Išoriniai veiksniai

Pagal Lietuvos higienos normas vidaus patalpų temperatūra šaltuoju metų laiku turėtų būti 18–22 laipsnių, o santykinė oro drėgmė – 30–65 proc. Tačiau šildymo sezono metu, dėl vis rečiau vėdinamų patalpų, pastarasis rodiklis dažnai sumažėja net trečdaliu.

Dėl sauso oro patalpose akys gali tapti jautrios, pradėti ašaroti, parausti ragena. Akis gali pradėti erzinti šviesa, atsirasti stiprus niežulys. Panašios problemos gali ištikti ir žmogaus odą. Išsausėjusi oda paburksta ir parausta, o tai reiškia, kad pablogėjo jos medžiagų apykaita. Dėl to oda tampa ypatingai jautri oro temperatūrų svyravimams. Jei žmogaus oda yra varginama alerginių sutrikimų, sausas oras tampa dar pavojingesnis.

„AirFresh Hygro“ oro drėkintuvas

Patalpoje esant aukštai temperatūrai ir mažam drėgmės kiekiui, į žmogaus smegenis nepatenka gaivus oras, kuris yra prisotintas deguonies, dėl to labai dažnai gali atsirasti galvos skausmai, svaigulys, silpnumo jausmas, kartais net pykinimas.

Vidiniai veiksniai

Vidutiniškai viename kubiniame metre oro aptinkama apie penkis šimtus įvairių mikroorganizmų rūšių. Patalpoje išsausėjus orui jų kiekis gali padidėti iki trijų kartų, o tai leidžia atsirasti palankioms sąlygoms alerginei slogai, kosuliui ar net dusuliui.

Tačiau įvairiomis alerginėmis reakcijomis į sausą orą, sveikatos problemos nesibaigia. Kuo sausesnė terpė, tuo lengviau į žmogaus organizmą patenka bakterijos ir tuo greičiau jis gali susirgti. Sausėjant orui, sausėja ir kvėpavimo takų gleivinė, todėl sutrinka jos apsauginė funkcija. Dėl to žmogus gali susirgti viršutinių ir apatinių kvėpavimo takų uždegimu, o jei jo imunitetas nusilpęs – net ir gripu.

„AirFresh Hygro“ oro drėkintuvas

Negana to, paburkus nosies gleivinei r atsiradus slogai – užgula nosį, tampa sunku kvėpuoti, vargina dilgčiojimas prienosinių ančių srityje, gali paūmėti lėtinis bronchitas.

Geriausias būdas drėkinti patalpas

Norint apsaugoti kvėpavimo sistemą bei odą nuo drėgmės trūkumo sukeliamų problemų ir ligų, privalu drėkinti gyvenamąsias patalpas. Vienas paprasčiausių būdų patalpoje padidinti drėgmės kiekį yra tiesiog atidaryti langą ir leisti šviežiam orui patekti į vidų. Tačiau ilgai laikyti atidaryto lango dėl lauke stingdančio šalčio tikrai ne visada galime.

„Anksčiau žmonės siekdami, kad kambariuose atsirastų pakankamas drėgmės kiekis, ant radiatorių kabindavo sudrėkintus rankšluosčius ar indus su vandeniu, tačiau laikai pasikeitė ir dabar turime kur kas modernesnius ir efektyvesnius būdus reikalingai drėgmei patalpose palaikyti“, – sako prekių namams „Gerduva“ produkto vadybininkė Elena Riekašienė.

„AirFresh Hygro“ oro drėkintuvas

Vienas tokių efektyvių būdų – oro drėkintuvai, kuriuos naudojant išlaikomas komfortiškas mikroklimatas vidaus patalpose. Šie prietaisai skirstomi į keletą tipų – karštų, karštų, šaltų garų (ultragarsiniai) bei išskaidymo technologija drėkinantys patalpas prietaisai.[KV1] E. Riekašienės pasiteiravus, kokie drėkintuvai užtikrina geriausią oro kokybę, specialistė ilgai nedvejoja.

„Drėkintuvų, atsižvelgiant į jų veikimo principus, yra išties įvairių, tačiau „Soehnle“ gamintojo sukurtas drėkintuvas „AirFresh Hygro 500“ yra vienas iš geriausių pasirinkimų besirūpinantiems savo namų oro kokybe“, – teigia E. Riekašienė.

Pasak jos, šis oro drėkintuvas turi kur kas daugiau privalumų nei įprasti drėkintuvai, nes ne tik išskiria drėgmę, bet ir filtruoja patalpoje esantį orą nuo stambiųjų dalelių.

„AirFresh Hygro“ oro drėkintuvas

„Drėkintuvo veikimo principas labai paprastas: pirmiausia jis paima patalpoje esantį sausą orą, tada išfiltruoja stambiąsias daleles (dulkes, plaukus) ir galiausiai prisodrintą vandens orą tolygiai paskleidžia patalpoje. Drėkindamas orą prietaisas naudoja specialią išskaidymo echnologiją, kuri išskaido vandenį jo nesušildant ir neskleidžiant matomų vandens garų, todėl nesikondensuoja drėgmės perteklius prie greta esančių daiktų“, – pasakoja E. Riekašienė.

Saugu ir patogu

Kadangi „AirFresh Hygro 500“ neišskiria karštų garų, anot produkto vadybininkės, jį yra saugu naudoti namuose, kuriuose yra vaikų.

„Naudojant karštų garų drėkintuvus kyla pavojus, kad prie jo prisilies ar jį išvers mažieji, tačiau su šiuo drėkintuvu galite būti ramūs, nes jis neišskiria jokio karšto oro, o jame esantis vanduo išlieka šaltas“, – aiškina E. Riekašienė.

„AirFresh Hygro“ oro drėkintuvas

„AirFresh Hygro 500“ turi integruotą drėgmės jutiklį, todėl parodo esamą patalpų drėgmę bei rankiniu būdu leidžia nustatyti norimą drėgmės lygį, veikimo laiką ir intensyvumą.

„Drėkintuvas leidžia pasirinkti santykinę oro drėgmę nuo 40 proc. iki 75 proc., turi 3 veikimo intensyvumo lygius, o veikimo trukmę galima nustatyti iš anksto. Pasirinkus automatinį veikimo režimą, prietaisas užtikrina nuoseklų patalpų drėkinimą, priklausomai nuo aplinkos drėgmės pokyčių. Kai pasiekiama reikiama drėgmė ar pasibaigia vanduo įrenginio talpykloje, drėkintuvas automatiškai išsijungia, todėl nereikia jaudintis, jei išėjus iš namų jį palikote įjungtą“, – sako „Gerduva“ atstovė.

„AirFresh Hygro 500“ vandens talpos tūris – 4,9 litrų, prietaisas yra tinkamas naudoti patalpoms iki 50 m² drėkinti bei veikia itin tyliai.

„Drėkintuvą kuo puikiausiai tinka naudoti ne tik namuose, bet ir darbe. Beveik 5 litrų talpa užtikrina ilgą veikimo laiką (iki 12 val.), o vos 4 kilogramų svoris leidžia nesunkiai jį perkelti iš vienos vietos į kitą. Drėkintuvas dirba labai tyliai, todėl jį galima naudoti net ir naktį, savo miegamajame“, – tikina specialistė.

„AirFresh Hygro“ oro drėkintuvas

E. Riekašienės paklausus, kaip dažnai reikėtų naudoti oro drėkintuvą, moteris sako, kad tai priklauso nuo oro drėgmės ir žmonių organizmo reakcijos į išsausėjusį orą.

„Standartiškai 2-4 kartus per savaitę, tačiau jei oras ypatingai išsausėjęs – kiekvieną dieną. Oro drėkintuvas ypač naudingas tais atvejais, kai patalpose gyvenantys ar dirbantys žmonės serga įvairiomis lėtinėmis ir alerginėmis ligomis, tačiau lygiai taip jis yra ir prevencinė priemonė apsaugoti savo sveikatą,“ – teigia „Gerduva“ atstovė.

Užsakymo nr.: PT_82703329