Žiemos renginių paradas

„Broliukams“ besiruošiant laukiamiausioms metų šventėms – Kalėdoms ir Naujiesiems metams – gatvės ima puoštis kalėdiniais papuošimais, o sostinėje Rygoje įsikuria nepakartojamas Kalėdų miestelis. Mugėje galima rasti įvairiausių gaminių: nuo rankdarbių iki maisto produktų ar jaukių kalėdinių dovanų. Šventinė mugė ir turgeliai pradeda veikti jau nuo gruodžio 1 dienos ir įsikurs Duomo ir Lyvių aikštėse bei Esplanados parke.

http://www.vzt.lv

Ryga

Kalėdos – tai gerų darbų metas

Tradicinis „Kalėdų senelių bėgimas“ ir vėl grįžta į Rygos gatves. Gruodžio 8-ąją mylimų kaimynų sostinėje skambės juokas ir džiaugsmingi šūkiai. Į gatves išbėgs šimtai Kalėdų seneliais persirengusių bėgikų, pasiruošusių pagelbėti sergantiems vaikams. Šio bėgimo mokestis yra skiriamas Latvijos ligoninėse gulintiems vaikams, kad mažieji greičiau sveiktų ir galėtų patys išbėgti į gatves. 1700 metrų bėgimas vyksta Rygos senamiesčio gatvėse ir pritraukia smalsuolių būrius, ateinančių palaikyti bėgikų.

https://www.liveriga.com/en/9198-santa-s-fun-run

Iškilmingi koncertai Rygoje

Legendiniai „The Beatles“, „Queen“, „Metallica“ ir Bjork hitai skambės specialiame Kalėdų gala koncerte. Pasitikę Kalėdas su šeima – toliau švęskite koncertuose gruodžio 25 ir 26 dienomis Kipsalos parodų centre, kur moderniosios muzikos gerbėjus pasitiks „Rygos Kalėdų gala“ koncertas, o klasikinės muzikos mėgėjus Naujuosius metus kvies pasitikti Nacionalinė Latvijos opera – gruodžio 27-29 dienomis vyks iškilmingi koncertai, kuriuose skambės užburiančios klasikos melodijos.

Ryga

http://www.bt1.lv/ziemassvetki/
https://www.opera.lv/en/production/new-year-gala-at-the-opera/

Naujieji metai Latvijos ritmu

Mėgstantiems Naujuosius metus sutikti užsienyje – toli žvalgytis neteks. Latvijos sostinė Ryga paruošė spalvingą Naujųjų metų vakaro programą. DJ muzika skambės ruošiantis sutiktuvėms, maisto ir gėrimų prekeiviai vaišins žiemos gėrybėmis, o sušalti neleis ugnies instaliacijos. Įvairios pramogos linksmins belaukiančius vidurnakčio dūžių ir jiems išmušus Lapkričio 11-osios krantinės dangų nutvieks nepakartojamas fejerverkų šou.

Ryga

https://www.liveriga.com/en/5969-new-year-s-eve-fireworks-and-celebration-at-the-11-november-embankment

Daugiau žiemos renginių Latvijoje rasite apsilankę www.latvia.travel, o kelionę į Latviją susiplanuoti dar lengviau galite pasinaudodami kelionės planavimo įrankį. Keliaudami nepamirškite dalintis savo įspūdžiais, o keldami nuotraukas į savo Instagram profilį žymėkite @EnjoyLatvia, kur taip pat galite pasisemti idėjų kelionėms.

Užsakymo nr.: PT_82757847