Parodoje dalyvausiančios statybų, inžinerijos ir architektūros įmonės „Structum projektai“ direktorė, projekto „Išmanusis miestas“ sumanytoja bei iniciatorė Ignė Dutova sako, kad pastaraisiais mėnesiais teko daug kartų įsitikinti garsiosios britų politiko Vinstono Čerčilio frazės: „Niekada nešvaistykite geros krizės“ teisingumu.

„Išmanusis miestas“ sumanytoja ir iniciatorė Ignė Dutova

„Įmonės, organizacijos, miestai ir kiekvienas iš mūsų privalo prisitaikyti prie nuolat besikeičiančio rytojaus, tad šis dinamiškas pokytis, dėl paskelbto karantino, atveria naujas galimybes kūrybiškiems sprendimams, kurie tampa nauja kito etapo pradžia.

Džiaugiamės, kad „Litexpo“ išlaikė tradiciją ir nors neįprastu formatu, tačiau, kaip ir kasmet, suburs dalyvius ir lankytojus. Paroda „Resta“ yra vieta, kurioje visas statybų sektorius susitinka ir mainosi informacija, todėl svarbu išlaikyti šios parodos tęstinumą“, – teigia I. Dutova.

Kitokioje „Resta“ parodoje „Structum“ projekto „Išmanusis miestas“ kartu su „Litexpo“ organizuojamo tarptautinio forumo „Miestas arčiau žmonių ar žmonės arčiau miesto?“ metu garsiausi architektai diskutuos apie ateities miestą, aiškinsis, kaip inovacijų ir technologijų amžiuje turi keistis gyvenvietės.

„Forumo dalyviai turės išskirtinę galimybę išgirsti architektų ir urbanistų iš Lietuvos bei užsienio, lietuvių urbanistų, dirbančių užsienyje, kurie Lietuvos patirtį gali įvertinti dar kitame kontekste, taip pat savivaldybių merų rytojaus miestų vizijas, kokios infrastruktūros planavimo tendencijos mus pasitiks ir kokia jų įtaka bus. Ar miestai bus patogesni žmogui, ekologiškesni, taupesni, bendruomeniškesni – kokiuose miestuose gyvens ateities kartos?“ – pasakoja I. Dutova.

Džiaugiasi naujomis galimybėmis

Bendrovės „PortalPRO“, kuri parodoje pristatys ateities darbo modelį meistrams, paslaugų direktorius Mantas Vasiliauskas teigia, kad žinią, jog „Resta“ šiais metais neužvėrė durų, o surado naują formą, sutiko ypač džiugiai.

„Šį organizacijos žingsnį vertiname itin palankiai. Naujų formatų ieškojimas, ypač šiuo metu, atveria naujas galimybes. „PortalPRO“ savo veiklą vysto visoje Lietuvoje, taigi smagu, kad „Resta“ siūlo daug lengvesnę ir patrauklesnę galimybę apie įmonę sužinoti žmonėms iš įvairių miestų. Norime, kad susidomėję meistrai, savo srities profesionalai turėtų galimybę daugiau sužinoti apie „PortalPRO“, užduoti juos dominančius klausimus ir sulaukti atsakymų iš žmonių, kurie kiekvieną dieną dirba šioje platformoje, planuoja jos plėtrą“, – sako M. Vasiliauskas.

Padeda tobulėti ir augti

Parodos metu konferencijose ir diskusijoje dalyvausiantis Lietuvos statybininkų asociacijos (LSA) prezidentas Dalius Gedvilas sako, kad jau daugelį metų LSA yra parodos „Resta“ partnerė, todėl dalyvavimas šiame renginyje yra tapęs tradicija.

Dalius Gedvilas

„LSA plečia įmonių ir organizacijų bendradarbiavimą, telkia pastangas įmonėms, ieškant verslo plėtros galimybių bei siekia šalies statybų sektoriaus pažangos bei tvarumo, tad bendradarbiavimas su didžiausia Baltijos šalyse statybų paroda mums yra itin reikšmingas. Tik bendradarbiaudami galime eiti statybos sektoriaus pažangos keliu.

Daugelį metų „Resta“ buvo, ko gero, vienas iš didžiausių „Litexpo“ renginių. To reikėtų palinkėti renginio komandai ir ateityje – išlaikyti lyderystę ir neprarasti savo veido bei išskirtinumo, kokybės ir itin informatyvių renginių parodoje“, – parodos reikšmę statybų sektoriui akcentuoja D. Gedvilas.

Tikisi neįkainojamos patirties

Štai Kauno technologijos universiteto (KTU) Statybos ir architektūros fakulteto, kuris su komanda parodoje organizuos konferenciją „Statyba 4.0 išmaniems miestams“, dekanas prof. dr. Andrius Jurelionis teigia, kad „Resta“ neabejotinai pateisins visų, tiek savo paslaugas pristatančių, tiek naujovių ieškančių, dalyvių lūkesčius.

A. Jurelionis

„Patys stengiamės kiekvienais metais aplankyti parodą, pamatyti naujoves, tendencijas, sudalyvauti konferencijose. Tikiu, kad „Restos“ organizatoriai, taip pat kaip ir universitetai, iš nuotolinės konferencijos „išsineš“ geriausių patirčių bei idėjų. Gal vėlesnėse parodose matysime daugiau integruotų virtualių renginių, daugiau minikonferencijų, kurių vaizdo įrašai vėliau bus prieinami viešai. Visi turime pasinaudoti šiuo laikotarpiu naujų galimybių tyrinėjimui“, – sako A. Jurelionis.

Neabejoja, kad iššūkiai bus kompensuoti

„Resta 2020“ parodos dalyvio, jungiklių ir protingų namų sistemų centro „JUNG Vilnius“ vadovo Raimundo Skurdenio teigimu, nors tokio išskirtinio formato renginiai iš pažiūros gali atrodyti, kad sukelia papildomų iššūkių, iš tiesų jie labai patogūs.

„Iš dalies, dalyvauti tokio formato parodoje tampa net paprasčiau, nes nebelieka tam tikrų geografinių barjerų, taip pat galime patys išbandyti kitokius integracijos formatus, kurie ankstesnėmis aplinkybėmis nebuvo tokie aktualūs ir į juos žiūrėjome labiau kaip į pramogą, papildomą vertę parodos lankytojams, bet ne būtinybę.

Visgi, tiek metų būdami rinkoje žinome, kad žmonėms yra reikalingas gyvas pokalbis, galimybė pačiupinėti, paliesti gaminį, todėl didžiausias iššūkis yra tai, kaip šią patirtį jiems suteikti virtualiai. Tačiau pasitelkdami visas technologines galimybes, tikimės, kad apsilankymas mūsų stende, galimybė „akis į akį“ pasikonsultuoti su mūsų specialistu, užduoti rūpimus klausimus, leis tai visiškai kompensuoti“, – įsitikinęs R. Skurdenis.

Raimundas Skurdenis

Kaip vyks paroda?

„Virtuali Resta“ projekto vadovė Indrė Reimorienė aiškina, kokių technologijų ėmėsi parodų ir kongresų centras, jog nuotoliniu būdų vyksianti paroda būtų nesunkiai pasiekiama ir patogi visiems dalyviams ir lankytojams.

„Sistemos „Expodoc“ pagalba bus suformuotos virtualios parodų sales pagal temines grupes, su konkrečios salės dalyvių sąrašais bei dalyvių profiliuose talpinama aktualia informacija lankytojams: aprašymai, nuolaidos, nuotraukos, vaizdo įrašai. „Zoom“ vaizdo skambučių programa padės organizuoti virtualius seminarus, pristatymus ir susitikimus“, – pasakoja I. Reimorienė.

Pasak jos, renginio organizatoriai deda visas pastangas, kad ši paroda atitiktų inovatyvumo bei modernumo standartus ir išpildytų visus dalyvių lūkesčius.

„Į paroda virtualiai „atvykę“ lankytojai galės rinktis renginius ir vebinarus arba patekti į ekspozicijas, o jose ras dalyvius, kurių virtualius stendus galės aplankyti, sužinoti apie jų siūlomą produkciją, gauti visą reikiamą informaciją apie dominančią įmonę. Patogu ir tai, kad susirinkę aktualią informaciją, lankytojai ją galės iškart sisteminti, palyginti, rašyti parodos dalyviams su aktualiais klausimais. Ir viskas labai patogiai bei saugiai – savo namuose“, – sako I. Reimorienė.

Paroda vyks www.resta.lt platformoje birželio 2–5 dienomis, renginiai planuojami nuo 10 iki 18 valandos, o virtuali ekspozicija veiks visu parodos metu.

Užsakymo nr.: PT_84406569