Geresnės vaistų kainos

Didėjant receptinių vaistų kainoms, senjorai internete ieško pigiausių vaistų. Deja, sukčiai tai žino ir sukuria svetaines, kuriose reklamuojami pigūs receptiniai vaistai, kurie dažniausiai būna padirbti. Žmogui susigundžius šiuo pasiūlymu pavojus kyla dvigubas – jis ne tik moka pinigus už tai, kas nepadeda žmogaus sveikatos būklei, tačiau aukos gali įsigyti ir nesaugių medžiagų, kurios gali padaryti dar daugiau žalos. Ši apgaulė gali būti tokia pat sunki kūnui kaip ir finansinė.

Anti-senėjimo produktai

Visuomenei skiriant tiek daug dėmesio fizinei išvaizdai, daugelis žmonių jaučia poreikį rasti gydymo būdų ar produktų, kurie, kaip teigia, padeda paslėpti savo amžių. Sukčiai reklamuoja anti-senėjimo produktus, kurie yra arba nieko verti, arba kenksmingi. Kai kuriuose produktuose gali būti medžiagų, kurios gali būti kenksmingos, tačiau sukčiai mano, kad jos tokios pat veiksmingos kaip žinomos ženklo prekės, pavyzdžiui, „Botox“. Sukčiai taip pat gali reklamuoja produktus kaip veiksmingus ir natūralius, tačiau iš tikrųjų produktas neturi senėjimo poveikio.

Telefoniniai skambučiai

Telefoniniai sukčiai yra dažniausiai pasitaikanti apgaulė, naudojama prieš senyvus žmones. Nesąžiningi asmenys gali priversti senjorus susisiekti arba išvilioti iš jų pinigus, tvirtindami, kad yra nemalonumų turintys šeimos nariai ir jiems reikia pinigų. Jie taip pat gali paprašyti pagyvenusių žmonių pinigų, prašydami, jog šie prisidėtų prie labdaros ir paaukotų pinigų po tariamos stichinės nelaimės.

Elektroniniu paštu siunčiami virusai

Aukos buvo apgautos sukčiams atsiuntus elektroniniu paštu žinutes su pridėtais dokumentais, kuriuos atidarius suveikia virusas. Arba tokiuose laiškuose būna nuoroda, kuri veda į pavojingas interneto svetaines, kuriose vėlgi slypi kenksmingas kodas, kuris leidžiančią sukčiams prieiti prie asmeninės informacijos kompiuteriuose ar telefonuose. Senjorai neretai atsako į laiškus, kuriuos siunčia sukčiai su prašymu atnaujinti savo banko ar kreditinės kortelės informaciją apgaulingoje svetainėje. Taip sukčiai prieina prie jų sąskaitų ir pasisavina visus pinigus.

Investicijos ir pensijos

Daugelis senjorų planuoja išeiti į pensiją arba savarankiškai tvarkyti santaupas, todėl jie tampa labiau pažeidžiami ir tampa sukčių investicijų schemų aukomis. Sukčiai gali pasinaudoti aukomis apsimesdami finansiniais patarėjais, prašo prieigos prie savo pensijų fondų ir santaupų. Gavę prieigą prie lėšų, jie pasisavina visus pinigus.

Loterijų nugalėtojai

Ši schema paprastai apima ryšį su pagyvenusiais žmonėmis paštu arba telefonu ir informavimą apie tai, kad jie laimėjo tam tikrą prizą, tačiau už tai reikia sumokėti mokestį. Sukčiai aukai išsiunčia padirbtą čekį, kad ši įneštų į savo banko sąskaitą žinodami, kad prireiks šiek tiek laiko, kol bankas čekį atmes. Tuo tarpu senjoras sukčiui pervedė tariamą mokestį už prizą.

Senelių suktybė

Ši suktybė yra ypač apgaulinga, nes ji atliepia vyresnio amžiaus žmonių emocijas. Sukčiai paskambina vyresniam žmogui ir apsimeta, kad yra jų anūkas. Jie klausia, ar jie žino, kas skambina, ir kai senelis pasako vieno iš savo anūkų vardą, jie apsimeta tuo anūku. Sukčiai pasakoja seneliui, kad tariamai anūkas turi finansinių problemų ir prašo, kad atsiųstų jam pinigų. Sukčius prašo senelio niekam nepasakoti apie jo situaciją. Kai apgavikas gauna pinigus, jis dar sykį ir dar sykį susisiekia su seneliu ir prašo vis daugiau pinigų.

Užsakymo nr.: PT_82619507