Pasak H. Bovševič, gaminant dešrainius svarbiausi trys elementai: bandelė, dešrelė ir pagardai. „Tai paprastas ir lengvai pagaminamas patiekalas, o į gamybos procesą mielai įsitrauks ne tik vaikai, bet ir visi svečiai. Kad būtų smagiau, dešrainių ingredientus sudėliokite į tris stoteles: pirmojoje – bandelės, antrojoje – įvairios dešrelės, o trečiojoje – padažai ir pagardai. Kiekvienas svečias galės susikurti savo firminį dešrainį“, – pataria virtuvės šefė.

Bandelės – specialiai dešrainiams

Ji pasakoja, kad dešrainiams skirtos bandelės dažniausiai būna dviejų tipų: įpjautos viršuje ir su ertme dešrelei bandelės viduryje. Pirmąsias turėtų rinktis tie, kurie dešrainio neįsivaizduoja be priedų: salotų, daržovių, įvairių pabarstukų. Prieš ją patiekiant, iš abiejų pusių reikėtų pakepti ant grilio ar grotelių. Pasak H. Bovševič, tam užteks ir poros minučių – bandelė iš išorės pasidengia traškia plutele, o viduje išlieka minkšta.

„Mcennedy“ bandelės dešrainiams šį savaitgalį visose „Lidl“ parduotuvėse vos už 0,75 Eur (akcija galioja 06.20-06-23)

Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidentė H. Bovševič prideda, kad norintys paeksperimentuoti dešrainiams gali rinktis ir kitokias bandeles, pavyzdžiui trumpus prancūziškus batonus ar pilno grūdo kepinius. Tačiau atminkite, kad tokios bandelės trapesnės, lengviau lūžta, tad išlaikyti tradicinę dešrainio formą gali būti sudėtinga.

Dešrelės – tik kepamosios

Dešreles virtuvės šefė pataria rinktis pagal tai, kokias labiausiai mėgstate. „Parduotuvių lentynose šiandien jų galima rasti pačių įvairiausių: virtų kiaulienos ar vištienos, parūkytų ar kumpinių. Svarbiausia atidžiai pažvelgti į pakuotę ir rinktis tik skirtas kepti“, – pabrėžia H. Bovševič.

„Grill&Fun” kepamosios „Medžiotojų“ dešrelės šį savaitgalį visose „Lidl“ parduotuvėse vos už 2,15 Eur (akcija galioja 06.20-06-23)

Tokių kepamųjų dešrelių nereikia nei specialiai paruošti, nei nulupti. Natūralus jų apvalkalas kepdamas tampa traškia plutele, kuri dešrainiui suteikia papildomo skonio. Dešrelėms iškepti užteks 3-4 minučių – svarbiausia tinkamai pasirinkti temperatūrą (nereikėtų viršyti 180 laipsnių) ir nuolat apversti, kad sultys nelašėtų ant žarijų. Tą padaryti bus lengviau, jei dešreles kepsite sudėję į dvipuses groteles.

Norintiems išbandyti kažką naujo, BBQ mama rekomenduoja dešreles pakeisti mažais liulia kebabais: „Iš maltos mėsos rankomis suformuokite pailgus kotletukus, sumaukite juos ant medinių iešmelių ir vis apversdami pačirškinkite kepsninėje. Leiskite kiek pailsėti, o tuomet dėkite tiesiai į paskrudintą bandelę.“

Pagardai – pagal kiekvieno skonį

Tradiciniai dešrainio pagardai – garstyčios ir natūralus kečupas. Tačiau jei renkatės viršuje įpjautą bandelę, pagardų čia tilps ir daugiau. Juos, pasak H. Bovševič, kiekvienas gali rinktis pagal skonį: salotų lapai, Coleslaw salotos su majonezu, marinuoti ar rauginti agurkėliai, šviežiai pjaustyto pomidoro gabaliukai, karamelizuotų svogūnų džemas, sūris, traškūs kepinti svogūnai ar porai, smulkinti migdolo riešutai, net troškinti kopūstai. Tinka viskas, ką mėgstate!

„Grill&Fun” garstyčios šį savaitgalį visose „Lidl“ parduotuvėse vos už 0,59 Eur (akcija galioja 06.20-06-23)

H. Bovševič įsitikinusi, kad dešrainius galima pagaminti ir be mėsos: „Dešrelę pakeiskite kepintomis daržovėmis (pavyzdžiui, cukinijomis, paprikomis, baklažano juostelėmis), karamelizuotomis morkomis, halumio sūriu ar plėšomomis sūrio lazdelėmis. Jiems pagardinti puikiai tiks ir tirštesnis daržovių padažas, bei traškūs svogūnų ar porų pabarstukai bei smulkinti riešutai. Patiks ne tik vegetarams!“, – šypsosi virtuvės šefė.

Užsakymo nr.: PT_81527369