Žemės ūkis – palanki terpė technologijų ir inovacijų vystymui

Valdas Eimontas, „Agrokoncerno“ įmonių grupės generalinis direktorius, įsitikinęs, jog žemės ūkis – viena perspektyviausių verslo sričių, kurioje sparčiai diegiamos išmaniosios technologijos ir reikalingi naujų kompetencijų turintys specialistai. „Šių dienų žemės ūkis yra labai modernus, jame diegiamos naujausios technologijos, inovacijos ir pažangūs IT sprendimai, kurie reikšmingai palengvina ūkininkų darbą, optimizuoja ir protingai panaudoja turimus laiko ir finansinius išteklius. Galime drąsiai teigti, jog žemės ūkio sfera yra puiki terpė jauniems, energijos, entuziazmo ir iniciatyvumo nestokojantiems žmonėms, siekiantiems įgyvendinti savo idėjas. Studentams, siejantiems savo ateitį su agroverslu, įmonių grupė gali padėti pasiekti savo užsibrėžtų tikslų, užtikrindama profesinės praktikos ir karjeros galimybes, suteikdama finansinę paramą studijoms ar kitas skatinamąsias priemones“, – teigė V.Eimontas.

Renginio akimirka

Paklausiausios – žemės ūkio inžinerijos, agronomijos, veterinarijos sritys

„Agrokoncerno“ įmonių grupės personalo ir administracijos direktorė Rasa Šakauskienė rekomenduoja būsimiems studentams rinktis savąjį profesinį kelią, atsižvelgiant ir į šalyje stipriausiai išvystytas verslo šakas. „Žemės ūkis išlieka viena reikšmingiausių Lietuvos ekonomikos šakų, šios srities specialistai yra paklausūs darbo rinkoje. Būsimiems studentams, dar tvirtai neapsisprendusiems dėl savo profesinės ateities, rekomenduotumėme pasvarstyti agronomijos, veterinarijos, gyvūnų mokslų, žemės ūkio inžinerijos, mechanikos, elektros inžinerijos, automatikos studijų programas. Svarbu, kad suteikiamos teorinės ir praktinės žinios yra vertinamos tiek agroverslo, tiek kitose verslo srityse“, - teigė R. Šakauskienė.

Renginio akimirka

Talentai darbdavių graibstomi dar universitetų suoluose

Modernėjantis žemės ūkis augina kvalifikuotų, smalsių, iniciatyvių, savo srityje tobulėti norinčių specialistų paklausą. Pasak Rasos Šakauskienės, įmonės, turinčios tikslą pritraukti geriausius darbuotojus, skiria savo laiką ir resursus ne tik dalyvaudamos studentams skirtose karjeros dienose, susitikimuose, bet ir pačios organizuodamos interaktyvias veiklas, skirtas būsimiems agroverslo atstovams. „Siekdami pažinti būsimus įmonės darbuotojus, suprasti jų lūkesčius, mes, „Agrokoncerno“ įmonių grupės kolektyvas, organizuojame interaktyvius renginius, kurių metu būsimieji specialistai gali susipažinti tiek su pačia įmonių grupe, jos vykdoma veikla, tiek su įmonėje dirbančiais specialistais. „Agro diena – Egzaminų nebus“ – jau antrą kartą šiais metais organizuojamas renginys, subursiantis gausų studentų būrį, besidominčių karjeros galimybėmis agroverslo srityje“, – teigė R. Šakauskienė.

Renginio akimirka

„Agrokoncerno“ įmonių grupė kviečia visus studentus, svarstančius sieti savo profesiją su agroverslu, atvykti į įmonės organizuojamą renginį „Agro diena - Egzaminų nebus“, kuris vyks šių metų lapkričio 28 dieną, „Agrokoncerno“ centrinėje būstinėje, Babtuose, Vėrupės g. 1, Kauno raj. Renginio metu būsimieji specialistai turės unikalią galimybę užmegzti naudingus kontaktus, susitarti dėl praktikos vietos ar gauti darbo pasiūlymą, dalyvauti interaktyviame improvizacijos teatro „Kitas kampas“(aktoriai Kiril Glušajev, Martynas Nedzinskas ir Balys Latėnas) pasirodyme. Skubėkite užpildyti išankstinę renginio registracijos formą iki lapkričio 20 dienos, adresu www.agrokoncernas.lt/renginiai.

Užsakymo nr.: PT_82719533