Grindų valymas garais – efektyviau ir sveikiau

Galimybė buities darbuose atsisakyti chemijos atsirado išsiaiškinus, kad garo ir aukštos temperatūros sąjunga sugeba ne mažiau veiksmingai nei cheminiai preparatai išvalyti įsisenėjusias dėmes ir purvą. Valymas garais nereikalauja nei cheminių priemaišų, nei papildomų pakuočių surinktam purvui utilizuoti. Be to, valant grindis garais, sunaudojama netgi mažiau vandens nei plaunant jas tradiciniu būdu.

Tačiau ilgą laiką garo technologija paremtos buities priežiūros priemonės buvo nepraktiškos ir neuniversalios: skirtingų paviršių priežiūrai reikėdavo įsigyti skirtingo tipo garų prietaisus, kurių kainos priversdavo kilstelėti antakį. Ir tik tobulėjant technologijoms, tokių prietaisų praktiškumas bei įperkamumas smarkiai išaugo.

Rovus Nano Floor Steamer

Nano garų inovacija namų higienai

Šiandien bene efektyviausia rinkoje grindų valymo garais inovacija – valymas nano garais. Valymo proceso metu aukštos temperatūros ir slėgio paveiktos vandens molekulės atsitrenkia vienos į kitas ir tampa ypač mažomis nanodalelėmis. Šios garus sudarančios vandens nanodalelės nepalyginamai veiksmingiau įsiskverbia į valomus paviršius, tokius kaip grindys, sienos, baldų apmušalai ir langai. Siekiant didesnio technologijos pritaikomumo kasdieniuose buities darbuose, ji buvo integruota į labai kompaktišką ir mobilų ROVUS NANO garinį prietaisą.

Rovus Nano Floor Steamer

Naująja technologija paremtą prietaisą sudaro patogus teleskopinis paminkštintas kotas, kokybiška mikropluošto šluostė ir specialus kilimų valymo antgalis. Prietaisas užtikrina optimalią vandens garų temperatūrą, spaudimą ir gamybos greitį. Nedideliam butui išvalyti užtenka 10 minučių, nesvarbu, ar būtų valomas parketas, keraminės plytelės, sandarios kietmedžio grindys ar kiti net ir labai lepūs namų paviršiai. Priešingai nei naudojant brangius valiklius, su ROVUS NANO nerizikuojama pažeisti valomo paviršiaus, o skleidžiamas optimalus garų kiekis padeda išvengti perteklinės drėgmės.

Valyti reikia ir tai, ko nematome

Siekiant išsaugoti savo ir namiškių sveikatą, ekspertai primena reguliariai valyti ne tik namų paviršius, bet ir orą. Dėl drėgmės, šilumos lygio ir kasdienės žmonių veiklos ore susidaro palankios sąlygos plisti įvairioms bakterijoms, virusams bei alergenams, kurių atsikratyti vien įprasto patalpų vėdinimo nepakanka.

Rovus Nano Floor Steamer

Viena išskirtinių nano garų ypatybių – aplink judančias vandens molekules susidarantys neigiamieji jonai, dar kitaip vadinami „oro vitaminais“. Neigiamieji jonai iš išorinio virusų baltymo ištraukia vandenilį ir lengvai juos sunaikina be chemikalų pagalbos. ROVUS technologijos generuojami neigiamieji jonai eliminuoja 99,9 proc. kenksmingų mikrobų ir alergenų. Šie technologiniai privalumai ypač aktualūs ne tik alergiškiems ar silpnesnio imuniteto žmonėms, bet ir šeimoms, turinčioms mažų vaikų, nes prietaisas pajėgus išnaikinti ir tokias bakterijas kaip Escherichia coli, Candida albicans ir Salmonella aertrycke.

Cheminiai valikliai: žalos daugiau nei švaros?

Dauguma žmonių jau yra girdėję, kad, priešingai nei garo technologija paremti prietaisai, cheminiai valikliai gali dirginti odą, sukelti įvairių alerginių reakcijų, o ilguoju laikotarpiu ir išprovokuoti lėtines ar net mirtina ligas. Naivu manyti, kad šios grėsmės eliminuojamos namų buities darbuose užsimovus pirštines. Įvairūs tyrimai byloja, jog cheminės priemonės, naudojamos grindims, baldų apmušalams, virtuvės, vonios, langų ir kitiems paviršiams valyti didžiausią pavojų kelia būtent žmogaus kvėpavimo takams, nes gali užteršti namų orą stipriau nei automobilių išmetamosios dujos gatvėje.

Rovus Nano Floor Steamer

Ne ką geresni vertinimai cheminiams valikliams tenka ir ekologiniu požiūriu. Pasak Jungtinėje Karalystėje įsikūrusio Aplinkos politikos centro atstovės A. F. Cheung, dideli valymo priemonėse esantys cheminių junginių kiekiai gali patekti į upes, tvenkinius bei ežerus ir turėti neigiamos įtakos vandenų ekosistemai. Cheminėse valymo priemonėse esančios toksinės medžiagos turi tręšiamąjį poveikį bei kenkia biologinei įvairovei. Kaip įvardija JAV Aplinkos Apsaugos Agentūra, cheminiuose valikliuose esantis aukštas fosforo, azoto ir amoniako kiekis patenka į aplinkai kenksmingiausių junginių sąrašą. Valymo proceso metu šie toksiški junginiai ne tik kaupiasi uždarose patalpose, bet ir daro rimtą žalą gamtai, patekdami į atvirą orą per vėdinimo sistemas. Nėra sunku įsivaizduoti, koks pavojus kyla tų žmonių sveikatai, kurie tokiais cheminiais preparatais valomose patalpose praleidžia didžiąją dalį savo paros laiko.

Rovus Nano Floor Steamer

Pasirinkimo kaina

Švaros ir higienos inovacijos metė iššūkį tiek įsisenėjusioms dėmėms, tiek įsisenėjusiam požiūriui į namų valymo procesą. Žvelgiant į augančias cheminių valiklių kainas bei tikrąją kainą, kurios chemikalai pareikalauja iš mūsų ir mūsų aplinkinių sveikatos, nano garų prietaisai tampa visais atžvilgiais pigesnė alternatyva. Vis daugiau sąmoningų vartotojų skiria laiko savišvietai, atsargiai vertina chemijos pramonės brukamą reklamą, o priimdami namų higienos sprendimus, vadovaujasi faktais.

Apžiūrėti ir užsisakyti ROVUS nano garų prietaisą galite ČIA.

Užsakymo nr.: PT_82467517