Piene yra daugiau kaip 200 įvairių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmo ląstelėms atsinaujinti ir energijai gauti.

Pirmiausia tai gyvulinės kilmės baltymų šaltinis. Pieno baltymai ne tik labai naudingi, bet ir lengviau pasisavinami – organizmas juos virškina geriau už mėsos ir žuvies baltymus.

Baltymai ypač naudingi įvairaus amžiaus žmonėms – nes svarbūs normaliai kaulų ir raumenų būklei palaikyti.

Pienas yra ir pagrindinis kalcio šaltinis. Pusėje litro pieno yra 50-70 proc. žmogaus organizmui per parą reikalingo kalcio kiekio. Kalcis reikalinga kaulų ir dantų būklei palaikyti, nervų sistemai, raumenų veiklai, medžiagų apykaitai. Ypač daug jo reikia intensyviausiu žmogaus augimo laikotarpiu.

Pienas aprūpina organizmą ir vitaminais: jame natūraliai yra vitamino A ir vitamino B2, kurie svarbūs geram regėjimui palaikyti, nervų sistemai gerai odos būklei, geležies apykaitai.

Be to, daugelio pamėgtuose raugintuose pieno produktuose yra sveikatai naudingų probiotikų, dar vadinamų gerųjų bakterijų, kurios saugo imuninę sistemą, gerą virškinimo sistemos darbą. Ne veltui medikai ragina raugintų produktų valgyti kasdien.

Tad pienas ir jo produktai - viena pačių svarbiausių kasdienės mitybos dalių. Dėl to labai svarbu, kad vartotume tikrai gerus, kokybiškus ir naudos sveikatai teikiančius produktus.

Bactocatch valymo principas

Viena didžiausių šalies pieno perdirbimo bendrovių AB „Žemaitijos pienas“, norėdama patenkinti vartotojų poreikius valgyti sveikus, maistingus, kokybiškus, natūralius pieno produktus,
pirmoji Baltijos šalyje įsidiegė modernią pieno valymo technologiją „Bactocatch“.

Ši technologija leidžia bendrovei padidinti produktų įvairovę bei gaminti aukščiausios kokybės pieno produktus, kurie ilgiau išlieka švieži ir teikia didžiausią naudą sveikatai.

Taikant „Bactocatch“ technologiją nėra naudojama aukšta pasterizacijos temperatūra: pienas išvalomas nuo pašalinės mikrofloros išsaugant biologiškai vertingas natūralias sudėtines pieno dalis – baltymus, vitaminus, fermentus, mineralines medžiagas.

Ši technologija leidžia pašalinti iki 99,9 proc. blogųjų bakterijų, tačiau išsaugo vertingąsias pieno savybes, jis išlieka „gyvas“, o tai labai svarbu pieno produktų kokybei.

„Bactocatch“ veikimo principas – paprastas, bet genialus: pienas leidžiamas per keraminius filtrus, sudarytus iš labai mažų – 0,1-10 mikrometrų membranų (skylučių). Šios membranos praleidžia pieno baltymus ir kitas vertingąsias sudėtines pieno dalis.

Išvalyto pieno nebereikia pasterizuoti aukštoje temperatūroje, todėl bendrovėje „Žemaitijos pienas“ iš tokio pieno pagaminti produktai – ne tik skanūs, bet ir sveiki bei maistingi, atitinkantys aukštos kokybės produktams keliamus reikalavimus.

Tad skanaukite pieno, kefyro, jogurto, sūrio ar kitų „Žemaitijos pieno“ gaminių – ir būkite sveiki.

Užsakymo nr.: PT_82722595