Profesinis bakalauras yra mažiau vertinamas darbdavio nei universitetinis bakalauro laipsnis – kaip tai išlyginti? Nesu patenkintas savo studijų kryptimi ir noriu pakeisti profilį, studijuoti užsienyje ar „Erasmus“, bet man tai nepavyko arba man tiesiog trūksta informacijos apie tai?

Vis dažniau tarp draugų išgirstame teiginį „noriu išmėginti save užsienyje“. Tačiau, išties, studijos užsienyje nebėra utopija. Tačiau, esami informacijos srautai yra tokie platūs, kad konkrečios informacijos atrinkimas tampa kietu riešutu net ir gabiausiam jaunuoliui. Būtent dėl šios priežasties pateikiame jums pačius konkrečiausius atsakymus į aukščiau iškeltus klausimus.

Asociatyvi nuotr.

Studijos užsienyje turi begalę teigiamų savybių: žmogus turi šansą gauti tarptautinį išsilavinimą, kuris yra orientuotas į praktinį mokymą, išmokti užsienio kalbų, praplėsti pasaulėžiūrą, uždarbiauti ir gyventi finansiškai nepriklausomą gyvenimą, galimybes išvykti į mainų programą, praktiką, stažuotę ir daugelį kitų.

Universitetų kertinis privalumas yra lojalumas ir supratingumas. Kodėl? Net ir pabaigę 2–3 bakalauro studijų metus Lietuvoje, jūs galite teikti paraišką ir tęsti vienerių metų trukmės „Top-Up“ (išlyginamųjų) studijų programą Didžiojoje Britanijoje ir po jos gauti tarptautinį bakalauro diplomą. Ta pati sąlyga galioja ir esamiems kolegijų studentams – per metus laiko galite pakelti savo akademinį lygį nuo profesinio bakalauro iki universitetinio bakalauro. Viskas paprasta!

Svarbiausia – nepavėluokite pateikti stojimo aplikaciją. Įprastai, Didžiojoje Britanijoje stojimas skirstomas į du etapus: pirmas baigiasi sausio 15 dieną, antras tęsiasi iki birželio 30 dienos. Kitose šalyse aplikacijų teikimo pabaigos datos varijuoja nuo spalio iki liepos mėnesio. Atminkite, kad kiekviena programa ir kiekvienas universitetas gali turėti unikalių sąlygų, apie kurias reiktų pasidomėti kuo anksčiau.

Asociatyvi nuotr.

Jau vasario 25 dieną Vilniuje įvyks atvira ir nemokama „Tarptautinė magistrantūros ir išlyginamųjų studijų paroda 2020“. Jei esate tarp tų, kuriems aktualus bent vienas iš aukščiau pateiktų klausimų – registruokitės ir dalyvaukite. Pasikraukite naudingos informacijos iš pirmų lūpų ir atraskite save platesniuose vandenyse!

Užsakymo nr.: PT_83571723