Žinokite savo matmenis

Tiek perkant fizinėje, tiek internetinėje parduotuvėje, galioja ta pati auksinė taisyklė – pirkite sau esamu metu tinkamo dydžio rūbus. Pirmoji sėkmingo susiorientavimo dydžių lentelėse sąlyga yra žinoti savo tikslius išmatavimus. Susiradus centimetrą prisiminkite, kad jūsų tikslas ne sulaikius orą išgauti kuo gražesnius skaičius, o žinoti tikslius savo matmenis, kad su nauju rūbu atrodytumėte nuostabiai. Matuojantis vilkėkite tik apatinius – juk džinsų neketinate mūvėti ant tamprių ar kitų kelnių. Krūtinės ir klubų apimtį būtinai matuokite per pilniausią vietą. Matavimo juostelė turėtų laikytis ant kūno, tačiau nebūti pernelyg įtempta. Rezultatai bus dar tikslesni, jei jus pamatuos kitas žmogus.

Skirtingų prekės ženklų dydžių lentelės yra nevienodos

Perkant pamėgto prekės ženklo rūbą, savo dydį žinosite ir be matavimo juostelės pagalbos. Tačiau ne paslaptis, kad skirtingi prekės ženklai paprastai turi savų dydžių taisyklių bei niuansų. Vienų dydžiai yra kiek didesni už standartą, kitų – priešingai, kiek pamažinti. Beje, pastaroji tendencija paprastai pasitaiko vis dažniau ir dažniau. Išsirinkus patinkančią palaidinę, kelnes ar kitą rūbą, prieš nusprendžiant, kurį dydį dėti į pirkinių krepšelį, atsidarykite gamintojo pateikiamą dydžių lentelę. Prekės ženklo pateikiamoje dydžių lentelėje bus nurodyta, kokio ūgio bei apimčių žmogui tinka kiekvienas dydis.

„Iš akies“ įvertinti rūbų dydį ir proporcijas padeda ir rūbą demonstruojančio modelio išmatavimai. Paprastai šalia kitų duomenų apie prekę, būna nurodytas modelio ūgis ir krūtinės, liemens bei klubų apimtys ir demonstruojamo rūbo dydis.

Pirmenybę teiskite „saugesniems“ modeliams

Tik bandant prisijaukinti apsipirkimą internetu, verčiau neskubėti su drąsiais eksperimentais. Faktas, kad pieštuko formos sijonas ar odinės kelnės atrodo žavingai tik tada, kai tinka idealiai. Renkantis tokius rūbus internetu, išties, reikia nemažai patirties bei akylumo. Savo ruožtu A formos sijonas turi atitikti tik juosmens apimtis. Tą patį galima pasakyti apie trapecijos formos sukneles. Tikimybė nepataikyti dydžio taip pat ženkliai sumažėja renkantis trikotažinio ar kitokio tampraus audinio kelnes, palaidines, marškinėlius ir kitus rūbus.

O gal pasimatuoti namie?

Jei dvejojate, ar S dydžio suknelė gali būti ankštoka, o M dydžio – per laisva, dėkite į pirkinių krepšelį abu dydžius ir pasimatuokite namie. Daugelis internetinių parduotuvių taiko itin lanksčią grąžinimo politiką, o kartais į siuntinį jau įdedamos ne tik grąžinimo formos, bet tam skirta pakuotė. Nusipirkus du skirtingo dydžio drabužius jūs viso labo laikinai įšaldysite dalį pinigų. Ne bėda, jei ir paaiškėtų, kad netinka nei S, nei M dydžio suknelė, nes tiesiog tas modelis tiesiog jums netinka, – grąžinkite abi.

Norintiems atrasti internetinio apsipirkimo privalumus siūlome apsilankyti Newmood internetinėje parduotuvėje. Čia rasite populiariausių prekės ženklų karščiausias sezono naujienas pirkėjams palankiomis kainomis.

Užsakymo nr.: PT_84126491