Mūsų šeimoje auga ir maži vaikai, ir namų augintiniai, tad tvarkos palaikymui reikia nuolatinio įdirbio. Namas, kuriame gyvename yra dviejų aukštų, tad bendras namo plotas viršija 120 kvadr. metrų. Kai su šeimos nariais nusprendėme rinktis išmanųjį siurblį – robotą, išskyrėme mums svarbiausias siurblio savybes ir kriterijus: siurblio-roboto lankstų gebėjimą prisitaikyti prie aplinkos, išvalytų visus namų kampus, ilgas veikimo laikas ir greitas darbas. Daugiausiai lūkesčių atitiko „Deebot“ naujovė su dirbtiniu intelektu, tad ėmėme ir išbandėme.

Išpakavus iš dėžės, siurblys pasirodė gana optimalaus dydžio (svoris apie 4 kg), kuris turi gan ne mažą, bet stilingą pakrovimo stotelę. Pastarajai reikia paskirti patogią vietą. Šią vietą siurblys turi pats patogiai pasiekti iš įvairių pusių. Įjungus siurblys veikė netriukšmingai.

Valdymas per mobiliąją programėlę. Programėlę išmanaus siurblio valdymui labai nesudėtingai atsiuntėme išmaniajame telefone. Programėlės pagalba galima: susidėlioti namų žemėlapį, nurodyti norimą siurblio maršrutą, siurblio manevrus, stebėti filmuojamą vaizdą, pastebėtas siurblio kliūtis, daiktus, dėl kliūčių neišvalytas vietas.

Siurblys pats atpažįsta kliūtis ir jas apvažiuoja

Siurblys pats atpažįsta kliūtis ir jas apvažiuoja. Terminas „siurblys su dirbtiniu intelektu“ ir stebino, ir gąsdino. Tai ką siurblys gebės daryti? Taigi, siurbliui dirbtinis intelektas leidžia ne tik greitai aptikti gulinčius daiktus ant žemės, bet ir išvengti rizikingų vietų. Ši funkcija ypatingai aktuali turintiems didesnes patalpas ar vaikų kambarius su daug smulkių daiktų ant grindinio.

Mūsų namuose dažnai randami ant grindų batai, žaislai, kojinės, laidai. Tad buvo svarbu, kad siurblys neįsipainiotų į gulinčius daiktus, neužvažiuotų ant miegančių augintinių ir nereiktų nuolat sekti paskui siurblį šalinant kliūtis. Siurblys-robotas gulinčius daiktus ir gyvūnus ant žemės greitai atpažino ir akimirksniu apvažiavo. Robotas tiksliai atpažįsta ir įsimena šalia esančius objektus atstumu iki 10 metrų, siurblio gebėjimas įsivertinti visas galimas rizikingas vietas, padeda išvengti įstrigimo atvejų. Be to, siurblys nesudėtingai įveikė 2 cm. slenksčius, jo nereikėjo nei nukelti, nei pastumti. Čia siurblys užsidirbo dar vieną pliusą.

Valymo maršruto nustatymas kelių aukštų patalpoms

Valymo maršruto nustatymas kelių aukštų patalpoms. Kitas išbandytas roboto funkcionalumas – nauja lazerių technologija siurblio navigacijai ar patalpų virtualioms riboms nustatyti. Naujas funkcionalumas leido nesudėtingai nustatyti individualiai pasirinktą patalpų plotą ar kelių aukštų namo žemėlapio ribas. Kaip sakoma, gera pradžia – pusė darbo. Taip pat ir su robotu. Nustatėme konkrečias norimas vietas antrame ir pirmame namo aukšte. Tokiu būdu sutaupėme daug laiko ir vietos, kurių nereikėjo valyti. Galima nustatyti namų ribas vienam valymo kartui arba visiems roboto valymams, tokiu būdu jis visada važiuos nurodytomis ribomis. Kai norėjome, kad būtų išvalytas tik vieno kambario kilimas, nustatėme kilimo ribas ir siurblys niekur kitur nesiblaškė. Taip sutaupėme daug laiko.

Patogi nuotolinė namų stebėsena su siurblio vaizdo kamera. Šis siurblys taip pat pasitarnavo, kaip namų vietininkas, kurio pagalba būdami ne namuose galėjome patikrinti, kaip sekasi namų augintiniams arba pasižiūrėti, ar nepalikome įjungto lygintuvo, atidaryto lango. Stebėti tokias situacijas padėjo išmaniajame siurblyje integruota vaizdo kamera tiesioginei vaizdo transliacijai. Mobiliojoje programėlėje nustatėme norimą namų vietą ir siurblys akimirksniu nuvažiavo į nurodytą vietą. Tuomet galėjau stebėti namų vaizdą per mobilaus telefono ekraną.

Siurblys iššveičia viską, net įsisenėjusias grindis

Siurblys iššveičia viską, net įsisenėjusias grindis. Esu mačiusi, kaip išmanieji siurbliai plauna grindis, tačiau rezultatas džiugindavo retai, nes įsisenėjusios dėmės likdavo ir įrenginio šeimininkai patys papildomai imdavosi šveisti grindis. Mums to daryti nereikėjo, siurblys turi grindų plovimo ir šveitimo funkciją – siurblyje integruota šveitimo plokštelė, kuri veikia aukšto dažnio virpesiais, kad geriau susidorotų su įsisenėjusiomis grindų dėmėmis. Taigi, grindys tikrai liko išvalytos. Prieš plovimo procesą pripildėme specialią siurblio vandens talpą ir su ja jis iššveitė per 90 kvadr. metrų grindų ir nepertraukiamai veikė 1,5 val.

Baterijos veikimas

Baterijos veikimas. Išmanusis siurblys turi itin ilgo veikimo Ličio jonų bateriją, kuri be sustojimo gali veikti iki trijų valandų ir gali išvalyti iki 300 kvad. metrų grindinio. Baterija kraunama apie 6 valandas.

Taigi, išmanaus siurblio dirbtinis intelektas išpildė mūsų šeimos visus norus su kaupu! Galime ramiai išvykti iš namų ir palikti siurblį be priežiūros valyti namus. Žinome, kad jis niekur neužstrigs, nepatrauktus daiktus, gyvūnus jis sklandžiai apvažiuos ir puikiai atliks savo darbą. „Deebot OZMO T8 AIVI“ siurblys tikrai tiks visiems, turintiems didesnes gyvenamąsias patalpas, kelių aukštų namus bei turintiems mažai noro ir laiko vaikščioti paskui siurblį.

Užsakymo nr.: PT_84706141