– Kuo plaukelių šalinimas lazeriu pranašesnis už kitus plaukelių šalinimo būdus?

– Ši procedūra labai palengvina žmonių, ypač moterų kasdienybę: ne tik sutaupo laiko, bet ir suteikia komforto jausmą. Joms nebereikia galvoti apie nepageidaujamus plaukelius, planuotis depiliacijų ar rūpintis dėl bėrimų aplink depiliacijos arba skutimosi vietas.

Šių laikų technologinės galimybės tikrai yra pažengusios į priekį, o šis plaukelių šalinimo būdas – pats pažangiausias, suteikiantis ilgalaikį rezultatą. Lazeris yra medicinos prietaisas, kuris išskiria vienos bangos ilgio šviesą ir sunaikina plauko folikulą bei aplinkines ląsteles, iš kurių formuojasi plauko užuomazga. Tiesa, svarbus ir pats lazeris, jo techniniai pranašumai, procedūrose naudojami antgaliai, parametrai bei su lazeriu dirbančio specialisto kompetencija.

Atlikus lazerinę depiliaciją, sunaikinamas plauko folikulas. Procedūrą atliekant su Candela Medical Aleksandrito lazeriu stimuliuojamas kolagenas, tad po procedūrų ne tik išnyksta bėrimai ir dėmelės, plaukai daugiau neįauga, tačiau oda tampa labai lygi ir švelni – tai pastebi visi klientai.

Tuo tarpu kiti plaukelių šalinimo būdai, tokie kaip šalinimas vašku, elektriniu epiliatoriumi ar skutimasis peiliukais sukelia daug nepatogumų: skausmą, bėrimus, plaukelių įaugimą į odą, jau nekalbant apie tai, kaip greitai jie atauga ar po bėrimų ilgam liekančios tamsios dėmės. Kai tokie dalykai komplikuojasi į bakterinę infekciją, odoje gali likti randai. Ši problema aktuali tiek moterims, tiek vyrams, kuriems negyjantys bėrimai po skutimosi tampa priežastimi šalinti plaukus lazeriu.

Jurgita Stoškienė

– Pakalbėkime apie poveikį žmogaus sveikatai. Ar šalinimas lazeriu – nėra kenksmingas žmogaus sveikatai, ar po jos nelieka įvairių randų? O gal – tai labai skausminga procedūra?

– Daugybė klinikinių tyrimų patvirtino, kad gydymas lazeriu yra visiškai saugus organizmui. Tačiau šių tyrimų rezultatus galima taikyti tada, kai gydymą atlieka patyręs specialistas, o klientas neturi kontraindikacijų. Rezultatas gali skirtis dėl šalutinio poveikio, kuris gali atsirasti dėl meistro nepatyrimo ir kliento kaltės.

„Era Esthetic“ klinikos turi didžiausią patirtį plaukelių šalinime su Aleksandrito lazeriu visoje Lietuvoje – net 12 metų. Todėl esame vieni geriausių ir žinome, kaip teisingai atlikti procedūrą, kokius parametrus taikyti, kad užtikrintume procedūrų saugumą ir efektyviausius rezultatus. Mūsų klinikose plaukelių šalinimas atliekamas su pačiais galingiausiais Candela Medical Aleksandrito GentleLase Pro ir GentleMax Pro lazeriais. Juose yra integruota DCD šaldymo sistema, todėl oda procedūrų metu papildomai apsaugoma purškiant šaldymą akimirksnį prieš, per ir po lazerio impulso, tad jos metu jaučiamas tik lengvas dilgčiojimas. Tai leidžia saugiai ir neskausmingai atlikti didesnės energijos impulsus. Dėl šios Aleksandrito lazerių GentleLase Pro ir GentleMax Pro savybės nereikia naudoti kontaktinio šaldymo ar šaldančių gelių, kuriuos naudoja kiti lazeriai.

Mūsų klinikose dirba profesionalūs gydytojai dermatologai, specialistai, turintys didelę patirtį. Mes buvome pirmieji Lietuvoje, pradėję atlikti plaukelių šalinimo procedūras su Aleksandrito lazeriais. Pastebime, kad į mūsų kliniką atvyksta pacientai, vadovaudamiesi kitų rekomendacijomis – informacija keliauja iš lūpų į lūpas. Jiems svarbu, kad plaukeliai ne tik iškristų, bet ir neataugtų ilgą laiką.

Atlikus 3-6 procedūrų kursą, užteks tik kartą metuose atlikti palaikomąją procedūrą. Lazerį įsigyti gali daugelis, tačiau saugumą, rezultatą visada nulemia patirtis, praktika, jau atliktų procedūrų skaičius. Jeigu klinikos lazerį, ypač didelės galios, tokį kaip Aleksandrito, įsigijo neseniai, dažnai gali pasitaikyti įvairių nepageidaujamų reakcijų, net nudeginimų.

Mūsų klinika nuolat pristato ir diegia naujausias technologijas, kruopščiai jas atsirinka, tobuliname įvairiuose kongresuose ir seminaruose. Be to, sistemingai peržiūrime ir diegiame atsinaujinusius parametrus, tad mūsų klientai gali būti tikri, kad jiems paslauga bus suteikta tinkamai, vadovaujantis naujausiais ir efektyviausiais metodais.

– Kaip yra atliekamas plaukų šalinimas lazeriu? Kiek laiko trunka procedūra?

– Candela Medical GentleLase Pro ir GentleMax Pro lazeriai yra patys galingiausi ir vieni greičiausių iš visų esančių plaukų šalinimo lazerių ir pasižymi didžiausiu efektyvumu lazerinėje depiliacijoje.

Aleksandrito lazerio išskiriamą bangą – 755 nm – geriau nei kitų lazerių sugeria plaukuose esantis pigmentas melaninas. Galia, lyginant su kitais lazeriais, stipresnė nuo kelių iki keliasdešimt kartų. Šis lazeris geriausiai tinka I-III odos tipo žmonėms (visų Lietuvos žmonių odos tipas, jeigu jie nėra ką tik įdegę saulėje), o dėl savo stiprumo pašalina ir silpniausius plaukelius.

Šių lazerių technologijos leidžia naudoti įvairiausius lazerinius aplikatorius: nuo mažiausio iki didžiausio. Todėl plaukų šalinimas Aleksandrito lazeriu tampa labai greitai atliekama procedūra: plaukų šalimas viršutinės lūpos srityje trunka keletą sekundžių, pažastų srityje – 3 minutes, kojų, nugaros srityse – 20-30 minučių, pilvo srityje vyrams – 10 minučių, moterims – minutę.

– Kiek procedūrų dažniausiai prireikia?

– Vidutiniškai atliekamas tik 6 procedūrų kursas. Dažnai jau po trečios Aleksandrito lazeriu atliekamos procedūros pašalinama iki 80 proc. plaukų, o atlikus visą kursą galima tikėtis iki 95 proc. plaukų pašalinimo. Po pirmos procedūros plaukai iškrenta, ilgam laikui sumažėja jų kiekis, jie auga daug lėčiau, o ataugę tampa plonesni, mažiau matomi ir odai sukelia mažesnę kosmetinę problemą. Be to, jau po pirmųjų procedūrų plaukai neįauginėja.

Simona Burbaitė

Plaukų šalinimas lazeriu atliekamas kas 4-6 savaites, o procedūrų rezultatai – ilgalaikiai. Priklausomai nuo organizmo hormoninio fono, vėliau gali reikti palaikomųjų procedūrų, tačiau jas atlikti prireikia labai retai – 1 ar 2 kartus per metus.

– Vyrauja nuomonė, kad tai – labai brangi procedūra. Kaip yra iš tiesų?

– Kaina priklauso nuo kelių veiksnių. Naudojant Aleksandrito lazeriu procedūrų reikia mažiau, nes jis – vienas galingiausių. Lyginant su kitais lazeriais, jis net iki 11 kartų stipresnis, todėl dažnai naudojant ir reikia mažiau procedūrų. Kadangi Lietuvoje mes esame vieninteliai oficialūs šio lazerio atstovai, galime pasiūlyti vienas žemiausių procedūrų kainų procedūrų. Šiuo metu turime ne vieną specialų pasiūlymą: atliekant šalinimą vienoje srityje, kitose srityse procedūros atliekamos nemokamai, tad mūsų klinikose klientai gali ir sutaupyti.

– Kuo Aleksandrito lazeris pranašesnis už kitus lazerius?

– Mūsų klinikose išskirtinai naudojamos Candela Medical Aleksandrito lazerio platformos, kurių galingumas siekia 17,666 W. Tuo tarpu kitų lazerių galia siekia 1,6-2,9W – Aleksandrito lazeris stipresnis nuo 6 iki 11 kartų. Tai didžiausios galios lazeriai.

Turime pačias naujausias Aleksandrito lazerių versijas, visų tipų antgalius. Palyginus su hibridiniais lazeriais, kuriuose į diodinį lazerį būna įmontuotas tik vienas silpnos galios Aleksandrito lazerio antgalis, o platforma siekia tik iki 2,9W. Tokių lazerių efektyvumas mažesnis, todėl nereikėtų tikėtis ilgalaikių rezultatų.

Taip pat yra nemažai ir silpnos galios Aleksandrito lazerių, kurių efektyvumas nėra didelis. Aleksandrito lazerio bangą 755 nm tiksliausiai sugeria pigmentas melaninas, esantis plaukuose. Tačiau tam, kad lazerio sugerta energija nukeliautų iki svogūnėlio, reikalinga galia, tad jeigu lazeris neturi galios, plaukai bus sunaikinti tik paviršutiniškai ir nebus ilgalaikio rezultato. Per savo ilgametę praktiką turėjome ir lazerių, kurie nesukelia visiškai jokio skausmo. Tačiau nors procedūra būdavo maloni ir visai neskausminga, jų teko atsisakyti, nes jie nesuteikdavo ilgalaikio pašalinimo. Taip pat yra diodinių lazerių, skleidžiančių 810 nm lazerio bangą, geriausiai veikiančių į kapiliaruose esantį oksihemoglobiną, ne į plaukuose esantį pigmentą melaniną.

Glaudžiai bendradarbiaujame su Vokietijos kompanija „Candela Medical“ ir esame jų partneriai. Jie jau 25 metus užtikrina „Candela“ kompanijos lazerių gyvavimą Vokietijoje. Taip pat palaikome glaudžius santykius su JAV kompanijos „Candela Medical“ vadovais, tad mūsų klinikose įdiegti patys naujausi šių lazerių atnaujinimai, techniniai parametrai, lemiantys procedūrų efektyvumą.
Mes vieninteliai Lietuvoje įdegusiai odai naudojame specialų antgalį 20/22/24 mm – tai didžiausio sukurto spindulio ploto Aleksandrito lazerio šviesolaidis, kuris apima didelį odos plotą ir užtikrina greičiausias procedūras net įdegusiai odai. Tačiau vertėtų paminėti, kad norint pasiekti ilgalaikių rezultatų, nevertėtų piktnaudžiauti saulės voniomis, nes ant šviesios odos galima naudoti stipresnius lazerio impulsus saugiai.

– Ar plaukus lazeriu šalina tik moterys ar pasitaiko ir vyrų?

Pas mus tikrai atvyksta ne tik moterys – plaukelių šalinimą atlieka ir vyrai, ir moterys. Tai – viena populiariausių šiandienos procedūrų, kuri suteikia patogumą, švelnią ir komfortišką odą ir taupo laiką.

„Šiai dienai esu praėjusi visą rekomenduojamą plaukelių šalinimo kursą pažastų ir bikini srityse. Turiu pripažinti, tai vienas geriausių dalykų moters gyvenime. Esu sakiusi ne kartą – manau, kad dauguma moterų, net neįsivaizduoja, koks komfortas nebegalvoti apie nepageidaujamus plaukelius, nebeplanuoti kada depiliuoti/nedepiliuoti? Tikrai labai skatinu gerai pagalvoti, ar neverta pamiršti galvos skausmo dėl depiliacijos ir pasirinkti plaukelius šalinti lazeriu. Nes man atrodo, kad tai visiškai tobulas 21 amžiaus išradimas užimtai moteriai!“ – apie plaukelių šalinimą lazeriu teigiamai atsiliepia modelis, tinklaraštininkė Simona Burbaitė.

Daugiau informacijos apie procedūrą rasite čia

Užsakymo nr.: PT_82616327