Pagrindiniai stalo dekoro elementai

Interjero dizainerė pripažįsta, kad planuojant šventinio stalo dekorą, kur dominuotų balta spalva, vienas pirmųjų ir tuo pačiu svarbiausių žingsnių yra išsirinkti tinkamą staltiesę. Šventiniam stalui puikiai tiks lininė, su nėriniais ar tiesiog kokybiškos medvilnės staltiesė.

Antras žingsnis – patiekalai ir stalo serviravimas. Pasak dizainerės, vizualiai, maistas turėtų užimti didžiausią dalį ant stalo, o įrankiai bei indai turėtų būti išdėstomi pagal specialią stalo serviravimo etiketo tvarką. Atsižvelgiant į dekore vyraujančią baltą spalvą, ji rekomenduoja rinktis vienspalvius indus ir vengti raštų bei margų, nereikalingų detalių ant indų. Indų formos gali būti įvairios – nuo apvalių, ovalių iki griežtesnių kvadratinių.

Pigu.lt nuotr.

Po esminių stalo dekoro elementų, labai svarbu skirti dėmesį ir detalėms – stalo takelis, padėklai ar skirtingo aukščio vazos. Savo formų, dydžių ir spalvų įvairove, šie elementai turėtų padėti sukurti harmoniją ant stalo – papildyti esminius stalo dekoro elementus, suteikti gyvybingumo, tačiau tuo pačiu ir neužgožti jų. Paskutinis, tačiau ne mažiau svarbus žingsnis dekoruojant stalą yra nedideli, jaukumo suteikiantys akcentai – servetėlės, žvakės ir žvakidės, šviečiančios lemputės ar įvairūs augalai.

Tuo metu planuojantiems šventę po atviru dangumi, dizainerė pataria pasirūpinti, kad staltiesė būtų pritvirtinta prie stalo. Tai padaryti galima naudojant staltiesių spaustukus, kitas tinkamas sprendimas – stalas su atskiru stikliniu paviršiumi, po kuriuo galima kloti staltiesę. Ieškantiems praktiškumo, šventei lauke D. Stabulniece rekomenduoja rinktis tiesiog baltą stalą ir išvis atsisakyti tekstilės gaminių – staltiesių ar takelių.

Elegancijai – stiklas, jaukumui – pievų gėlės

Dizainerė pripažįsta, kad balta spalva yra universali – gali būti derinama su bet kokia kita spalva ir ją išryškinti. Kalbant apie detales, jaukumo baltos spalvos stalo dekorui suteiks lauko gėlės. Šventinį stalą taip pat puikiai papildys ir jam elegancijos suteiks vazos, žvakidės ir kiti dekoro elementai, pagaminti iš stiklo. Taupantiems biudžetą, interjero ekspertė pataria įprastas vazas pakeisti stikliniais buteliais, o į juos pamerkti beržo šakeles ar pievų gėles.

Vazas, žvakes, žvakides ir begalę kitų namų interjero detalių galite rasti prekybos centre internetu pigu.lt.

Pigu.lt nuotr.

Naujausia tendencija – neįprasti deriniai

Pasak dizainerės, šiais metais madingi neįprasti sprendimai ir deriniai bei viskas, kas nėra tobula.

„Mada yra asimetriška ir netgi šiek tiek chaotiška – išskirtinės augalų kompozicijos, skirtingos staltiesės ar laisvai krentančios staltiesių klostės, įvairių dydžių servetėlės, žvakės ir žvakidės, populiarėja ir natūralumas – šakos, samanos, medis, akmenukai tampa pagrindiniais dekoro elementais“, – teigia D. Stabulniece.

Dvejojantiems dėl spalvų, dizainerė rekomenduoja rinktis matinius juodos, auksinės, žalvario ir vario spalvų atspalvius. Šios spalvos ir medžiagos geriausiai tinka stalo įrankiams – suteikia subtilumo ir elegancijos bendrai šventinio stalo kompozicijai.

Pigu.lt nuotr.

Savo aktualumo nepraranda ir stiklas, kuris geba prisitaikyti prie bet kokio dekoro nuotaikos, formų, lengvai ir nepastebimai, bet turiningai papildo kompoziciją. Stalo dekore dizainerė rekomenduoja nebijoti veidrodžių. Pasak jos, savo dydžiu veidrodis turėtų būti proporcingas stalui – idealiausia, jeigu jis atitinka stalo centro dydį. Šventės metu, veidrodyje atsispindinčios žvakių liepsnos ir žaismingos augalų kompozicijos padės sukurti jaukią ir išskirtinę atmosferą.

Prie bendros stalo kompozicijos visada puikiai derančias žvakes dizainerė rekomenduoja rinktis ir dėl estetikos, ir dėl jaukumo. Klasikinės pailgos, tvirtesnės cilindro ar apvalios formos įvairių atspalvių ir pustonių žvakės suteiks šventiniam stalui subtilumo.

Užsakymo nr.: PT_84305763