Iš tiesų, norėdami įrengti ar atnaujinti šią erdvę, susiduriame su nemažai iššūkių. Dažniausiai vonios kambarys yra mažiausia patalpa namų plane, o jai keliami itin aukšti reikalavimai.

Drėgmė, vėdinimas, šiluma, efektyviai paskirstytas plotas – visi šie veiksniai privalo darniai sietis tarpusavyje, būti lengvai reguliuojami ir pritaikyti dažnai naudoti. Be abejo, kokybiška santechnika yra labai svarbi, tačiau, sutelkę dėmesį į inžinerinius sprendimus, kartais pamirštame, kad būtent interjero detalės yra „klijai“, „sulipinantys“ funkciją su estetika, suteikiantys erdvei emocinės vertės.

MENU gamintojo nuotr.

Ar ne tiesa, jog vienas iš smagiausių dalykų, apsistojus gerame viešbutyje, – pasimėgauti būtent vonios kambariu? Nieko stebėtino, juk aukštos klasės viešbučio įrengimas – žmonių įpročiais bei poreikiais grįstas mokslas, todėl viskas, ko mums prireikia, yra pasiekiama tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje. Patogi pakaba, minkštas ir gerai drėgmę sugeriantis rankšluostis, švelnus kilimėlis – būtent šie maži dalykėliai suteikia tiek daug komforto ir... teigiamų emocijų!

VIPP gamintojo nuotr.

Na, o jei kalbame apie namų vonios kambarį, kurio priežiūra visgi nėra įskaičiuota į „kambarių aptarnavimo“ paslaugą, tenka pagalvoti ir apie veiksmingą higienos bei švaros palaikymą. Tiesa ta, kad neretai šią nedidelę patalpą tiesiog „okupuoja“ galybė kosmetikos priemonių. Ir nors šiuolaikinis produktų dizainas patrauklus bei stilingas, visgi spalvų ir formų įvairovė sukuria estetinį triukšmą ir tampa tikru laiko švaistūnu valant paviršius.

MENU gamintojo nuotr.

Pasitelkę gerai apgalvotus ir kokybiškus vonios aksesuarus galime ne tik sukurti estetinę vienybę, suvaldyti nebereikalingų produktų kiekį šiame kambaryje, bet ir gerokai paprasčiau pasirūpinti švara. Specialiai vonios erdvei pritaikyti daiktai gaminami iš lengvai prižiūrimų ir patvarių medžiagų, o apgalvota funkcija bei optimalios formos padeda be papildomų trukdžių palaikyti tvarką. Be to, pripažinkime: išdavikiškos produktų etiketės ne visada yra ta informacija, kuria mes norime dalytis su artimaisiais ar draugais, neišvengiamai užsukančiais į mūsų privačias erdves.

Taigi – būtent kas paverčia vonios kambarį tokia išskirtine namų kertele? Ne per stipru būtų pasakyti, jog vonia – ne tik fizinės, bet ir mentalinės transformacijos vieta. Didelis ar mažas, prabangus ar kuklus, bet tai yra kambarys, kuriame mes pradedame ir pabaigiame savo dieną, – savotiška transformatorinė. Įžengę į vonios kambarį ir užvėrę jo duris, mes trumpam liekame tik su savimi ir savo mintimis. Čia mes mąstome, kartais garsiai dainuojame, kartais leidžiame emocijoms išsilieti į paviršių... Gražinamės, švarinamės ir ruošiame save pasauliui.

VIPP gamintojo nuotr.

Tad erdvė, kurioje mes apnuoginame savo kūną ir sielą, neišvengiamai tampa svarbia proceso dalyve. Susikūrę aplinką, kurioje esantys daiktai emociškai teigiamai veikia mūsų jusles, susikursime atgaivos ir stiprybės oazę. Švelni ir maloni tekstilė, kokybiškas apšvietimas, puikiai atspindintis veidrodis bei kiti vonios kambario aksesuarai padeda paprastai ir be didelių investicijų mėgautis neužteršta ir raminančia erdve. Juk, galų gale, jei tikėsime graikų filosofu Platonu, kuris sakė, kad grožį slepia stebėtojo akys, manau, verta pasistengti, jog namų estetiką bei harmoniją atspindėtų mūsiškės.

Užsakymo nr.: PT_83040839