„Išties, sausa rankų oda arba net žaizdos ant jų yra vienas dažniausių skundų, kurį pastaruoju metu girdimi vaistinėje. Tačiau to galima išvengti, reikia tik nedaryti klaidų ir laikytis kelių patarimų“, – pokalbį pradeda vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Ieva Sauserytė.

Pažeidžia odos barjerą

Anot pašnekovės, šiuo metu naudojamų dezinfektantų ir muilo sudėtyje yra alkoholio arba šarmo, kurie atlieka antibakterinę ir antivirusinę funkciją, tačiau tuo pačiu sausina odą ir pažeidžia jos barjerą.

„Dėl šios priežasties žmonės, kurie turi įvairių alergijų ar ypač jautrią odą gali susidurti su kontaktiniu dermatitu – atsiranda šlapiuojančios, raudonuojančios ir pleiskanojančios žaizdos“, – tikina farmacininkė.

Pašnekovė teigia, kad itin svarbu dezinfekcinį skystį naudoti pagal paskirtį – tik tuomet, kai nėra galimybės nusiplauti rankų muilu.

Dezinfekcinis skystis

„Be to jokiu būdu negalima rankoms naudoti dezinfekcinio skysčio skirto paviršių valymui. Tai gali itin sudirginti odą. Verčiau rinktis gelį ar skystį, kuriame yra glicerolio, pastarasis sulaiko drėgmę mūsų odoje“, – pataria vaistininkė.

Naudoti skystą muilą

Karantino metu plauti rankas reikia itin kruopščiai. Norint tausoti rankų odą tai rekomenduojama daryti ne su itin karštu vandeniu ir naudoti skystą muilą.

„Plaunant su kietu muilu didesnė tikimybė, kad bakterijos ar virusai vis tiek plis. Juk jį liečia daug žmonių. Tad geriau reiktų rinktis švelnų skystą muilą su dozatoriumi. Jei rankų oda sudirgusi – geriausia aliejinį, hipoalerginį“, – pataria specialistė.

Stebuklinga kaukė

Kai įprasti kremai nepadeda ir rankos vis tiek išlieka sausos ir sudirgusios, pasak vaistininkės, gali padėti itin veiksminga kaukė. Prieš atliekant ją patariama kruopščiai nusiplauti rankas muilu, nusausinti rankšluosčiu ir kuo skubiau (iki 3 minučių) ištepti rankas rankų kremu. Pastarąjį reikia švelniai įmasažuoti ir palaukti keliolika minučių. Vėliau užtepti sviestamedžio sviesto ar aliejaus ir užsimauti medvilnines pirštines. Geriausiam efektui pasiekti pirštines reikėtų mūvėti visą naktį.

Užsakymo nr.: PT_84050785