Kristalas – kietasis kūnas, turintis tvarkingą vidinę struktūrą. Jį sudaro susigrupavusios dalelės: atomai, krūvį turinčios dalelės – jonai. Pagrindinius kristalo poveikio principus padeda išryškinti jo mineraloginiai duomenys, kristalinė struktūra, cheminė formulė ir spalva.

Panaudoti, kuriant telefonus

Kokią informaciją kristalas skleidžia, priklauso nuo to, iš kokių cheminių elementų akmuo susiformavo, koks tuo metu buvo atmosferos slėgis, temperatūra, rūgštinė aplinka, koks spinduliavimas jį veikė, kiek laiko jis formavosi. Šiomis dienomis kristalai gali tapti ne tik dekoro elementais, jie naudojami ir įvairiose technologijose – nuo kompiuterių iki mobiliųjų telefonų.

„Pastebėta, kad kvarco kristalas geba perduoti energiją atstumu. Būtent dėl šios savybės buvo sukurtas pirmasis nuotolinis informacijos perdavimo prietaisas, pasinaudojant nematomomis jėgomis. Vėliau prietaisai buvo patobulinti ir tapo telefonais“, – teigia internetinės parduotuvės, prekiaujančios įvairiausiais kristalais www.kristalai.eu vadovas Linas Juozėnas ir priduria, kad daugelis akmenų yra senesni už žmogų ir žmonijos istoriją.

Rožinis kvarcas

„Daugelis mineralų auga vos vieną atomo sluoksnį per metus. Taigi praeina apie 200 tūkstančius metų, kad jie paūgėtų vos per plauką“, – pasakoja fizikos mokslus studijavęs L. Juozėnas.

Gyvybės apibrėžimo ribos yra plonos. Pasak L. Juozėno, kristalai, kaip ir žmonės, kiti gyvūnai ar augalai yra tiek pat gyvi. „Tiesiog jie auga lėčiau ir bendrauja kiek kitaip, kaip gyvūnai. Pavyzdžiui, kaip šuo, jis nekalba mūsų kalba, tačiau galima puikiai vienas kitą suprasti nepaisant savo skirtumų“, – sako L. Juozėnas.

Tiki nuraminimo galia

Dažnai yra manoma, kad akmenys mus veikia fiziniu, emociniu, dvasiniu, protiniu, energiniu lygmeniu. Kristalai gali gydyti, harmonizuoti aplinką, valyti energetinius laukus.

„Vien žvelgiant į kristalą jauti magiją ir vaikišką nuostabumą gyvenimui, paslaptingumą ir grožį. Tai nuramina, padeda prasiblaškyti. Vien tai gali išgelbėti sveikatą streso ir nerimo apsuptame pasaulyje“, – sako internetinės parduotuvės www.kristalai.eu vadovas.

Kristalų ir naudojimo spektras – labai platus. Juos galima nešioti kaip papuošalus – iš mėgstamo kristalo turėti auskarus, pakabuką ar apyrankę, o taip pat ir nešiotis su savimi patinkančio kristalo gabalėlį tiesiog kišenėje.

Linas Juozėnas

„Vien turint jį jautiesi geriau ir saugiau – tarsi greta būtų artimas, amžinas draugą. Primenant ir žinant, kad tam akmenukui apie 3–4 milijonai metų ir jis atkeliavo iš kitos pasaulio pusės, kur tą laiką tūnojo 3–4 km po žemėmis iki patekimo pas jį. Tikiu, kad asmenys, turintys kristalą, įgauna jo žavesio ir grožio“, – sako L. Juozėnas.

Kristalų pasirinkimas – kiekvienam pagal poreikį

Šiandien galima lengvai įsigyti kristalą, pagal įvairiausius poreikius. Štai, pavyzdžiui, ametistas suteikia ramybę, pusiausvyrą, skatina žmogaus dvasingumą. Naudojant kaip dekoro detalę, šis kristalas pakrauna būstą teigiama energija, pašalina neigiamas emocijas.

Tuo tarpu rožinis kvarcas skatina sugebėjimą mylėti save ir kitus, švelnina kietą būdą, padeda atsiverti. Santarvė, ramybė, taika ir švelnumas – tai emocijos, kurias stiprina rožinis kvarcas. Kitas akmuo – nefritas – tikima, gali padėti greičiau išsikapstyti iš tokios situacijos, kai atrodo, kad visos bėdos užgriuvo vienu metu. Nešiodami nefritą galite įgyti pasitikėjimo ir tvirtybės, jausitės stipresni bei pajėgūs įveikti visus gyvenimo išbandymus.

Nefritas

„Vien žvelgiant į kristalą jauti atgyjantį vaikišką nuostabumą gyvenimui, paslaptį ir grožį. Jis gali pažadinti viltį, net užgriuvus sunkumams. Asmenys, turintys kristalą, įgauna jo žavesio ir grožio“, – įsitikinęs pašnekovas.

Gyvename plačiame pasaulyje – vos šimtas metų prabėgo nuo to kai pirmą kartą žmogus pakilo nuo žemės, jau esame aplanke 6-ias saulės sistemos planetas kartu su robotais, 3-is skirtingus mėnulius, nusileidę ant kometų ir asteroidų.

„Dažnai pamirštame kokiame nuostabiame pasaulyje gyvename ir tai, kad esame dalis begalinės visatos. Akmenukai padeda palaikyti protą atvirą naujoms idėjomis ir primena, kad visata yra labai plati“, – sako L. Juozėnas.

Visada atsiras skeptikų, tačiau akmenų mylėtojai sutinka, kad kiekvienas kristalas turi savo unikalią energiją, kuri gali teigiamai veikti ir mus. Belieka tik išsirinkti – ar norime pajusti vidinę ramybę, gyvenimo harmoniją, ar meilę sau. Kad ir kokie įvairūs būtų poreikiai, turbūt nėra kristalo, kuris negalėtų padėti pasiekti trokštamų tikslų. Juk lietuviai nuo seno akmenį gerbė ir mylėjo.

Daugiau informacijos rasite: www.kristalai.eu

Užsakymo nr.: PT_84402073