Kaip kilo mintis pasiūlyti baldų nuomos galimybę?

„CityBee“ ir panašios trumpalaikės transporto priemonių nuomos platformos į Lietuvą atnešė greito ir paprasto naudojimosi produktu kultūrą. Panašiu principu jau galima išsinuomoti automobilį, fotoaparatą ar net žoliapjovę. Tai daiktai, kurių nereikia kiekvieną dieną, tad turėti galimybę juos išsinuomoti pagal poreikį ir aplenkti daugumą rūpesčių, susijusių su jų priežiūra, daugumai žmonių mokėti už produktą tik tuo metu, kai jo prireikia, atrodo itin patrauklu. Jei vos paslaugoms atkeliavus į mūsų šalį, buvo abejota ar tikrai esame pasiruošę tai priimti, tačiau jau pirmaisiais metais paslauga pasinaudojo virš 3000 vartotojų, todėl buvo imta siūlyti ne tik automobilių, bet ir dviračių bei paspirtukų nuomą. Greitą paslaugos išpopuliarėjimą sąlygojo paprastumas ir lankstumas: automobilį išsinuomoti galima valandai ar net 10-čiai minučių. Tai itin patogu, jei konkretaus daikto prireikia tik laikinai, o daikto eksploatavimo, nusidėvėjimo ir sandėliavimo klausimai perkeliami paslaugos tiekėjui.

„Pastebėjome panašų poreikį ir baldų rinkoje“ teigė „Gintaro baldų“ prekybos vadovė Eglė Boumezbeur. Šiuolaikinis gyvenimo tempas ir kintančios tendencijos labai dažnai sąlygoja, jog baldas tampa nebemadingu ar atsibosta daug greičiau nei susidėvi. Dėl šios priežasties atsiranda vis daugiau internetinių platformų ir fizinių parduotuvių superkančių ir vėliau perparduodančių baldus. Tai puikus pasirinkimas žmonėms, nenorintiems tiesiog išmesti baldų, o tai pat – gauti šiek tiek pajamų. Tačiau neturintiems pakankamai santaupų visiškai naujiems baldams įsigyti, vėl tenka rinktis panaudotus baldus iš antrų rankų, kurie nebūtinai atitinka šiuolaikines tendencijas, yra geros kokybės ar būtent tai, ko norėtumėte. Nuomojantis baldus tiesiai iš baldų parduotuvės, kurioje dirba savo srities specialistai, o asortimentas - nuolat atnaujinamas, šių trūkumų nebelieka.

Kuo patraukli baldų nuoma?

Poreikis įsigyti baldą, tarnausiantį 10 ar 20 metų smarkiai mažėja ir užleidžia vietą norui turėti madingus, lengvai keičiamus baldus. Tai – visai nenuostabu, kadangi visur susiduriame su informacija apie besikeičiančias interjero tendencijas; augame, bręstame, tad keičiasi ir mūsų poreikiai ir tai, kam teikiame pirmenybę. „Gintaro balduose“ dirbantys specialistai gerai pažįsta šį galvos skausmą. Labai dažnai klientai abejoja, ar įsigyta sofa gražiai atrodys ir pakeitus tapetus, negali apsispręsti, ar investuoti į natūralaus medžio baldą, kuris gali ilgainiui pabosti, o perparduoti – gali būti sudėtinga.

Įsiklausę į šiuos poreikius, „Gintaro baldai“ su partneriu „Nordrent“, teikiančiu nuomos administravimo paslaugą, nusprendė pasiūlyti unikalų sprendimą Lietuvoje – baldų nuomą, kuri padėtų išspręsti daugelį šių klausimų. Visų pirma, priimti sprendimą išsinuomoti patikusi baldą 4-iems ar 12-ai mėnesių daug lengviau nei pirkti net jei nesi užtikrintas, ar baldas neatsibos ar neįkyrės. Be to, baldų nuoma suteikia šansą namuose visuomet turėti naujus, stilingus baldus, atitinkančius naujausias tendencijas. Taip pat, tai geras sprendimas nuolat besikraustantiems, daug keliaujantiems ar tiesiog nemėgstantiems prisirišti prie vienos vietos žmonėms, kadangi baldus bus galima išsinuomoti tokiam pat laikotarpiui kaip ir patį butą. Tikimasi, jog baldų nuomos paslauga, priklausomai nuo prekių grupės, aktuali iki 7% pirkėjų, kuri turėtų sugeneruoti apie 550 000 Eur vertės sandorių per metus.

Vidutinis amerikietis per gyvenimą pakeičia apie 11 gyvenamųjų vietų, lietuviai kiek santūresni, tačiau įstaigos „Real Data“ atliktas tyrimas parodė, jog sparčiai vejamės vakarus – lietuviai per gyvenimą persikrausto bent 5-6 kartus. Dažniausiai persikraustoma norint susikurti būstą šeimai, taip pat – palipėjus karjeros laiptais atsiranda poreikis iš nuomojamo buto išsikraustyti į nuosavą kotedžą ar namą. Tokiais atvejais išsinuomoti baldus būtų itin patrauklu: net ir po gyvenamosios vietos pakeitimo sumažėjus santaupoms su baldų nuoma įmanoma pilnai apstatyti namus iškart, nelaukiant kol atsiras daugiau pajamų.

Taip pat, tiek Lietuvoje, tiek ir visame pasaulyje vis mažiau prekių ir paslaugų įsigyjama iškart sumokant visą sumą. 1 iš 3 pirkėjų yra labiau linkę įsigyti prekę, jei tai galima padaryti išsimokėtinai. Mokėjimas dalimis ar su atidėjimu suteikia laisvę iškart neišleisti visų santaupų ar turėti tai, ko galbūt šiuo metu negalime sau leisti. Baldų nuomos paslauga veikia tuo pačiu principu tik papildomai – suteikia lankstumo keistis bei pasirūpina nemaloniąją – ilgalaikės priežiūros – dalimi.

„Gintaro baldai“ ir „Nordrent“ baldų nuomą stengiasi padaryti kiek įmanoma patrauklesnę, pasirūpinti didžiuma kylančių klausimų ir klientams palikti tik malonumą kurti namų jaukumą. Baldų nuoma nesiskiria nuo jau kasdienybe tapusio dviračio ar automobilio nuomos: pasirašius nuomos sutartį, baldas atiduodamas klientui, ir visu nuomos laikotarpiu jis laisvai gali juo naudotis. Natūralus baldo nusidėvėjimas įvertintas, tad galėsite nesibaimindami sėdėti ant fotelio ar leisti vaikams žaisti ant sofos. Baldus galite išsinuomoti bet kuriame „Gintaro baldai“ salone, tad užsukę išsirinkti baldo, galėsite čia pat pasirašyti sutartį ir pasiimti baldą namo.

Užsakymo nr.: PT_81933585