„Corteva Agriscience™“ sukūrė pasaulinį pripažinimą pelniusius augalų apsaugos produktus Zypar™ ir Belkar™, kurių veiklioji medžiaga yra Arylex™. Šiaurės šalių ir Baltijos regiono vadovas Larsas Dinesenas teigia, kad šias naujoves jau spėjo įvertinti viso regiono ūkininkai.

Bendrovės atstovas pastebi, kad praėję metai Skandinavijos ir Baltijos šalių ūkininkams buvo vieni prasčiausių. Taigi sunku įsivaizduoti žemės ūkį be naujos kartos produktų, kurie pagerina įvairių grūdinių kultūrų kokybę ir gebėjimą prisitaikyti prie kintančios aplinkos.

„2018-ieji metai buvo vieni prasčiausių ūkininkams visoje Europoje – tiek Vidurio Europoje, tiek Skandinavijos, tiek ir Baltijos šalyse. Lietuvoje ir Latvijoje buvo paskelbtos ekstremalios padėtys dėl didelių sausrų, o Švedijoje iškrito vos 12 proc. kritulių, palyginti su 2017-aisiais. Panašu, kad artimiausiais metais niekas nesikeis, todėl tai yra didelis iššūkis mums visiems – ūkininkams ir mokslui“, – sako L. Dinesenas.

Corteva

„Dėl didelių karščių ir kintančio klimato augalai natūraliai sukaupia vis mažiau mineralų, kiekvienais metais ūkininkai sunaudoja vis daugiau vandens, kad gautų panašų derlių. Problemų yra daug, ir be naujos kartos produktų jų išspręsti negalime. Turime tausoti gamtą ir planetą, todėl kurdami naujus produktus siekiame padėti ūkininkams užauginti derlių, kuriam kuo mažiau įtakos darytų klimato kaita“, – teigia L. Dinesenas.

Bendrovė „Corteva Agriscience™“ visame pasaulyje turi net 150 mokslinių centrų, kuriuose kuriami kokybiški produktai: „Kiekvienais metais į mokslinius tyrimus investuojame šimtus milijonų eurų. Tą skatina daryti besikeičianti aplinka. Kadangi augalų ligos mutuoja, nuolatos turime atnaujinti savo produktus. Kitas labai svarbus dalykas – augalų maistinė vertė. Siekiame, kad mūsų produktai padėtų augalams sukaupti daug daugiau mineralų ir kitų maistinių medžiagų, kurie svarbūs iš grūdų ir kitų augalų gaminamo maisto kokybei.“

Corteva

Plečia veiklą Baltijos regione

Šiuo metu bendrovė „Corteva Agriscience™“ turi biurus Kopenhagoje, Vilniuje ir Helsinkyje, kuriuose dirba 32 darbuotojai.

„Baltijos ir Skandinavijos regionai mūsų bendrovei labai svarbūs, kadangi čia išsaugotos senos žemdirbystės tradicijos. Didelį dėmesį skiriame bendravimui su ūkininkais ir bandome gauti kuo daugiau informacijos apie jų problemas, pasėlių kokybę ir naudojamus produktus, – sako L. Dinesenas. – Šiuo metu kuriame ir bandome ne vieną produktą, kuris skirtas Šiaurės regiono šalims, kadangi čia klimatas nėra toks palankus žemės ūkiui – ganėtinai trumpos vasaros, ne pačios derlingiausios žemės, todėl rinkai jau netrukus pasiūlysime naujus produktus.“

Corteva

„Corteva Agriscience™“ atstovas sako, kad kitais metais bus pristatytos ir kelios revoliucinės naujovės. Viena jų – naujasis fungicidas Inatreq™ Active, skirtas javams apsaugoti nuo pagrindinių ligų. Veiklioji medžiaga priklauso naujai cheminių medžiagų grupei, todėl neturi kryžminio atsparumo nė vienai kitai rinkoje esančiai veikliajai medžiagai ir pasižymi išskirtiniu efektyvumu naikinant lapų ir varpų septoriozę bei veiksmingai apsaugo ir nuo kitų vyraujančių pagrindinių javų ligų.

Kita naujiena – fungicidas Zorvec™ Enicade, skirtas bulvių pasėliams apsaugoti nuo bulvių maro. Naujoji veiklioji medžiaga Zorvec™ Active priskiriama naujai cheminei grupei, neturinti kryžminio atsparumo kitoms veikliosioms medžiagoms. Fungicidas labai naudingas ekologiniu požiūriu ir nekenksmingas žmonių sveikatai, palyginti su kitomis rinkoje esamomis alternatyvomis.

Fungicidui Zorvec™ Enicade skirti apdovanojimai už inovatyviausią sukurtą veikliąją medžiagą, už geriausią formuliaciją, už geriausią naują augalų apsaugos produktą bulvėms.

Corteva

Artimiausioje ateityje „Corteva Agriscience™“ galės pasiūlyti dar daugiau naujų fungicidų, herbicidų ir insekticidų Lietuvos ir užsienio žemdirbiams.

Bendrovė „Corteva Agriscience™“ – viena didžiausių ir sėkmingiausių žemės ūkio įmonių pasaulyje, kurioje dirba daugiau kaip 22 tūkst. žmonių, o metinės pajamos viršija 14 mlrd. JAV dolerių.

Užsakymo nr.: PT_81567675