Žiemos pramogų sostinė Sigulda

Sigulda kviečia lankytis tiek vasarą, tiek žiemą, tačiau būtent dabar joje verda tikras gyvenimas. Viena garsiausių Europoje bobslėjaus trasų yra Siguldoje ir joje gali treniruotis ir sportininkai, ir mėgėjai, todėl 1200 metrų ilgio trasa yra išskirtinė Europoje. Čia gali vykti net trijų sporto šakų varžybos: bobslėjaus, rogučių ir skeletono. Lankytojams siūloma išmėginti bobslėjų ir patirti, ką reiškia skrieti trasa, kurioje galite pasiekti net 125 km/val greitį!

http://bobtrase.lv

Žiemos pramogos Latvijoje

Slidinėjimo trasos Latvijoje

Latvija gali pasigirti net 7 vietomis, kuriose įrengtos slidinėjimo trasos. Vienos populiariausių –
Žagarkalnas ir Uozuolkalnas, kuriuose įrengtos profesionalios slidinėjimo trasos. Čia galite rasti ne tik žiemiškų pramogų ant kalno, bet ir jaukią nakvynę, zoo parką ar vaikų priežiūros kambarį, todėl kelionė su šeima į šiuos slidinėjimo kurotus tikrai neprailgs. Belieka sulaukti sniego ir šokti į slides!

http://www.zagarkalns.lv http://www.ozolkalns.lv/ziema

Žiemos pramogos Latvijoje

Žiema – tai puikus metas muziejams

Vilnių nuo Rygos skiria 300 km – net kiek mažiau nei iki Klaipėdos! O Rygoje galima rasti aibę įdomiausių muziejų, traukiančių lankytojus. Tai ne vien istorijos faktais išmarginti koridoriai, o įdomios, interkatyvios ir įspūdingų eksponatų pilnos salės. Vienas įdomiausių muziejų Rygoje – automobilių muziejus. Šiame muziejuje galite pamatyti tikrų antikvarinių ir vintažinių automobilių, kurie kadaise riedėjo gatvėmis. Itin patogu tai, kad muziejuje informacija yra taip ir lietuvių kalba, tad ekspoziciją apžiūrėti galima ir be gido. Vasario viduryje muziejus turės išskirtinį eksponatą, kuris tėra vienintelis Baltijos šalyse, todėl nepraleiskite progos ir sužinokite, kas tai!

http://www.motormuzejs.lv/index.php/en/

Žiemos pramogos Latvijoje

Kol būsite Rygoje, užsukite į tikrą smaližių rojų. Jeigu esate matę filmą „Čarlis šokolado fabrike“, šiame muziejuje tikrai galite panašiai pasijausti ir jūs. „Laimos“ šokolado muziejus vilioja lankytojus saldaus gyvenimo paslaptimis. Lankantis čia rekomenduojame rinktis turą su gidu, kuris papasakos visą šokolado kelią nuo pradžių ir taip pat galėsite sudalyvauti šokolado gaminimo dirbtuvėse.

https://www.laimasokoladesmuzejs.lv/en/

Žiemos pramogos Latvijoje

Norintys patirti ekstremalių pojūčių, nebijokite išvykti už Rygos ribų ir nuvažiuoti iki pajūrio, kur laukia Liepojos Karostos bunkeriai. Čia stūkso senasis Karostos kalėjimas, iš kurio, jo veikimo laikotarpiu, nepavyko pabėgti. O ekstremaliausia ekskursija – naktis kalėjime. Tai savotiškas spektaklis, kuris trunka iki pat ryto, o dalyviai gali pasijusti tikrais Karostos kalėjimo kaliniais. Tačiau Karostoje jūsų laukia ne tik praeities šešėliai. Vaikštant mieste tarp kadaise kareivių gyventuose daugiabučiuose išnyra Šv. Nikolajaus cerkvė – ji šiam miestui prideda dar daugiau mistiškumo. O mėgstantys pasivaikščioti, gali išbandyti tikrai kietą riešutėlį – Karostos molą, kurio ilgis net 1,8 km, todėl pasirūpinkite šiltais drabužiais, kad pusiaukelėje nepradėtų šalti galūnės!

http://karostascietums.lv/lt/

Žiemos pramogos Latvijoje

Daugiau kelionių idėjų galite pasisemti iš www.latvia.travel bei Instagram paskyros @EnjoyLatvia, o kad kelionė eitųsi sklandžiai, ją planuokite patogiu įrankiu: https://www.latvia.travel/trip-planner/#/language.

Užsakymo nr.: PT_83337775