Naujausiuose, 2019 m. šalies universitetų reitinguose KU aukščiausiai įvertintas pagal alumnų kuriamą pridėtinę vertę ir darbdavių vertinimus.

„Tai tik įrodo, kad kokybiškų studijų metu, parengiame savo srities profesionalus. Universitetinės studijos turi išugdyti ne tik puikius specialistus, bet ir kiekvienai įmonei reikalingus komandos narius, gebančius komunikuoti ir spręsti problemas. Sulaukiame vis daugiau darbdavių, kurie kreipiasi į mus dėl specialistų poreikio,“ – teigė KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Praėjusiais metais, studijų krypčių reitinge KU net 5-iose vertintose bakalaurų rengimo studijų kryptyse buvo pirmas šalyje. Siekdami ir toliau gerinti studijų kokybę, Universiteto vadovai didelį dėmesį skiria tarptautiškumo plėtrai.

KU medijų laboratorija

„Šiuo metu KU studentai pagal mainų programą studijuoti ir atlikti praktikos gali vykti į 311 aukštųjų mokyklų 30-yje šalių. Planuojama, kad ateityje kiekvienas KU studentas bent vienam semestrui išvyktų į mūsų partnerių užsienyje universitetus,“ – sakė prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Universitete dirbantys mokslininkai vykdo tarptautinio lygio jūrinių krypčių mokslinius tyrimus. KU Jūros tyrimų instituto laboratorijos niekuo nenusileidžia aukščiausius standartus atitinkančioms Europos laboratorijoms. Jose dirba tiek Lietuvos, tiek ir užsienio mokslininkai, kurie savo žinias perduoda studentams. Čia ruošiami specialistai, paklausūs ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

KU studentai

„Džiaugiuosi pasirinkusi studijas čia. Esame tarsi viena akademinė šeima. Jeigu turi noro, gali rinktis bet kurias duris, į kurias nori įeiti: yra galimybė dirbti genetikos srityje, mikrobiologijos srityje, ornitologijoje. Čia nejaučiama atskirtis tarp studentų ir mokslininkų,“ – dalijosi KU Jūros tyrimų instituto studentė Eglė Jonikaitė.

Šiandien aukštasis mokslas veikia ketvirtosios pramonės revoliucijos kontekste. Įsivyrauja ne tik formalus, bet ir neformalus mokymasis, populiarėja atviros prieigos kursai, mokymasis reliatyviu laiku ir bet kurioje vietoje. Tad ir studijos KU, tai ne tik sėdėjimas auditorijose. Studentai atlieka praktikas didžiausiose šalies įmonėse bei išskirtinėse vietose. Pavyzdžiui, okeanografijos praktikos metu, studentai jūrinius tyrimus vykdo vieninteliame Lietuvos burlaivyje „Brabander“. Taip pat žinias plečia dalyvaudami ekspedicijose su mokslinių tyrimų laivu „Mintis“. Archeologijos ir istorijos studentai turi išskirtinę galimybę dalyvauti povandeninės archeologijos praktikoje, Baltijos jūroje.

KU studentai dalyvauja mokslinėse ekpedicijose

Stengiamasi, kad KU studentai atrastų sau patinkančią sritį ne tik akademiniame kontekste, bet ir po paskaitų.

„Dažnai sakoma, kad klaipėdiečiai kitokie: ramesni, romantiškesni, mažiau skuba. Galbūt dėl to, kad gyvena prie jūros ir jos laisvė įkvepia. Tad ir KU studentai – kūrybingi, turintys daug idėjų. Universitete veikia per 20 įvairių jiems skirtų organizacijų ir klubų,“ – vardijo rektorius.

KU Jūros tyrimų instituto laboratorijos

KU studentai turi galimybę apsigyventi moderniausiame bendrabutyje šalyje. Jame yra apie 170 vietų, nauji baldai, vonios kambariai, įrengtos skalbyklės, džiovyklės – viskas studentų patogumui. Universiteto miestelyje planuojami ir dar 2 tokie statiniai.

Užsakymo nr.: PT_81512865