„Džiaugiamės labai stotelėm Dėk‘ui. Matome, kad jos yra populiarios, tas tinklas tapo žmonėms žinomas, suprantamas ir tapo gyvenimo savastimi; judam su pusiau požeminiais ir požeminiais konteineriais. Jų Vilniaus mieste atsiranda vis daugiau ir daugiau, nors procesas nėra lengvas“, - pasakojo Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro direktorius Tomas Vaitkevičius. Teigiamų pokyčių sąraše – ir indekso įvedimas, kuris parodo ar pakankamai stengiamės tvarkyti atliekas, ir Trakų bendruomenės graži iniciatyva vienkartinius plastikinius maišelius keisti į siūtus iš nebereikalingų dieninių užuolaidų.

„Atliekų kultūra“

Jau po mėnesio sėsime prie šventiniais valgiais nukrautų stalų, ir, žinia, tikrai ne viską suvalgysime, ką priruoš mamos ir močiutės, ar restoranų ir kavinių virėjos. Laidoje paaiškėjo, kur nukeliauja maisto atliekos, o žiūrovai sužinojo įdomų faktą, kad būtent iš jų gaminamos bio dujos, kurios vėliau pavirsta elektros energija bei šiluma. Gera žinia daugiabučių gyventojams: maisto atliekų konteineriai Vilniaus mieste jau pastatyti ir mes jau galėsime rūšiuoti tokias atliekas, taip sumažindami buitinių atliekų kiekį. Siužeto gale: pažintis su mergina, kuris laikas kompostuojančia tokias atliekas... sliekų pagalba: išties, viskas įmanoma, tik reikia didelio noro.

Rubrikoje „Jie irgi TAI daro“ – netikėta pažintis su... laidos vedėju Juozu Gaižausku. Jis pasidalijo savo patirtimi ir patarimais: kokie aktoriaus įpročiai gastrolių metu ir kaip jis tausoja gamtą.

„Atliekų kultūra“

Na, o vaikai Vaciukas ir Vacytė šį kartą vykdė ypatingą misiją: išsaugoti bent vieną eglutę miške. Kartu su profesionalia floriste, iš nebereikalingo kartono, kenio šakų ir džiovintų vaisių jie sukūrė tokią eglutę, kokią galite pasigaminti ir Jūs.

Ko tikėtis iš kitų metų? „Ko aš labiausiai tikiuosi, kad atliekų kultūra kaip judėjimas gyvuos, „Atliekų kultūros“ laida pasieks žiūrovus kitais metais ir turėsime daug gražaus ir prasmingo laiko vienas kitą šviesdami, ragindami, palaikydami – tad kiti metai tikiu, kad bus geri“, - įsitikinęs Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro direktorius Tomas Vaitkevičius.

Užsakymo nr.: PT_82878787