Tęs J. Kavaliausko gerus darbus

„Padėti sergantiems vaikams – be galo svarbu. Nors idėja remti onkologinėmis ligomis sergančius vaikus nėra nauja, tačiau taip atrodo tik tada, kol liga nepaliečia asmeniškai. Tada viskas pasidaro taip nauja, netikėta, atrodo, kad dviratis dar tikrai nėra išrastas“, – dėkodama visiems atvykusiems į renginį kalbėjo R. Kavaliauskienė.

Spalio 16 d. buvo surengtas pirmasis Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo, įkurto ir įregistruoto rugsėjo mėnesį, vakaras. Renginio data pasirinkta neatsitiktinai – dviem dienomis anksčiau, spalio 14-ąją, Juozas Kavaliauskas būtų šventęs savo 34-ąjį gimtadienį. Fondą įsteigė J. Kavaliausko brolis Vilius ir šeimos įmonė „Lewben Holdings“.

Pasak fondo direktorės, jų tikslas – ne tik įprasminti brangaus žmogaus atminimą, bet ir padėti sergantiems vaikams, kad jie ir jų šeimos galėtų džiaugtis gyvenimu.

„Juozas mums buvo labai brangus. Viena įsimintinų detalių apie jį yra ta, kad Juozas niekada nedovanojo daiktų – jis dovanojo gerus darbus. Prisimenu, kad jis prižiūrėdavo mūsų vaikus, nes mes norėdavome kur nors išeiti, pagyvendavo pas mus, kai išvažiuodavome, kad šuniui nebūtų liūdna, arba pagamindavo mums vakarienę“, – prisiminimais dalijosi moteris.

R. Kavaliauskienės teigimu, būtent todėl viena pagrindinių fondo misijų – noras pratęsti gerus darbus ir tai daryti J. Kavaliausko vardu, kartu puoselėjant ir jo paties atminimą.

Parduoti garsiausių autorių darbai

Renginio metu baigėsi ir kelias dienas trukęs fondo organizuotas e. aukcionas, kurio metu surinkti pinigai bus paaukoti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Norintieji prisidėti prie fondo galėjo ne tik įsigyti kūrinius, bet ir aukoti norimą pinigų sumą.

Aukcionui kūrinius dovanojo „Lewben Art Foundation“, kurio kolekcijoje buvo tokių žinomų autorių, kaip Šarūno Saukos, Jono Rimšos, Neemija Arbit Blatas, Stasio Ušinsko, Kazimiero Žoromskio, Emmanuelio Mane-Katzo, Antano Martinaičio, Leono Katino, Žako Lipšico, darbai bei šiuolaikinių menininkų Vilmanto Marcinkevičiaus, Auksės Miliukaitės ir Lino Jusionio kūriniai.

Ypač daug dėmėsio iš aukciono dalyvių sulaukė E. Mane–Katzo kūrinys „Jėzus“. Didžiausia suma buvo pasiūlyta už Jono Rimšos paveikslą „Indėnų fiesta“ – 10750 eurų.

Iš viso aukcione buvo pristatoma septyniolika darbų, už kuriuos juos surinkta 55 670 eurų.

Lėšų patys neskirstys

„Mes šioje srityje esame naujokai, todėl nežinau, ar 55 670 eurų sergančių vaikų gydymui yra didelė suma. Kol kas nežinome, kiek gali kainuoti pagalba vaikams: vaistai, prietaisai ir panašiai, todėl nusprendėme bendradarbiauti su Rimanto Kaukėno paramos grupe bei paramos ir labdaros fondu „Mamų unija“, kurie šią kilnią misiją vykdo jau tikrai ilgą laiką“, – sakė Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo direktorė Rita Kavaliauskienė.

Jos teigimu, patikimos ir profesionaliai dirbančios organizacijos, įsigilinusios į paraiškas ir atsižvelgdamos į savo galimybes, nuspręs, kaip geriau ir tikslingiau paskirstyti surinktas lėšas.

Reenginyje dalyvavusi „Mamų unijos“ steigėja ir prezidentė Eglė Mėlinauskienė dėkojo visiems atvykusiems į šį labdaros vakarą ir prisidėjusiems prie sergančiųjų gerovės.

„Viena vaistų pakuotė vaikui kainuoja 700 eurų, tačiau jos užtenka savaitei. O gydymas, tarkime, Šveicarijos klinikose, vienam vaikui kainuoja 30 tūkst. eurų. Tad ačiū visiems už viltį, kurią šiandien galite dovanoti vaikams“, – apie tai, kiek kainuoja vaikų gydymas, kalbėjo ilgus metus su tuo dirbanti moteris.

Pasak Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo iniciatorių, nors šių ligų gydymas yra labai brangus ir fiziškai bei psichologiškai sunkus, diagnozė „vėžys“ neturi tapti nuosprendžiu. Fondo steigėjai tikisi, kad sugebės ne tik atkreipti dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančių vaikų problemas, bet ir padės jiems pasveikti.

Prie šios labdaros akcijos prisidėjo ir trys žinomi atlikėjai – renginio svečiams muzikinį pasirodymą dovanojo Justinas Jarutis, Monique ir Girmantė Vaitkutė.

Užsakymo nr.: PT_82543105