Vandens meniu?

Be to, kad vanduo būtų pateikiamas teisingai, iš švarios stiklinės, svarbu ir jo rūšis. Jų yra įvairių. Kiekvienas restoranas vandens rūšį ir stilių gali prisiderinti prie savo patiekalų ar stilistikos. Tie, kurie nori kuo mažesnę įtaką padaryti priderintiems gėrimams, pvz., vyno deriniams ar patiems patiekalams – rekomenduojama rinktis kuo neutralesnį vandenį. Be abejo, galite vandens kortoje turėti ir kelis pasiūlymus.

Ši laidų ir straipsnių serija yra skirta susipažinti su unikalia ledo tirpsmo vandens technologija, kokybe, vandens vartojimo įpročiais, pateikimu restorane, tinkamomis vandens stiklinėmis ir deriniais prie maisto. Projektą remia ir mano svajonę link vandens someljė artina ledo tirpsmo vanduo Melt Water, – Urtė Mikelevičiūtė.

Urtė Mikelevičiūtė

Kokį vandenį rekomenduojama rinktis?

Kuo mažiau druskų, kuo mažiau papildomų priemaišų, tuo vanduo yra neutralesnis. Kaip jau žinote, ledo tirpsmo vanduo yra toks vanduo, kuris dėl jam būdingų savybių bei unikalios technologijos, padedančios atkartoti Šiaurės žemyne vykstančius procesus, yra ypatingai tyras ir lengvas vanduo.

Apie jo technologiją skaitykite čia.

Pati dažnai lankausi restoranuose, pati vedu degustacijas ir, patikėkite, nieko nėra blogiau, kaip vanduo su visą dieną mirkusiais apelsinais.

Urtė Mikelevičiūtė

Ką verta žinoti apie vandens etiketą?

– Vandens svečiams reiktų pasiūlyti iškart jiems atsisėdus prie stalo;
– Jeigu turite kortoje daugiau vandens – gazuoto negazuoto opcijų – reiktų suteikti galimybę išsirinkti;
– Vandens taurė labai svarbu. Visų pirma, ji turi būti švari;
– Jeigu investuojate į lėkštes, ar įrankius – nepamirškite vandens taurių svarbos. Jos būna įvairių formų, bet klasika visuomet geras variantas;
– Atnešus vandenį reiktų jį pristatyti;
– Vandens taurės palenkti nereiktų, ji turi stovėti ant stalo, o padavėjas pildamas neturi atsukti svečiui nugaros;
– Pilti reikia normaliu greičiau: nei per lėtai ir nei per greitai;
– Vandens reiktų pripildyti 2/3 taurės.

Urtė Mikelevičiūtė

Juk svarbiausia, kad svečias išsineštų iš jūsų restorano gerą patirtį, kokybę ir malonius prisiminimus.

Rinkdamiesi vandenį, atkreipkite į jo rodiklius ir specifikacijas, kaip pvz.:

MELT WATER STILL yra lengvai šarminis: 7,4–7,8 ph, tinka sumažinai natrio dietai (8,17mg/l), nedidelis mineralų kiekis 117mg/l, nitratų 0,24g/l, flouridų 0,039 mg/l.


Užsakymo nr.: PT_83680077