Viena gražiausių istorinių vietovių

Jei vertinate kompleksines atostogas, per kurias galėtumėte ne tik pailsėti, atgauti jėgas, mėgautis skaniu maistu, tačiau ir pažinti keliauti, atrasti, neaplenkite Dubingių. Tai miestelis, nutolęs vos 50 kilometrų nuo Vilniaus ir įsikūręs vaizdingoje Asvejos ežero pakrantėje. Pravažiuojančius vien jau gamtos peizažas traukia čia stabtelti – pereiti per Asvejos ežerą nutiestu mediniu tiltu, pasivaikščioti po Dubingių piliavietę.

Ne veltui šį kraštą taip mėgo ir jame dvarą turėjo garsioji Radvilų šeima. Dubingiai išties garsėja įspūdingu kraštovaizdžiu, gamtos turtais, kurie gniaužia kvapą. Ne vienas, ten pabuvojęs užsienietis, Dubingius lygino Kroatijos gamtos turtams. Vien jau dėl kraštovaizdžio, važiuojant pro čia, verta pasivaikščioti piliakalniu ar pažintiniu taku. Čia galėsite ir daugiau sužinoti ar prisiminti Lietuvos istoriją, pajausti jos dvasią. Legendos apie Radvilas šiai vietai suteikia ypatingą istorinį dvelksmą, o aktyvaus poilsio mėgėjams – tai papildoma pramoga, ilsintis prie Asvejos ežero.

ORO Dubingiai

Poilsio centras – vertinantiems gamtos ir komforto dermę

Šiais metais daugelis mūsų ieškos unikalių vietų Lietuvoje, kurios galėtų išpildyti mūsų atostogų lūkesčius. Kai kurie, jau daugelį metų pripratę poilsio oazę atrasti užsienyje, egzotiškuose kraštuose, susidurs su nežinomybe – o kur kažką panašaus aptikti mūsų šalyje?

Rasti, išties, galima. Poilsio centras „ORO Dubingiai“ – viena tokių unikalių vietų. Būtent visai netoli Dubingių miestelio, lyg pasislėpęs ir saugomas didžiulių pušų, miškų bei ežero, šis poilsio centras jau nuo gegužės pabaigos ir vėl atveria savo duris.

Turintis 155-is kambarius ir talpinantis apie 350 žmonių, poilsio kompleksas siūlo ne tik poilsį gamtos apsuptyje, tačiau ir daug pramogų: nuo SPA paslaugų, pliažo iki maitinimo bei kitų pramogų uždaroje teritorijoje. SPA zonoje, esančioje atskirame komplekso pastate, yra šildomas baseinas su kaskadomis, trys pirtys. Šiame erdviame komplekse yra ir kelios renginių salės, erdvės šokiams, virtuvė su baru, boulingo ir biliardo pramogos.

ORO Dubingiai

Lauke įrengtas sporto aikštynas: krepšinio, tinklinio aikštelės. Naujai sutvarkyti dveji teniso kortai.

Visos pramogos vienoje vietoje

„ORO Dubingiai“ svečiai, mėgstantys turistinius atradimus, galės leistis į žygius pažintinėmis trasomis po įstabias apylinkes. Čia esanti miško trasa „4 sezonai“, skirta judėti gamtoje ištisus metus: bėgioti, važiuoti dviračiais, slidinėti ar tiesiog smagiai pasivaikščioti. Trasos ilgis – 11 km, ji sužymėta stacionariomis rodyklėmis ir papildomai raudonais dryžiais pažymėti medžių kamienai. Jeigu toks atstumas – per didelis iššūkis, bet kurioje vietoje galite apsisukti ir grįžti tuo pačiu keliu. Mėgaukitės grynu oru, nuostabiu Dubingių mišku ir kraštovaizdžiu, nepraleiskite įspūdingų vaizdų į ežerą – trasoje pažymėtos net trys apžvalgos aikštelės į Asvejos bei Baluošo ežerus. Beje, „ORO Dubingiai“ viešbutyje rasite patogių šiaurietiško vaikščiojimo lazdų, dviračių, tad – pirmyn į trasą!

ORO Dubingiai

Išėjus už poilsio komplekso teritorijos, tikrai rasite, ką aplankyti. Ant Dubingių miestelyje stūksančios didelės kalvos XVI–XVII a. stovėjo didikų Radvilų rūmai ir evangelikų-reformatų bažnyčia. Archeologiniu požiūriu – tai viena įdomiausių vietų Lietuvoje. Čia iškasta keli šimtai vertingų radinių. Norintiems susipažinti su Dubingių piliavietės istorija siūloma audiogido paslauga, kuria gali naudotis pavieniai lankytojai bei grupės.

Iš nediduko Suolelio ežero, įsispraudusio tarp kalvų, į Asveją teka Jurkiškių upelis. Jo ilgis yra vos 1,2 km, o pats upelis primena kalnų upokšnį, nes vanduo šniokščia akmeningu dugnu, nukrisdamas nuo ištakų iki žiočių net 12 metrų. Jo vagoje guli didžiulis, akmuo, vadinamas „Puntuko vaiku“.

Dubingių piliavietė

Visai netoli viešbučio stūkso Gurakalnės pelkė, kuris nepastebėti tiesiog neįmanoma. Per ją nutiestas medinis, 0,7 km ilgio takas, kuriuo smagu pasivaikščioti ir patyrinėti pelkę iš arčiau, pažinti, koks gamtos gyvenimas joje „verda“.

Kitas gamtos turtas, nutolęs vos 10 minučių kelio nuo viešbučio – Liudgardo šlaitas. Tai priešais Vainikų salą esantis status, brandžiu pušynu apaugęs šlaitas tarp Baluošos upelio žiočių ir Giraičių kaimo. Iš čia atsiveria puikus vaizdas į Asvejos ežerą, yra įrengti laiptai, kuriais galima nusileisti prie ežero.

ORO Dubingiai

Šiais metais ypatingu privalumu taps uždara teritorija

Ši vasara tiek lietuviams, tiek viso pasaulio gyventojams bus kitokia. Mažiau keliausime svetur, daugiau laiko leisime savo šalyse. Ne retam prioritetu taps uždaros teritorijos, nuošalumas. „ORO Dubingiai“ garantuos privatumą, ramybę. Jei nenorite lankytis viešose vietose, viską, kas reikalinga geroms atostogoms, rasite čia. Šiltomis vasaros dienomis galima pramogauti sutvarkytoje Asvejos ežero pakrantėje – čia puikiai įrengtas ir prižiūrimas paplūdimys, persirengimo kabinos, pavėsinės, suoliukai bei lieptelis. Vasarą veikia paplūdimio baras. Čia pat ir irklenčių, vandens dviračių, valčių nuoma – greičiausias būdas atrasti nepakartojamas bei žavingas Asvejos ežero salas.

Daugelis šeimų, šiuo laikotarpiu pavargę nuo rutinos – namų tvarkymo, maisto gaminimo, čia ras viską, ko tik gali prireikti. Pusryčiai, pietūs, vakarienė. Kambarių tvarkymas. Vaikų žaidimų zona, kur jie galės smagiai leisti laiką. Viskas, kas gali garantuoti tikrą poilsį, atitrūkimą nuo kasdienybės. Jei net ir atostogų metu negalite pamiršti aktyvaus gyvenimo būdo, sporto, moderniuose lauko sporto aikštynuose yra du lauko teniso kortai, krepšinio, lauko tinklinio aikštelės, mini futbolas. Jei mėgstate individualų sportą – tereikės šokti į sportinę avalynę ir pasileisti miškų takeliais.

Gurakalnės pelkė Asvejos regioniniame parke

Aplinkui „ORO Dubingiai“ – ir mėnulio „parsivežti“, ir dvarą aplankyti

Sakoma, kad aplankyti Molėtų kraštą verta dėl ežerų gausos ir gamtos peizažo. Visgi, čia labai daug tiek gamtos, tiek istorinių vietovių, kurias pamatyti savo akimis kiekvienam lietuviui tikrai reikia. Čia rasite Mindūnų ežero žvejybos muziejų. Neaplenkite ir neuroromantinio stiliaus Alantos dvaro, kuriame galite išvysti kraštotyros muziejaus ekspozicijas, kurios byloja apie lietuvių namų darbo reikmenis. Šalia dvaro yra parkas, tvenkiniai.

ORO Dubingiai

Molėtų astronomijos observatorija – vieta, kuri sužavės ir vaikus, ir suaugusiuosius. Kulionių kaime esanti observatorija yra viena didžiausių pasaulyje. Joje yra teleskopas, kurio skersmuo 165 centimetrai, ir jis visus lankytojus pribloškia savo įspūdingumu. Jei „ORO Dubingiai“ apsistosite ilgiau, vieną iš naktų skirkite ekskursijai į šią observatoriją, kurios metu galima susipažinti su dangaus kūnais, išvysti žvaigždynus ar krentančias žvaigždes. Jei esate labai smalsūs, negalite praleisti ir etnokosmologijos muziejaus. Tai pirmasis ir vienintelis kosminės erdvės muziejus, čia galite pakilti į 32 metrų aukščio bokštą, nuo kurio stebėsite naktinį dangų. O kur dar Labanoro apžvalgos bokštas, tačiau norint jį pasiekti, teks įveikti netgi 214 laiptelių kelią. Molėtai, išties, ne tik atveria vartus į Lietuvos ežerų kraštą, tačiau ir leidžia atrasti ne vieną, visai šeimą įdomią, pramogą.

Rezervuoti vietas į „ORO Dubingiai“ galite jau dabar: www.orodubingiai.lt, tiesiogiai tel. +370 614 11253, el. paštas dubingiai@ororesort.lt