Pirmojo būtinumo poreikis?

„Nuoseklų 25-30 proc. augimą stebime jau kelerius metus iš eilės. Tačiau dabartiniu metu, ypač paskutinę savaitę, kai užsidarė fizinės sekso prekių parduotuvės, klientų srautas šovė aukštyn. Paskutinę savaitę gavome ir žymiai daugiau skambučių bei prašymų pakonsultuoti. Pagal tai sprendžiame, kad svetainėje lankosi ir nieko panašaus anksčiau nepirkę žmonės“, - teigia elektroninės parduotuvės Romantika.lt konsultantė Simona.

Išaugęs lietuvių susidomėjimas sekso prekėmis atliepia iškalbingas pasaulines tendencijas. Remiantis skirtingais duomenimis, koronaviruso židinyje Italijoje sekso žaislų pardavimo apimtys per pastaruosius mėnesius išaugo net 60-70 proc. Nedaug atsilieka Prancūzija su 40 proc. prieaugiu. Dar didesnis augimas užfiksuotas JAV (75 proc.) bei Kanadoje (135 proc.).

Nesunku suprasti, kodėl izoliuotis prašomi gyventojai atsigręžia į sekso reikmenis. Kad ir kiek kilogramų grikių šiandien sandėliuotum namuose, jų neužtenka pilnaverčiam fiziologinių poreikių patenkinimui. Maža to, seksas laikomas veiksmingiausia priemone, norint pagerinti psichoemocinę būklę bei numalšinti stresą, kurio šiandieninėmis sąlygomis daugeliui tikrai netrūksta.

Asociatyvi nuotr.

Kaip pastebi Romantika.lt atstovė, būtinuoju poreikiu seksą paverčia laiko veiksnys. Kuo ilgiau žmogus priverstas susilaikyti nuo lytinio gyvenimo, tuo akivaizdžiau ši tema apsigyvena jo mintyse ir gali net apsunkinti kitas veiklas: „Kad neverstume savo klientų bereikalingai laukti, visas prekes laikome savo sandėlyje bei galime pristatyti per dieną po užsakymo. Žmonės ir taip turi pakankamai rūpesčių – stengiamės, kad bent vienu būtų mažiau“.

Domisi seksu per atstumą

Paklausta apie lietuvių prioritetus renkantis sekso prekes, Romantika.lt atstovė atskleidė, jog vyrai elektroninėje parduotuvėje apsiperka šiek tiek dažniau: „Tačiau griūvant seniems lyčių stereotipams, tendencija pamažu keičiasi. Be to, tie patys vyrai dažnai ieško prekių ne tik sau, o visų pirma norėdami pamaloninti savo mylimąsias. Tik, priešingai nei moterys, vis dar nemažai vyrų, įsigydami masturbatorių ar vibratorių, nepagalvoja į krepšelį įsidėti lubrikanto. Savo klientams rekomenduojame neužmiršti tuo pasirūpinti“.

Karantino laikotarpiu bene didžiausiu lietuvių atradimu tapo išmanieji porų vibratoriai „We-Vibe“. Jų per pastarąjį mėnesį parduota dvigubai daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Naujausiomis technologijomis paremta sistema leidžia valdyti vibracijas ir glamonėti partnerę tiesiai iš išmaniojo įrenginio. Ši intymių santykių per atstumą priemonė ypač aktuali dabar, kai dėl karantino dalis porų yra priverstos laikytis fizinio atstumo: „We-Vibe“ yra viena iš brangesnių produktų linijų. Tačiau pastebime, kad mūsų klientai šioje gyvenimo sferoje nenori rizikuoti – prioritetą teikia kokybei ir pasaulyje pirmaujantiems prekiniams ženklams.“

We-Vibe

Saugiausia meilė – meilė sau

Nors Pasaulio sveikatos organizacija pripažįsta, kad COVID-19 neperduodamas lytinio akto keliu, akivaizdu, kad karantinas tapo dideliu iššūkiu žmonių intymiam gyvenimui. Kovo 21 d. Niujorko Sveikatos departamentas paviešino atmintinę, kaip suderinti sekso poreikius su saugumu sveikatai karantino laikotarpiu. Joje aiškiai ir nedviprasmiškai prašoma susilaikyti nuo bučinių ir sekso su asmeniu, su kuriuo kartu negyvenate. Taip pat atmintinėje pripažįstama, kad šiuo metu saugiausia meilė yra meilė sau - ypač, jei prieš ir po masturbacijos ne tik rankas, bet ir sekso žaislą nuplaunate vandeniu su muilu.

„Karantino laikotarpiu ėmėmės papildomų priemonių klientų saugumui užtikrinti. Siuntas pakuojantis darbuotojas dėvi apsaugines pirštines ir veido kaukę, o pakavimo paviršius periodiškai dezinfekuojame medicininėmis priemonėmis. “, - teigia Romantika.lt atstovė: „Į savo pirkėjų saugumo sampratą esame įtraukę ir dar vieną ne mažiau svarbų punktą – duomenų apsaugą ir diskretiškumą tiek naršant svetainę, tiek pristatant užsakytas sekso prekes“.

Asociatyvi nuotr.

Niekas nepakeis to ypatingo intymumo jausmo, kurį patiria vienas kitą mylintys žmonės, kai jie gali būti kartu. Tokiais atvejais sekso prekės gali tik dar labiau praplėsti lytinio gyvenimo ribas, gelbėdamos nuo rutinos bei suteikdamos naujų potyrių. Tačiau egzistuoja ir kita labai plati visuomenės dalis – žmonės, kurie arba neturi antrosios pusės, arba negyvena kartu ir karantino laikotarpiu negali susitikti. Šiandieniniu laikotarpiu, kada aplinkui tiek daug negatyvių emocijų, šiai visuomenės daliai kaip niekad svarbu taip pat turėti teisę bent trumpam atsipalaiduoti ir pabėgti į malonesnių jausmų pasaulį. Laisvėjant visuomenei, ilgą laiką stigmatizuotas erotinių prekių sektorius šią teisę pasiruošęs apginti.

Pasaulyje populiariausias sekso prekes, jų pasirinkimo gidą bei patarimus svarbiausiais intymaus gyvenimo klausimais rasite svetainėje Romantika.lt

Užsakymo nr.: PT_83866901