Bendrovė ASUS tai puikiai supranta. 2020 metų pradžioje ASUS pristatė naują itin ploną ir galingą būtent žaidimams pritaikytą nešiojamąjį kompiuterį „Zephyrus G14“. Dabar jį gali įsigyti ir be kompiuterinių žaidimų gyvenimo neįsivaizduojantys Latvijos gyventojai.

ASUS savo „Zephyrus G14“ pristato kaip patį galingiausią 14 colių nešiojamąjį kompiuterį rinkoje, ir su šiuo faktu nepasiginčysi. Stilingas dizainas ir papildomas LED ekranas kompiuterio išorėje – vos dvi iš daugybės priežasčių, kodėl „Zephyrus G14“ tiesiog prikausto aplinkinių žvilgsnius. Svarbiausia, žinoma, ne jo išvaizda, o galia, o jos pakaks ir žaidimams, ir mokslams, ir darbui.

Kas viduje?

Geriausi ir naujausi kompiuteriniai žaidimai kompiuterių ištekliams kelia itin aukštus reikalavimus. „Zephyrus G14“ tai nesudaro jokių sunkumų: naujausio procesoriaus AMD Ryzen 9 4900HS, vaizdo kortos „GeForce RTX 2060“ ir 32 Gb operatyvinės atminties kombinacija – sutikite, tikrai dėmesio vertas vaizdelis. Vaizdelis, kurį maloniausia žiūrėti WQHD monitoriuje (jis puikiai tinka kūrybiniams darbams, nes užtikrina itin didelę raišką) arba „Full HD“, iki 120 Hz padidinus atnaujinimo dažnį. Tokiu atveju vaizdinis kompiuterinių žaidimų patyrimas bus itin sklandus ir be jokių nepageidaujamų vizualinių artefaktų.

ASUS Zephyrus

Trumpiau tariant, šio naujo ASUS produkto galios pakaks visoms reikiamoms užduotims atlikti: ar tai būtų poreikis vienu metu atlikti kelias užduotis, ar apdoroti vaizdo medžiagą, ar paprasčiausiai naršyti internete. Dažnai silpnoji žaidimams skirtų nešiojamųjų kompiuterių vieta – baterija: dirbant maksimaliai našiai, naudojama itin daug energijos. Speciali aušinimo sistema, ergonomiškas procesorius ir galinga baterija leidžia „Zephyrus G14“ net 10,7 valandas dirbti vaizdo peržiūros režimu. Laiko žaidimams tikrai pakaks, tad tą galima drąsiai daryti tiesiog kavinėje. Juo labiau, kad sveria galingasis „Zephyrus G14“ tik 1,6 kilogramo.

Dizainas

ASUS jau seniai garsėja tiek puikiai techniniais parametrais, tiek išskirtiniu dizainu. „Zephyrus G14“ – ne išimtis. Galima rinktis vieną iš dviejų šio nešiojamojo kompiuterio dizaino variantų: „Moonlight White“ (perlo baltumo) arba „Eclipse Gray“ (metalo pilkos). Abu modeliai žavi ryškiomis linijomis ir stiliaus asketizmu.

ASUS Zephyrus

Jeigu kartu su kompiuteriu nuspręsite įsigyti ir papildomą ekraną „AniMe Matrix“, susižavėjimo pilni aplinkinių žvilgsniai garantuoti. Smalsu, kodėl? Ogi todėl, kad jūsų kompiuterio nugarėlėje bus preciziškai išpjautos 6536 skylutės. Šviesos diodai užverčiamą kompiuterio dalį paverčia savotiška šviesų matrica: nešiojamojo kompiuterio savininkas joje gali pasirinkti norimą grafinį sprendimą, animaciją ar kitų efektų. Kompiuterinių žaidimų entuziastų vakarėlyje toks kompiuteris tikrai neliks nepastebėtas.

Be to, šis LED ekranas gali būti ir itin funkcionalus: jame galima užprogramuoti ir įvairių naudingų pranešimų funkciją, pavyzdžiui, apie baterijos būklę.

Ir tai dar ne viskas.

ASUS inžinieriams pavyko itin kompaktiškame korpuse įkurdinti standartinio dydžio patogią klaviatūrą – maža to, mygtukai buvo pritaikyti specialiai žaidimų mėgėjams. „Power“ mygtukas reaguoja į piršto atspaudą, taigi užrakinti nuo pašalinių šį nešiojamąjį kompiuterį taip pat lengva kaip ir išmanųjį telefoną.

ASUS Zephyrus

Įdiegta garso sistema: keturi erdvinio garso technologijos „Dolby Atmos“ garsiakalbiai.

Įkrovimas – per USB-C. Tai reiškia, kad įkrauti savo „Zephyrus G14“ bateriją galima per tinkamus adapterius, o jis pats gali padėti įkrauti išmanųjį telefoną.

Platus sąsajų pasirinkimas: dvi USB jungtys (pavyzdžiui, pelytei arba žaidimų pultui) bei HDMI 2.0b išoriniam monitoriui. Dar rasite porą USB-C jungčių ir 3,5 milimetrų lizdą ausinėms.

Užsakymo nr.: PT_84117279