Darbuotojai pasilieka ilgam

Beveik 30 metų Lietuvoje veikianti UAB „Daumantai LT“ stengiasi ne tik žengti kartu su inovacijomis bei pasaulinėmis tendencijomis, plėsti produktų asortimentą, bet ir sukurti motyvuojančią aplinką savo darbuotojams. Daugiau nei 25-erius metus bendrovėje dirbantis inovacijų technologas, šefas Algis Kairys, prisidėjęs prie daugelio „Daumantų“ produktų receptų sukūrimo, tikina, kad lojalumas darbovietei gimsta iš aiškiai matomų darbdavio pastangų sukurti erdvę, kurioje darbuotojai yra vertinami bei gerbiami.

„UAB „Daumantai LT“ dirbu jau daugiau nei ketvirtį amžiaus. Manau, kad daugeliui jaunesniosios kartos atstovų tai gali nuskambėti neįtikimai – juk šiais laikais įprasta ar net madinga lengvai keisti darbovietes. Visgi, svarbu suprasti, kad lojalumas darbovietei negimsta akimirksniu. Diena iš dienos jaučiant stiprų darbdavio palaikymą bei rūpestį, jis formuojasi palaipsniui ir kasmet vis didėja“, – apie ilgametę darbo patirtį kalba A. Kairys.

Tiesa, A. Kairys – ne vienintelis bendrovės darbuotojas, galintis pasigirti ilgamečiu lojalumu. 20 proc. darbuotojų čia yra išdirbę 15 metų ir daugiau, o 18 proc. – 20 ir daugiau metų.

Motyvuoja išskirtinėmis garantijomis

Įmonės įkūrėjas ir generalinis direktorius Saulius Grinkevičius vertina darbuotojų lojalumą ir tikina, kad jį kurti stengėsi nuo pat bendrovės gyvavimo pradžios.

„Mūsų darbuotojai – tai tikrasis „Daumantų“ veidas. Be jų darbo, idėjų ir ryžto nebūtume pasiekę tiek daug. Nuolat pergalvojame darbuotojų motyvavimo sistemas ir jas tobuliname tam, kad kurtume dar palankesnes darbo sąlygas“, – tikina S. Grinkevičius.

Kartu su bendrove kaip specialistas augęs A. Kairys pabrėžia, kad darbuotojų lojalumas bei motyvacija yra skatinami išskirtinėmis garantijomis. Gyvybės draudimo išmokos, draudimas nuo nelaimingų atsitikimų, skiepai nuo gripo, metinės kolektyvo išvykos bei piniginės premijos asmeninių jubiliejų ir Kalėdų proga – tai tik keletas naudų, kurių sulaukia „Daumantų“ darbuotojai.

A. Kairys (G. Skaraitienės nuotr.)

„Į svečius atvykstančius draugus vis dar nustebina mano monetų kolekcija. Bendrovė darbuotojus, išdirbusius 10 metų apdovanoja Vilniaus monetų kalykloje nukaldintomis sidabro monetomis, 15 metų – aukso monetomis, 20 metų – aukso monetomis su deimantais, o 25 metus – aukso monetomis su 25 deimantais. Tradicija pagerbti labiausiai atsidavusius darbuotojus ne vieną tūkstantį eurų kainuojančiomis monetomis gyvuoja jau beveik 15 metų“, – pasakoja A. Kairys.

Inovacijų technologas taip pat pabrėžia ir finansines garantijas tėvams auginantiems vaikus. Visoms motinoms, turinčioms atžalų iki 7-erių metų amžiaus, mokamas 10 proc. priedas nuo gaunamo atlyginimo.

Renka pozityviausius darbuotojus

UAB „Daumantai LT“ vadovas pabrėžia, kad darbuotojų pozityvumas ir puikūs darbo rezultatai taip pat nelieka nepastebėti.

„Jau 12 metų iš eilės renkame pozityviausią darbuotoją, kuris yra apdovanojamas piniginėmis premijomis. Ši nominacija mums labai svarbi, nes dirbame dinamiškame ir nuolatinių pastangų reikalaujančiame sektoriuje, tad darbuotojų motyvacija bei gera nuotaika mus veda į priekį“, – kalba S. Grinkevičius.

Jam antrina ir A. Kairys, pabrėžiantis, jog įvairios premijos darbuotojams už puikius darbo rezultatus ar kolegoms skleidžiamą pozityvią nuotaiką palaiko komandinę dvasią, kuri leidžia puikiai susitvarkyti su iššūkiais ir pareigomis.

„Pastebiu, kad kolegos su džiaugsmu laukia darbuotojų apdovanojimų, skelbiamų nominacijų. Piniginiai prizai dažnai lieka antroje vietoje, daugelis džiaugiasi, kad darbdavys tiesiog pastebi ir įvertina jų pastangas bei indėlį į bendrovės gerovę“, – pasakoja A. Kairys.

Užsakymo nr.: PT_82543421