Nepakeičiamas ingredientas

Žiemos šventės – puikus metas atsiskleisti lietuvių kulinariniams talentams ir pradžiuginti artimuosius jau pamėgtais, tradiciniais patiekalais. Vienas populiariausių Kūčių bei Kalėdų patiekalų, besipuikuojantis kone ant kiekvienos šeimos šventinio stalo, yra įvairiai ruošta žuvis. Kepta, sūdyta ar įdaryta – žuvies paruošimo būdus suskaičiuoti būtų sudėtinga, tačiau mėgstamiausio patiekalo titulo jau ilgai neužleidžia silkė pataluose.

Silkė pataluose, nors ir dažnai gaminama kitomis progomis, daugeliui asocijuojasi būtent su kalėdiniu laikotarpiu. Šis patiekalas nereikalauja daug pastangų ar sudėtingų ingredientų, o kiekviena šeima įprastai turi savo „firminį“ receptą. Tiesa, vienas ingredientas vyrauja beveik visuose šio patiekalo gaminimo būduose – tai kokybiškas, švelnaus skonio majonezas, papildantis kitus silkės pataluose ingredientus.

„Daumantų“ prekės ženklo plėtros vadovas Domas Grinkevičius pastebi, kad prasidėjus kalėdiniam laikotarpiui, būtent majonezo pardavimai akivaizdžiai kyla į viršų – žmonės dar prieš šventes pasirūpina savo mėgstamiausiais produktais, kuriais gardins patiekalus per didžiausias metų šventes.

„Kalėdų ar Naujųjų metų išvakarių vaišės yra sunkiai atsiejamos nuo majonezo. Lietuviai juo gardina mišraines, žuvies patiekalus, naudoja mėsos marinavimui. Pastebime, kad šventiniu laikotarpiu, tradicijas vertinantys vartotojai, atsigręžia į klasikinius, jau ilgą laiką pamėgtus skonius“, – kalba D. Grinkevičius.

Žvalgosi naujovių

Nors tradiciniai patiekalai ir karaliauja ant lietuvių šventinio stalo, „Daumantų“ prekės ženklo plėtros vadovas D. Grinkevičius pastebi, kad nėra bijoma ir naujovių – tautiečiai atsigręžia į kulinarines tendencijas, semiasi įkvėpimo iš užsienio šalių, taip paįvairindami švenčių valgiaraštį.

„Dar ne taip seniai daugelį stebino ant vaišių stalo besipuikuojantys sušiai, jūros gėrybės ar egzotiniai paukščiai, tačiau dabar vis daugiau šeimų išbando šiuos kulinarinius sprendimus ir nenusivilia. Šią tendenciją pastebime ir mes, matydami, kad žmonės noriai renkasi egzotiškus, tolimų šalių įkvėptus pagardus ar tradicinius majonezus, pagardintus neįprastais ingredientais“, – pasakoja D. Grinkevičius.

„Daumantų“ atstovas pabrėžia, kad parduotuvių lentynose didėjanti išskirtinių pagardų bei padažų pasiūla nelieka nepastebėta. Vartotojai jau spėjo pamėgti dar rudenį pristatytą „WOW MAMA“ pagardų liniją, kurią sudaro barbekiu, majoneziniai bei Azijos šalių įkvėpti padažai. D. Grinkevičiaus teigimu, šie padažai puikiai papildys ir naujovių ieškančių lietuvių šventinį prekių krepšelį.

Girdi vartotojų poreikius

Pradedant 1996 m., kai suplakė pirmąjį majonezą, „Daumantų“ stebina vartotojus didžiuliu produktų asortimentu, tinkančiu tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. D. Grinkevičius pastebi, kad parduotuvių lentynose norimą prekę gali rasti ir tradicinių, ir išskirtinių skonių mėgėjai, o visą gamintojo produkciją vienija aukščiausios kokybės ingredientai bei nuolat tobulinamos produktų sudėtys.

„Džiaugiamės galėdami vartotojams nuolat pristatyti naujus produktus, kurie stebina ne tik skoniais, bet ir sudėtimis. Pavyzdžiui, „Karališkų“ majonezų linijos gamyboje yra naudojami tik laisvai laikomų vištų kiaušiniai, plačiai paplitusią citrinų rūgštį pakeitusios natūralios citrinų sultys, sudėtyje nėra krakmolo bei konservantų. Šia kryptimi siekiame judėti ir su kitais „Daumantų“ produktais“, – pasakoja D. Grinkevičius.

Prekybos centruose šiuo metu galima įsigyti bene dešimtį skirtingų, netikėtais skoniais stebinančių, „Daumantų“ majonezų, puikiai papildančių mėgstamus šventinius patiekalus.

Užsakymo nr.: PT_83036467