Pirmiausia atraskite mėgstamą stilių

Dizainerė atkreipia dėmesį, kad daugelio pamėgtas skandinaviškas minimalizmas tiks tiems, kurie savo namų erdvėse siekia išlaikyti švarą, erdvumą ir neutralumą.

„Šio stiliaus interjere vyrauja balta, pilka, juoda spalvos ir kiti neutralūs tonai. Prie bendros stilistikos labiausiai dera natūralios medžiagos – medis, linas, medvilnė, džiutas, akmuo, betonas, metalas. Norintiems ryškesnės aplinkos, patarčiau rinktis išraiškingąjį „boho“ – hipiško ir bohemiško stilių mišinį. Įvairiuose pasaulio kampeliuose šis stilius išpopuliarėjo dėl tarpusavyje derinamų skirtingų spalvų, medžiagų ir formų įvairovės“, – pasakoja D. Stabulniece.

Pigu.lt

Išplanuoti erdvę – vienas iš svarbiausių žingsnių

Prieš pradedant užsiimti terasos, pavėsinės ar balkono įrengimo ir dekoravimo darbais, dizainerė pirmiausia pataria gerai įsivertinti erdvės galimybes. Taip pat reikėtų apgalvoti, kaip šią erdvę paversti funkcionalia ir patogia – galbūt verta išskirti atskiras zonas valgymui, poilsiui, vaikų pramogoms ir darbui sode. Ne mažiau aktualu įsivertinti, iš kurios pusės ir kuriuo dienos metu šviečia saulė ir įsigilinti į savo poreikius – norite šildytis terasoje ar atvirkščiai – ramiam poilsiui būtinas pavėsis.

Dizainerė pastebi, kad labai svarbu, kokį vaizdą matysite prieš save patogiai įsitaisę poilsio zonoje. Jeigu kraštovaizdis nelepina įkvepiančiais ežero ar pievų laukų vaizdais, nesunkiai galite susikurti norimą aplinką savo rankomis – apželdinant mėgstamais augalais ar papuošiant lauko dekoracijomis.

Pigu.lt

Siekiant išlaikyti vientisą vizualinį sprendimą, valgomojo zonai ekspertė rekomenduoja rinktis specialius lauko baldų komplektus, kurių atskiros dalys jau dera tarpusavyje. Prekyboje šių baldų, jų dizaino, spalvų ir formų įvairovė tikrai plati, pavyzdžiui, stalą galima rinktis ir klasikinės kvadrato, ir ovalo formos. Kam aktualu, dizainerė pataria rinktis lauko baldų komplektą su įmontuojamu skėčiu, o visiems kitiems – nepamiršti specialių lauko užuolaidų, kurios padės apsisaugoti nuo nepalankių oro sąlygų, atskirti poilsio zoną, suteikiant jai privatumo.

Privatus kampelis – ramiam poilsiui

Planuojantiems teikti išskirtinį dėmesį poilsio zonai, dizainerė rekomenduoja pagalvoti apie kelių skirtingų baldų grupių derinimą – tarpusavyje gali derėti lauko sofa, fotelis, supama kėdė ir sodo lova. Ekspertė ragina nebijoti minkštų baldų dalių – jas lengva nuimti ir prižiūrėti, tik vertėtų rinktis natūralių atspalvių, kad medžiagą mažiau paveiktų saulė ar lietus.

„Terasai išskirtinumo suteiks išraiškingos, įdomių formų kėdės, o malonesniam poilsiui rekomenduoju įsigyti supamą kėdę, kuri taip pat pasitarnaus kaip dar viena unikali dekoro detalė. Norintiems susikurti visišką atostogų atmosferą savo kieme, patariu įsigyti gultą“, – teigia interjero dizainerė.

Pigu.lt

Ji taip pat pastebi, kad dažnas pasirinkimas lauko terasoje – kepsninės zona. Ypač populiarėja dubens formos metalinės kepsninės, kurios pasitarnauja ir grilinimui.

Ieškantiems sprendimų vaikų erdvei lauke, ekspertė pataria įrengti atskirą vaikų žaidimų zoną – joje gali atsirasti smėlio dėžė, sūpynės, žaidimų nameliai, batutai, baseinas ar pripučiami atrakcionai.

Sodo puošmena gali tapti ir išraiškingos daržovės

Dizainerė atkreipia dėmesį, kad sodą žmonės puoselėja įvairiai – sezoniniais ar daugiamečiais žydinčiais augalais, žaliuojančiais krūmais, asketiška veja. Tačiau išskirtine sodo interjero detale gali tapti ir auginamos žolelės, įdomių formų ir spalvų vaisių ir daržovių augalai, pavyzdžiui, moliūgai ar elegantiškame vazone pasodintos braškės.

Pigu.lt

Nepamirškite apšvietimo ir apsaugos nuo vabzdžių

Kruopščiai parinktas apšvietimas gali suteikti terasai, balkonui ar pavėsinei išskirtinumo ir sukurti ypatingą atmosferą. Laukui skirtos grindų lempos, įrengtos prie poilsio ar valgomojo zonos, ne tik tarnaus kaip apšvietimas, bet ir atskirs zonas. Ant dekoratyvinės virvės kabinamos lempos – populiarus pasirinkimas į terasą ar pavėsinę, nes suteikia jaukumo bendrai atmosferai, tikina D. Stabulniece.

Mėgstantiems vasarą vakaroti savo kieme, terasoje, sode ar balkone, interjero dizainerė pataria skirti dėmesį apsaugos priemonėms nuo vabzdžių ir nepalankaus oro. Vieniems pravers dujinės šildančios lauko lempos, kitiems – orą sklaidantys kondicionieriai, specialios elektrinės lauko lempos ar apsauginiai tinkleliai kovai su vabzdžiais.

Didžiulį baldų ir kitų prekių asortimentą jūsų terasai, balkonui ar pavėsinei pagražinti rasite prekybos centre internete „Pigu.lt“.

Užsakymo nr.: PT_84573161