Remdamiesi specialistų patarimais apžvelgsime, kokie kombinuotų skalbimo mašinų - džiovyklių privalumai, trūkumai ir kokiomis savybėmis pasižymi viena džiovyklė. Skalbimo mašina su integruota džiovinimo funkcija gali sufleruoti, jog toks pasirinkimas yra pigesnis negu perkant du atskirus buitinės technikos prietaisus. Tačiau bet kuriuo atveju, brangiau kainuojančių pirkinių įsigijimui, piniginę teks atverti plačiau. Jeigu manote, kad turimų santaupų pritrūksite, kreditai internetu gali suteikti galimybę pasiskolinti trūkstamą pinigų sumą jūsų naujam pirkiniui.

Privalumas – kompaktiškas dydis

Pasak specialistų, viena dažniausių priežasčių, kodėl žmonės renkasi skalbykles, jau turinčias integruotą džiovinimo funkciją, yra jų dydis. Kompaktiškas buitinės technikos prietaiso dydis ypač aktualus, kai norima sutaupyti erdvės ploto, be to, skalbyklėse džiovinimo funkcija gali būti nustatoma atskirai, be plovimo. Patogus naudojimas bei aiškios integruotos funkcijos palengvina skalbinių plovimo bei džiovinimo darbus, o taip pat toks prietaisas kainuoja pigiau, negu perkant atskirai skalbimo mašiną ir džiovyklę.

Džiovyklė

Svarbu paminėti, jog džiovyklėje, integruotoje į skalbimo mašiną, džiovinimo procesas užtrunka šiek tiek ilgiau. Taip pat rinkoje dažniausiai pastebimos tokios skalbyklės-džiovyklės, kurios negali vienu metu išdžiovinti tiek skalbinių, kiek talpina skalbimo mašina. Vadinasi, šį procesą reikės kartoti. Šiuolaikiškos, naujausių modelių skalbyklės su džiovinimo funkcija turi integruotas specialias šilumos siurblio džiovinimo technologijas, kurios skalbinius džiovina ne tik kruopščiai, bet ir taupydamos elektros energiją.

Greitesnis džiovinimo procesas

Nors džiovyklė vienu metu gali sutalpinti didesnį skalbinių kiekį negu integruota skalbyklėje, kadangi jos būgnas yra didesnis, tai - ne vienintelis šio atskiro buitinės technikos prietaiso privalumas. Taip pat džiovyklėje yra įvairios funkcijos, kurios gali pagreitinti džiovinimo procesą ir saugoti įvairių tipų skalbinių medžiagas. Naujesnių modelių džiovyklėse gali būti džiovinami gaminiai iš šilko ar vilnos, todėl jeigu jūsų namuose nemažai tokio tipo audinių, verta atkreipti dėmesį į siūlomas džiovyklės programas. Renkantis džiovyklę rekomenduojama atkreipti dėmesį į jos energijos efektyvumo klasę, montavimo tipą. Kadangi džiovyklių pasirinkimas tiek fizinėse, tiek elektroninėse parduotuvėse yra platus, kiekvienas gali atrasti savo namams geriausiai tinkantį džiovyklės variantą.

Ekspertai pastebi, kad džiovykles dažniau perka drėgnų ir vėsių šalių gyventojai, kadangi daugeliui įprastas skalbinių džiovinimo būdas kartais tampa tikru iššūkiu, ypač rudens bei žiemos sezonais. Ne išimtis ir Lietuvos gyventojai. Džiovinant skalbinius džiovyklėje, į aplinką drėgmė bei šiluma neišsiskiria, o patys skalbiniai tampa minkšti bei purūs.

Kaip jau buvo minėta, džiovyklės trūkumą galima įvardinti jos dydį. Tačiau turint erdvesnį vonios kambarį ar kitą namų erdvę, kurioje numatyta džiovyklės vieta, tai gali nepasirodyti kaip buitinės technikos prietaiso minusas. Skalbyklė su integruota džiovinimo funkcija kainuoja pigiau negu džiovyklė, tačiau norint efektyvesnio ir greitesnio džiovinimo proceso, verta apsvarstyti atskiros džiovyklės įsigijimą. Pastebima, kad didelius būgnus turinčios džiovyklės yra populiarus pasirinkimas tarp šeimų, auginančių vaikus, nes tai padeda sutaupyti laiko ir vienu metu išdžiovinti kur kas didesnį rūbų bei kitų gaminių kiekį.

Užsakymo nr.: PT_84590419