„TUF Gaming A15“ – naujausias žaidimams skirto „ASUS“ nešiojamojo kompiuterio modelis, pagal dydį atsiduriantis tarp kompaktiškojo „Zephyrus G14“ ir 17 colių jo vyresniojo brolio „A17“. Tik jis jokiais būdais ne kokia pilka vidutinybė: jūsų teismui – galinga žaidimams skirta platforma, kurioje puikiai dera mobilumas ir našumas. Kompiuteriniai žaidimai, multimedijos turinys, įvairios specializuotos programos, mokslas ar darbas – „TUF Gaming A15“ be vargo susidoroja su visais šiais iššūkiais.

Kas viduje?

Lyginant su ankstesniais modeliais, „TUF Gaming A15“ žymiai kompaktiškesnis. Tik kompaktiškumas pasiektas neaukojant galios ir našumo. Šio nešiojamojo kompiuterio viduje žaidimų entuziastų laukia naujausias aštuonių branduolių procesorius „AMD Ryzen 9“, tiesiog idealiai tinkantis vienu metu atlikti daugybę užduočių. „GeForce RTX 2060“ vaizdo korta daugumai populiariausių kompiuterinių žaidimų užtikrina itin didelę vaizdinės informacijos raišką. Akimirksniu pasiruošti darbui padės 1 Tb talpos stabilioji atmintinė arba SSD diskas. Iki 32 Gb siekianti operatyvinė šio nešiojamojo kompiuterio atmintis leidžia visam laikui pamiršti tokias problemas kaip kompiuterio sulėtėjimas ar „pakibimas“.

ASUS TUF Gaming A15

„TUF Gaming A15“ galios tikrai pakaks (ir dar liks) mokslams ar darbui namuose, tai šiam įrenginiui (ir jo savininkui) nesukels jokių problemų. O kaip dėl mobilumo? Ar šis nešiojamasis kompiuteris pasiteisins išėjus iš namų, kai vėl pagaliau galėsime keliauti arba tiesiog kils noras dirbti ar mokytis kur nors kavinėje? „ASUS“ pavyko padidinti šio nešiojamojo kompiuterio baterijos talpą ir gyvavimo ciklą (dabar ji sudaro 90 Wh). Žiūrint vaizdo medžiagą, šis nešiojamasis kompiuteris veikia net iki 12,3 valandų. Sveria jis vos 2,3 kilogramų, tad nebelieka abejonių: jūsų rankose tikrai galingas ir tikrai mobilus įrenginys. Darbas ar kompiuteriniai žaidimai, namuose ar biure – „TUF Gaming A15“ idealiai pritaikytas bet kokiems šeimininko poreikiams.

Šį mažylį kuo ramiausiai, be jokių specialių apsaugų, galima nešiotis tiesiog kuprinėje. „TUF Gaming“ serijos kompiuteriai iš kitų išsiskiria našumu ir patikimumu. „TUF Gaming A15“ sertifikuotas pagal Jungtinių Valstijų karinį-pramoninį standartą MIL-STD-810H. Tai reiškia, kad jis nebijo vibracijos, ekstremalių temperatūros pokyčių, drėgmės ir smūgių transportuojant. Dar vienas įdomus faktas apie šį nešiojamąjį kompiuterį – kiekvieno įrenginio atsparumas tikrinamas išmetus jį iš nedidelio aukščio.

Dizainas

Meluotume, jei sakytume, kad „TUF Gaming A15“ dizainas niekuo neišsiskiriantis. Greičiau jau priešingai! Galima įsigyti du variantus: agresyvų juodą su ryškiai raudonos spalvos akcentais arba pilką. ASUS pastarąjį vadina „nuosaikiu“, bet iš tikrųjų jis labai stilingas ir neliks nepastebėtas klasikos gerbėjų. Jis tiesiog idealiai tinka tiems, kurie nenori visiems iš karto atskleisti savo azartiško žaidėjo prigimties.

Dizaineriai didžiuojasi ir itin ergonomiškais šio nešiojamojo kompiuterio sprendimas: įrenginio išoriniam sluoksniui parinkta medžiaga užtikrina gerą jo sukibimą su visais darbiniais paviršiais, jis neslidinėja. Daugiausia liečiamos šlifuoto metalo paviršiaus sritys ne tik gražiai atrodo, bet ir yra neteplios.

ASUS TUF Gaming A15

Dar šis tas

Šio nešiojamojo kompiuterio klaviatūra – tikra kompiuterinių žaidimų entuziastų svajonė. Papildomas apšvietimas, specialiai WSAD išskirta kombinacija, padidintas klavišų jautrumas ir ilgaamžiškumas (gamintojas teigia, kad atlaiko daugiau nei 20 mln. paspaudimų). Pirkėjai neabejotinai įvertins išmanią vėsinimo sistemą, užtikrinančią kompiuterio produktyvumą, o savaiminio išsivalymo sistema užkerta kelią dulkių kaupimuisi. Norisi daugiau atminties? Šis nešiojamasis kompiuteris sukonstruotas taip, jog šį klausimą galima lengvai išspręsti pasitelkus paprasčiausią atsuktuvą.

Nėra problemų ir dėl prievadų: čia rasite du didelės spartos duomenų perdavimui skirtus A tipo USB 3.2 ir vieną A tipo USB 2.0 prievadus. Norint prie šio žaidimams skirto nešiojamojo kompiuterio prijungti išorinį monitorių, galima naudotis tiek USB-C, tiek HDMI įvesties sprendimais. Čia rasite ir RJ45 tinklo bei standartinę ausinių jungtis.

Užsakymo nr.: PT_84276483