„Tautinį paveldą turiu dėl to, kad mūsų giminėje pieno gaminiai daromi karta iš kartos – močiutė darė, paskui mama. Vaikystėje mačiau, kaip sūris daromas, ir labai norėjau pabandyti pati jį pagaminti“, – vaizdo reportaže pasakoja Dalytė.

Vaizdo įraše supažindinama ir su ekologiniu uogų bei vaisių Genovaitės Sakalauskienės ūkiu. Iš uogų ji gamina sveikas ir maistingas uogienes.
„Kiekvienais metais vis plečiame savo asortimentą – gaminame uogienes, sultis, džemus, tyres. Šiais metais sugalvojome auginti dumblainius, dabar iš jų gaminsime džemą. Pagrindinė produkciją, kurios daugiausia auginame ir realizuojame, yra smidrai – šparagai“, – kalba ūkininke.

Daugiau apie tai, ką galima užsiauginti Lietuvoje, galite sužinoti pasižiūrėję vaizdo įrašą.