Vos atšilus orams vis dažniau kelionę autobusu, automobiliu žmonės iškeičia į pasivažinėjimą dviračiu, riedučiais, riedlente ar dabar itin populiariais elektriniais paspirtukais. Atnaujinti dviračių takai, parkai užtikrins kokybišką pasivažinėjimą, o išsiskirti iš kitų padės šiuo metu itin populiarūs judėjimo priemonių aksesuarai – šviečiantys ratukai, stilingi atšvaitai ir liemenės.

„Norintiems laisvalaikį praleisti ramiau ar netoli namų, tinka žaislai, kurie nesunkiai gali būti perkelti iš namų erdvės į lauką. Šį sezoną vienas populiariausių, skirtas žaisti tiek lauke, tiek namuose – japoniškas žaislas „Kendama“, kurio unikalus dizainas leidžia atlikti neįtikėtinus triukus. Taip pat pirkėjai vaikų užimtumui lauke paįvairinti renkasi šokdynes, raketes, lankus ar netgi muilo burbulų pūtimo mašinas.“, – pasakoja „Pigu.lt“ komunikacijos vadovė Raimonda Strazdauskaitė.

Geras pavyzdys užkrečia

Karantino laikotarpiu socialinėse medijose išpopuliarėjo garsių trenerių ir žvaigždžių patarimai, kaip sportuoti namų sąlygomis. Tai gali tapti įkvėpimu ne tik jums, bet ir vaikams! Pakvieskite juos kartu mankštintis lauke. Sekdami jūsų pavyzdžiu vaikai patys rodys iniciatyvą ir bus motyvuoti daugiau judėti. Užsibrėžkite tikslus kartu: galbūt dabar tinkamas metas išmokti daryti kulversčius arba tobulinti šuolį į tolį? Vaikai tikrai noriai leis laiką kartu, jeigu investuosite šiek tiek laiko ir pastangų.

Laisvalaikis

„Įdomiems žaidimams visai šeimai nebūtinai reikia brangios įrangos. Pasitelkus fantaziją ir paprastas kamuolys, šokdynė, raketės, smėlio dėžė gali tapti puikia pramoga. Taip pat vertėtų prisiminti, kad ir vasara netruks ateiti. O čia jau be konkurencijos į labiausiai mėgstamų pramogų sąrašo viršūnę kopia pripučiami baseinai, vaikiškos meškerės, vandens purkštukai, kurie laiką namų kieme ar prie vandens telkinių pavers įsimintinomis akimirkomis visai šeimai“, – pasakoja R. Strazdauskaitė

Viena iš populiariausių veiklų – futbolas. Profesionalią aplinką sukurti padės mobilūs futbolo vartai su kūgiais driblingo pratimams ir futbolo kamuolys. Galėsite pakviesti visą šeimą dalyvauti futbolo varžybose.

Jeigu futbolas nėra jūsų šeimos aistra, primename apie „taip vadinamą antrą Lietuvos religiją“ – krepšinį. Kada paskutinį kartą žaidėte visiems gerai žinomą „minusą“ su krepšinio kamuoliu? Tai žaidimas, kai pirmasis žaidėjas, pataikęs į krepšį iš bet kokio atstumo, gali pelnyti „minusą“ kitam žaidimo dalyviui, jei šis nepataiko iš pirmojo žaidėjo mestos distancijos. Dabar puikus metas su šeima aktyviai praleisti laiką krepšinio aikštelėje ir pasivaržyti, kuris yra taikliausias.

Smalsumą išnaudokite naujų įgūdžių formavimui

Jei įprastos veiklos nebedomina, siūlome kiek įdomesnius sprendimus laisvalaikiui. Pasiūlykite vaikams lobių medžioklę – nupieškite žemėlapį, pažymėkite jame punktus, kuriuose vaikai turės rasti užuominas, vedančias prie pagrindinio lobių medžioklės prizo. Pagrindinis prizas gali būti palapinė: jų rasite įvairių – indėniško tipo, pilies, gaisrinės automobilio. Pirkinys džiugins ne vieną sezoną.

Laisvalaikis

Pelnyti vaikų simpatijas ir dar labiau sustiprinti tarpusavio ryšį padės ir sodininkystė. Ypač darželinio amžiaus atžalos smalsiai stebi, kaip dygsta jų rankomis pasėtos sėklos. Paprašykite vaikų pagalbos pasodinti prieskonines žoleles, mėgstamas daržoves ar gėles. Sodininkyste puikiai galite užsiimti tiek darže, tiek balkone ar terasoje: svarbiausia tinkamo dydžio vazonas, saulės šviesa, saikingas laistymas ir kantrybė. Toks užsiėmimas ugdys vaikų atsakingumo jausmą ir paskatins juos noriai valgyti pačių užaugintus žalumynus.

Pasirodžius žvaigždėms danguje supažindinkite vaikus su dangaus kūnais. Teleskopas gali būti puikus pagalbininkas pamatyti žvaigždes, tačiau neturint jo danguje kuo puikiausiai plika akimi matosi Didieji ir Mažieji Grįžulo Ratai, Paukščių takas ir Šiaurinė žvaigždė. Vaikai savo žiniomis apie žvaigždes galės pasidalinti su savo bendraamžiais.

Visas prekes kokybiškam laisvalaikiui galite įsigyti prekybos centre internete pigu.lt.

Užsakymo nr.: PT_84263797