Norintieji surasti įdomios veiklos švenčių metu, pasak J. Krasauskienės, neretai susiduria su sunkumais: tradiciniai vestuvių ar įprasti „team building“ (liet. komandiniai) žaidimai žmonėms atrodo nuobodūs ar įdomūs tik daliai šventės svečių. Pasak atstovės, siekiant rasti visiems įdomią veiklą, gali prireikti ne tik nemažai laiko kruopščiam pasiruošimui, bet ir pareikalauti finansinių išlaidų. Galiausiai, įsigyti žaidimai dažnai reikalingi tik vienam kartui, po kurio keliauja tiesiai į lentyną.

J. Krasauskienė prisimena, kad būtent dėl šių priežasčių kartu su kolege Ieva nusprendė įkurti didelio dydžio rankų darbo žaidimų nuomos įmonę „Margas Miškas“. Savo veiklą kolektyvas pradėjo Kaune, tačiau šiuo metu žaidimų nuoma užsiima visoje Lietuvoje. „Turime partnerius Vilniuje, todėl žaidimus galime išnuomoti net ir tiems, kurie apie tai sugalvojo tą pačią dieną. Labai džiaugiamės, kad šiais metais dienos šviesą išvydo mūsų internetinis tinklapis, kuriame ne tik skelbiame apie savo žaidimus, bet ir dalinamės įžvalgomis, patarimais ir rekomendacijomis“, – pasakoja moteris.

Margas miškas (Sergej Puzanskij nuotr.)

Populiariausias pasirinkimas – naujos klasikinių žaidimų versijos

Kalbėdama apie pramogas šventėms, moteris teigia, kad žaidimo pasirinkimas pirmiausia priklauso nuo progos. „Rinkdamiesi lauko ar vidaus žaidimus vestuvėms, jaunavedžiai atsižvelgia į kelis aspektus: svečių užimtumą ir vizualinę žaidimo pusę. Įmonės labiau mėgsta įtraukiančius ir mąstyti verčiančius loginius bei strateginius žaidimus. Krikštynose svečius labiausiai domina vaikystę primenantys klasikiniai žaidimai, apie kuriuos tėvai gali papasakoti savo atžaloms“, – vardija J. Krasauskienė.

Atstovė išskiria 5 lauko ir vidaus žaidimus, kurie tinka bet kokios amžiaus grupės svečiams ir yra labiausiai pamėgti:

· JENGA XXL. „Tai – be abejonės populiariausias švenčių žaidimas. Populiarėja ir jo versija su užduotimis: iš 54 didelių kaladėlių ant 30-ies užrašytos šmaikščios ir nuotaikingos užduotys – tokią kaladėlę ištraukęs žaidėjas privalo ją įvykdyti, taip žaidžiant nenutyla juokas“ , – apie alternatyvą tradiciniam „Jenga“ pasakoja įmonės įkūrėja.

Jenga XXL su užduotimis (Karlie Dru nuotr.)

· BAGGO. Tai – ne ką mažiau populiarumo sulaukiantis ir JAV plačiai pamėgtas kukurūzų futbolas. Azartiškas, taiklumo ir strategijos reikalaujantis komandinis lauko žaidimas. Už Atlanto netgi rengiami „Baggo“ turnyrai.

Baggo. Kukurūzų futbolas

· ŽIEDYNĖS. Šis žaidimas padės prisiminti karuselių parkus. Žaidimo tikslas – patikrinti rankų taiklumą mėtant žiedus ant dėžėje sustatytų butelių nuo iš anksto sutarto atstumo.

Žiedynės (Dainiaus Čėplos nuotr.)

· LAIVŲ MŪŠIS. Pasak atstovės, šis klasikinis žaidimas daugeliui primena vaikystę, todėl „Margas miškas“ komanda jį iš popieriaus lapo perkelė į didelę, sulankstomą mūšio lentą. Šį žaidmą įdomu ne tik žaisti, bet ir jį stebėti, todėl prie jo noriai santykius aiškinasi įvairiausių švenčių dalyviai.

Laivų mūšis ir Margas miškas įkūrėjos (Instakademija nuotr.)

· KORYS. „Nors dauguma sąrašo žaidimų – visiems puikiai pažįstamos klasikos, „Korį“ vieni pirmųjų Lietuvoje pristatėme vos prieš pusmetį. Per šį laiką jis spėjo tapti vienu klientų favoritų. Tai vizualiai gražus, puošiantis šventinę erdvę žaidimas, iš žaidėjų reikalaujantis ypatingo atidumo, tikslumo ir greičio.“, – pasakoja J. Krasauskienė.

Korys (Eglės Gendrėnaitės nuotr.)

Žaidimas turi sudominti visų amžiaus grupių svečius

Neretai šventes susiruošę organizuoti žmonės susiduria su skirtingų kartų problema – sunku surasti bendrą veiklą, kuri įtrauktų ir aktyvius vaikus, ir vyresnius svečius. Pasak J. Krasauskienės, įvardinti švenčių žaidimai pritaikyti visų amžiaus grupių svečiams.

„Didelis šių žaidimų privalumas – amžiaus barjero nebuvimas. Nors dažniausiai šia veikla domisi svečius užimti norintys jaunavedžiai ar už įmonių šventes atsakingi asmenys, nemaža dalis žaidimų iškeliauja ir į vaikų gimtadienius bei krikštynas.

Vis dar daug kas galvoja, kad šventėse žaidimai skirti tik vaikams, bet mes bandome sulaužyti šį stereotipą. Jei šventėje yra žaidimas, vaikai jį tikrai pamėgs, tačiau vyresni klientai yra ne ką mažiau azartiški ir ieškantys pramogų. Labai smagu, kai gauname nuotraukas iš užsakovų, kuriose matome, jog į pramogas įsitraukia visos trys kartos – nuo jauniausių iki vyriausių žaidėjų“, – populiarėjančia pramoga džiaugiasi J. Krasauskienė, pridėdama, kad tai neretai tampa puikiu būdu susipažinti svečiams.

4 eilėje (Dainiaus Čėplos nuotr.)

J. Krasauskienė tvirtina, kad žaidimams išvis nebūtina proga, užtenka eilinio vakaro su draugais. Kadangi žaidimų nuomos kainos nesikandžioja, tai gali tapti puikiu būdu originaliai ir turiningai praleisti įprastą dieną.

Užsakymo nr.: PT_81166725