo vasarą populiariausi išlieka įvairių skonių marinuoti šašlykai. Mėgstamiausias pirkėjų skonis – tradiciniai kiaulienos sprandinės Kaukazo šašlykai su bazilikais, čiobreliais, mėtomis ir mairūnais. Tuo tarpu mėgstamiausias R. Baikauskaitės mėsos gaminys – jautienos maltiniai mėsainiams, kuriuos moteris kepa tiek keptuvėje, tiek ant griliaus. Kai apsipirkinėja su šeima, vilnietė dažniausiai perka šviežią arba marinuotą mėsą šašlykams, kepsniams: „Jeigu jau noriu grįžusį iš darbo vyrą palepinti, jam perku rūkytus mėsos gaminius, kuriuos jis labai mėgsta.“

Biovela nuotr.

Žaidimo organizatoriai pastebi, jog šiemet taip pat sparčiai populiarėja šviežios dešrelės BE JOKIO APVALKALO, kurių įprastinis apvalkalas pakeičiamas iš jūrų dumblių išgaunama medžiaga, leidžiančia produktui išlaikyti įprastą formą ir puikų skonį. Lietuvių tarpe, taip pat ir Ritos šeimoje, dėl savo sultingumo daugėja ir virtų marinuotų šonkaulių gerbėjų: „Net iki 6-9 valandų ruošiama minkštutėlė mėsa iškepus tiesiog slysta nuo kaulo, tad skanu ne tik vaikams, bet ir tėvams.“

Ritos šeima laisvalaikiu mėsą ruošia lauke – vilnietė neįsivaizduoja poilsio be sode arba kaime ant griliaus čirškančių patiekalų, kuriais vaišina gausų artimųjų ir draugų ratą. „Sužinoję apie laimėjimą draugai netvers džiaugsmu, kad pasirūpinome mėsa susibūrimams visai vasarai. Panašu, jog griliaus sezonas šiemet bus intensyvesnis nei bet kurią kitą vasarą“, – svarstė vos prieš porą dienų apie didžiausią savo gyvenime laimėjimą sužinojusi moteris. – Turbūt tik po metų suvoksiu, kokio tai iš tikrųjų dydžio dovana. Mėsos užteks ne tik vasaros išvykoms, bet ir namie ruoštiems patiekalams žiemą, kuomet galėsiu lepinti šeimos draugus ir artimuosius.“

R. Baikauskaitė – ne vienintelė, besidžiaugianti sėkme šios vasaros griliaus konkurse. Dar 100 laimingųjų atiteko „Kamado Bono“ kepsninės bei 500 „Biovelos“ produktų rinkinių.