Vieta – galvojantiems apie ateitį

Šis mažaaukštės statybos, vos 24 butų ir kelių komercinių patalpų daugiaaukštis jau kyla Krivūlės gatvėje, Paupio mikrorajone. Pasak „Aukštupio“ pardavimų atstovės K. Paulauskaitės, tai ypač perspektyvi Vilniaus vieta, kuri per ateinančius penkerius metus turėtų stipriai atsinaujinti ir tapti ypač jaukia senamiesčio dalimi.

„Šiandien ši vieta turi vienokį veidą, o po penkerių metu tas veidas bus visai kitoks. Žmonės, kurie įsigyja būstą galvodami tik apie šiandieną, to galbūt nemato, tačiau tie, kurie geba žvelgti į ateitį ir matyti perspektyvas, supranta, kad tai yra labai patraukli vieta, ypač – iš investicinės pusės“, – tvirtina moteris.

Šios senamiesčio dalies atsigavimas jau prasidėjęs – nemažai vystytojų jau dabar rekonstruoja ar stato naujus projektus. Prie besikeičiančios vietos planų prisidės ir savivaldybė – bus kuriamos ir plečiamos laisvalaikio zonos bei parkai.

Aukštupis

Tarp kitų šio projekto lokacijos privalumų – geras susisiekimas ir išvystyta infrastruktūra. „Susisiekimas su senamiesčiu ir pagrindinėmis miesto arterijomis – į oro uostą, į stotį – yra puikus. Suderinta, kad įvažiavimas į daugiabutį bus iš Subačiaus gatvės pusės, tad gyventojai išvengs kamščių ir paprastai bei lengvai įvažiuos ir išvažiuos iš savo namų. Daugiabučiui ir jo įvažiavimui neteks didelė srauto apkrova – jame juk tik 24 butai“, – tvirtina pardavimų atstovė.

Naujakuriams – gyvenimas su prabangos prieskoniu

Nedidelis ir puikioje miesto vietoje esantis daugiabutis naujakuriams siūlo 1–4 kambarių butus, kurių plotai siekia nuo 43 iki 127 kv. m. Kaip pastebi K. Paulauskaitė, projektu ypač domisi šeimos, kurioms aktualiausi yra 3–4 kambarių butai.

„Šeimos ieško komforto ir infrastruktūros. Jie nori gyventi šalia senamiesčio, jausti miesto centro šurmulį, tačiau tuo pat metu – turėti savo privačią erdvę, kurioje galėtų gyventi patogiai. Būtent vitrininiai langai, balkonai ir kuria tą patogumo bei erdvės pojūtį. Tai lemia savotišką prestižą. Be to, iš kai kurių butų atsiveria vaizdas į Gedimino pilį“, – privalumus vardija pardavimų atstovė ir pažymi, kad šiame atsinaujinančiame rajone prabanga šiandien vis dar pasiekiama už prieinamą kainą.

Aukštupis

Vis dėlto, patogaus būsto pagrindas – gyventojų poreikius atitinkantys sprendimai name ir kokybiškos medžiagos. Pasak K. Paulauskaitės, „Aukštupio“ projekto energinio naudingumo klasė yra A+, tad daugiabutyje naudojamos tik aukščiausios klasės medžiagos, čia įrengta moderniausia šildymo sistema, rekuperacinė vėdinimo sistema, užtikrinama puiki garso izoliacija.

Naujakuriai taip pat galės įsigyti parkavimo vietas požeminėje aikštelėje bei sandėliukus. Gyventojams bus įrengtos nemokamos dviračių laikymo vietos.

Ieškantys dar didesnio patogumo ir nuosavos laisvalaikio zonos turės galimybę įsigyti vieną iš kelių ant stogo įrengtų terasų. Vis dėlto, K. Paulauskaitė pažymi, kad ant daugiabučio stogo įrengtos terasos didžioji dalis bus skirta visiems pastato gyventojams. Čia jie galės leisti savo laisvalaikį ar planuoti susibūrimus.

„Terasoje bus įrengta ir laisvalaikio, ir grill zona. Čia žaliuos veja, bus nutiesti takeliai ir paruoštos vietos griliams. Be abejo, iš čia atsivers nuostabūs vaizdai“, – sako K. Paulauskaitė.

Komplimentai architektūriniams sprendimams

Šis architekto Mindaugo Žvinio projektuotas daugiabutis, kaip pasakoja K. Paulauskaitė, sulaukia nemažai pirkėjų komplimentų. Žmones žavi šiuolaikiškas, bet labai nuo senamiesčio stilistikos neatitolstantis projektas.

Aukštupis

„Tas vitrininių stiklų ir klinkerio derinys, stogo susiliejimas su sienų fasadais tikrai sukuria ypatingą grožį. Tai – ir senamiesčio tąsa, ir modernumo pojūtis. Jei pastarąjį kuria stiklas interjere – vitrininiai langai, tai klinkeris ir aukštos, net 3 metrus siekiančios, lubos, yra savotiška senamiesčio tipo būsto tąsa”, – neslepia atstovė.

Tuo tarpu mažaaukštė projekto statyba užtikrina mažesnį triukšmą, didesnį patogumą ir daugiau privatumo gyventojams. Net tokie, iš pirmo žvilgsnio maži, kasdieniai veiksmai kaip lifto laukimas tampa kur kas paprastesni – niekada nereikia laukti, kol visi kaimynai suvažinės.

Viena didžiausių „Aukštupio“ projekto puošmenų, kuria negali pasigirti joks kitas daugiabutis – geriausiai išlikusi XVI–XVII a. trijų pakurų krosnis, skirta molio dirbiniams kepti. Šis architektūros interjero paveldo objektas bus restauruotas, bet lankytojams bus sudarytos sąlygos juo pasigrožėti.
„Anksčiau Užupio teritorija buvo amatų centras, kur amatininkai gamindavo prekes ir vėliau jas gabendavo Vilnele. Ši XVI–XVII a. krosnis ne tik atspindi laikmečio dvasią, bet ir yra vertingas paveldo objektas. Vystytojas pasirūpins jos restauravimu bei eksponavimu: ji bus po stiklu – gražiai apsaugota ir apšviesta. Tai – tikra daugiabučio puošmena“, – pažymi pašnekovė.

Daugiau apie projektą galite sužinoti čia.

Užsakymo nr.: PT_81610567