Lengviau tiems, kurie ruošėsi iš anksto

Šiltėjant orams, vis dažniau laukuose galima išvysti burzgiančių traktorių – artėja sėjos darbai. Prasideda purškimas nuo piktžolių, tręšimas. Tačiau ūkininkai, atliekantys svarbų vaidmenį maisto tiekimo grandinėje, teigia, kad paruošiamuosius darbus itin riboja sustabdyta fizinių parduotuvių veikla: vieniems sudėtinga įsigyti reikiamų technikos dalių, kitiems – trąšų ir kitų chemikalų. Laimėjo tie ūkininkai, kurie darbams pasiruošė iš anksto. Ūkininkas Jonas iš Kupiškio r. į susiklosčiusią situaciją žvelgia optimistiškai – pasakoja, esą šių metų ūkio veiklai rengėsi dar pernai: „Su kažkokiais trikdžiais dar labai nesusidūriau, nes techniką pernai palikau tvarkingą, tad tikiuosi, kad viskas bus gerai. Žinoma, šiokių tokių smulkių problemų gal ir bus, tačiau tada ir ieškosiu sprendimo būdų. Dabar laukiam sėjos pradžios.“

Ūkininkas taip pat tvirtino, kad ir apie trąšas pagalvojo dar prieš paskelbiant karantiną – užsisakė pas produkto vadybininką, tad greitu metu turėtų gauti. Ūkininkas Rolandas iš Švenčionių r. sakė jau besiruošiantis sėjai, tačiau darbus stabdo reikiamų technikos detalių paieškos: „Anksčiau būdavo labai greita ir patogu nuvažiuoti į parduotuvę, esančią Švenčionyse arba Ignalinoje, – ten įsigydavau reikiamą dalį.“ Abu kalbinti ūkininkai teigė, kad žemės ūkio technikos dalis buvo patogu išsirinkti ir įsigyti netoliese esančiose fizinėse parduotuvėse, tačiau dabar – abiem tenka ieškoti alternatyvų.

Elektroninė parduotuvė gelbsti ūkininkus karantino metu

Pokyčių, šalyje paskelbus karantiną, pastebi ir UAB „Agroteka“ atsarginių dalių skyriaus vadovas Emilijus Vitas. Paklaustas, kaip pasikeitė įmonės veikla bei bendradarbiavimas su ūkininkais, teigė: „Iš esmės pasikeitė bendravimas su klientais. Nebeliko jokio fizinio kontakto, todėl visas bendravimas persikėlė į el. paštą bei el. parduotuvę.“ Šalyje daugelis didžiųjų žemės ūkio technikos ir kt. bendrovių buvo priverstos sustabdyti fizinių parduotuvių veiklą. Kai kurios įmonės jau pradeda vertinti savo pajėgumus bei derasi su didžiaisiais partneriais, ar šie pajėgs prisiimti pardavimus elektroninėje erdvėje bei išvežioti prekes, kurios būdavo parduodamos specializuotose parduotuvėse. Tačiau dirbti reikia – nenumaldomai artėjantys pavasario darbai nelaukia. UAB „Agroteka“, užsiimanti žemės ūkio technikos prekyba, – viena iš nedaugelio įmonių, šiuo metu padedanti ūkininkams įsigyti reikalingų detalių – siūlo jas užsisakyti internetu adresu www.e-agroteka.lt.

„Detales ir toliau siunčiame per kurjerių tarnybą, tačiau turėjome pasidaryti bekontaktį prekių atsiėmimo punktą šalia mūsų fizinės parduotuvės, iš kurio galima atsiimti prekes iš anksto už jas atsiskaičius“, – alternatyvas, sustabdžius fizinių parduotuvių veiklą, ūkininkams pristato E. Vitas.

Dalių paklausą augina pasiruošimas žemės ūkio darbams
Vienas UAB „Agroteka“ skyriaus vadovų E. Vitas įžvelgia ir intensyvų ūkininkų pasiruošimą pavasario darbams: „Pastebime, kad per paskutines keletą savaičių prekybos poreikis išaugęs.

Manau, kad tai susiję ne tik su karantino laikotarpiu, bet ir dėl žemės dirbimo sezono pradžios.“ Paklaustas, ko šiuo metu labiausiai trūksta ūkininkams, žemės ūkio technikos ir jos dalių prekybos atstovas teigė pastebintis, kad pirkėjai daugiausiai teiraujasi dėl žemės dirbimo dalių. „Paskutiniu metu jaučiama padidėjusi paklausa sėjamųjų bei diskinių skutikų diskams, purkštuvų dalims, lygiagretaus vairavimo sistemoms. Tai tik įrodo, kad ūkininkai aktyviai ruošiasi būsimiems darbams,“ – teigė pašnekovas.

Greitas, patogus ir saugus būdas apsipirkti karantino metu

Nors žemės ūkio technikai skirtas detales ūkininkai, ypač vyresnės kartos, dar nedrąsiai užsisako internetu, tačiau susiklosčius nenumatytai situacijai – šiuo atveju paskelbus karantiną, – prognozuojama, kad tokio apsipirkimo modelio paklausa neabejotinai išaugs. Kalbinti ūkininkai iš Kupiškio ir Švenčionių rajonų teigė, kad, nors anksčiau dažniau lankėsi fizinėse parduotuvėse, šiuo sudėtingu laikotarpiu apsiperka el. parduotuvėje, esą tai labai patogu. UAB „Agroteka“ el. parduotuvės privalumus vardija ir atsarginių dalių skyriaus vadovas E. Vitas: „Prekes nemokamai pristatome visoje Lietuvoje, detales ūkininkai gauna per 1–2 darbo dienas net neiškėlę kojos iš namų, kas šiuo metu ypač aktualu siaučiant virusui. Taip pat suteikiame 14 dienų grąžinimo garantiją, konsultuojame ir priimame individualius užsakymus. Klientams siūlomas labai patogus apmokėjimas už pirkinius.“ Pašnekovas taip pat priduria, kad visa parduotuvė ir jos asortimentas pasiekiamas mobiliajame telefone ar kompiuteryje, kas ypač priimtina taupantiems savo laiką.

„Dažniausiai pirkėjai klausia, ar konkreti prekė tiks jų technikai, bei kada reikiamą detalę pristatysime“, – paklaustas, kokiais klausimais labiausiai domisi įmonės klientai, teigė UAB „Agroteka“ atsarginių dalių skyriaus vadovas E. Vitas. Pasak pašnekovo, įmonė stengiasi ne tik parduoti detalę ar kitą produktą – taip pat siekia įsigilinti ir į kliento poreikius bei padėti jam išspręsti tam tikrą problemą.

„Tiekėjai ir gamintojai, su kuriais dirbame, per daugelį metų yra užsitarnavę gerą vardą tarp ūkininkų, tad mūsų parduotuvėje klientai gali įsigyti tik aukštos kokybės prekių. Ūkininkai pasitiki mumis, nes suteikiame visas sąlygas saugiam apsipirkimui,“ – pasakoja UAB „Agroteka“ žemės ūkio technikos ir jos dalių prekybos atstovas.

Nuo technikos prekybos iki paslaugų ūkininkams

Kadangi specializuotų žemės ūkio technikos dalių ir įrangos el. parduotuvių šalyje ne tiek ir daug, tampa ypač svarbu visas reikiamas detales, įrankius ir kt. prekes rasti vienoje vietoje. UAB „Agroteka“ el. parduotuvės, adresu www.e-agroteka.lt, prekių asortimentas – labai platus: dalys žemės dirbimo, tręšimo ir purškimo, pašarų ruošimo technikai, traktorių ir kombainų dalys, tikslaus ūkininkavimo sistemos, gyvulininkystės reikmenys, filtrai, alyvos ir kitos smulkesnės technikos dalys. El. žemės ūkio technikos dalių parduotuvėje prekių gali įsigyti net ir būsimieji ūkininkai. „Turime technikos ir jauniesiems ūkininkams – prekių sąrašas papildytas ir žaislais“, – teigia E. Vitas. UAB „Agroteka“ prekiauja ne tik atsarginėmis dalimis, bet ir daugiau nei 16 metų sėkmingai vykdo žemės ūkio technikos prekybą. Bendrovė siūlo įsigyti tik patvariausią ir naujausias technologijos tendencijas atitinkančią produkciją, atstovauja garsiems technikos gamintojams, tokiems kaip: FARMET, MULTIVA, AGRIO, GOWEIL ir kt. „Mūsų įmonė taip pat teikia paslaugas ūkininkams: silosavimo ritiniuose, kukurūzų smulkinimo, grūdų traiškymo, sėjos bei technikos nuomos. Visas mūsų įmonės veiklas galime rasti adresu www.agroteka.lt“ – teigia E. Vitas.”

Užsakymo nr.: PT_83853405