Anot „Gijos Klinikų“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo Dariaus Bagdanavičiaus, dėl krūtų mažinimo dažniausiai kreipiasi tos moterys, kurioms didelės krūtys kelia daug nepatogumų ir diskomforto jausmą: „Šioms moterims sudėtingas bet koks aktyvumas, nesvetimi nugaros skausmai, iššutimai po krūtimis bei į pečius įsirėžusios liemenėlės petnešėlės.“

Gydytojo teigimu, tai pagrindinės trys priežastys, tačiau taip pat dažnai susiduriama ir su nepatogumais renkantis drabužius – jei palaidinė dailiai priglunda ties krūtine, tuomet greičiausiai bus gerokai per laisva liemens srityje. Dar daugiau problemų kelia tinkamos liemenėlės paieška – daugybei didelių krūtų savininkių tenka dėvėti neišvaizdžias ar nepatogias liemenėles ir už tai pakloti nemenką sumą.

Gijos Klinikos

Gydytojas padeda nepadaryti klaidingų sprendimų

Pasak gydytojo, krūtų mažinimas, kitaip nei krūtų didinimo operacijos, nėra apipintas keisčiausiais mitais ar baimėmis. Pastarųjų moterys dažniausiai neturi, nes yra pavargusios nuo kamuojančio diskomforto ir į operaciją žvelgia kaip į sveikatos problemos sprendimą. „Moterys nejaučia daugiau nerimo nei prieš bet kurią kitą operaciją. Nerimas dingsta jau pirmąją parą po operacijos, kai pamatomi džiuginantys rezultatai“, – sako plastikos chirurgas.

Plastikos chirurgas Darius Bagdanavičius

Anot D. Bagdanavičiaus, su kiekviena paciente individualiai nusprendžiama, kokio dydžio krūtinė bus po operacijos. „Krūtis galima mažinti ir iš C dydžio į mažesnes, būna ir taip, bet jei kalbame apie tikrai dideles krūtis, tai dažniausiai moterys nori maksimaliai jas sumažinti. Jei pacientė turi F ar G dydžio krūtis, tai sumažiname jas į C ar D, jei moteris pageidauja, galime ir į B dydį. Dydžių ribos nėra, su kiekviena moterimi kalbamės, tariamės ir nusprendžiame, kokio dydžio ji norėtų“, – paaiškina gydytojas.

Nors tai, kiek bus sumažinta krūtinė, ir priklauso nuo besikreipiančios moters, tačiau D. Bagdanavičius pasakoja, jog būna atvejų, kai tenka patarti pacientei nesiimti radikalių pokyčių. „Kai pacientė turi F ar dar didesnes krūtis ir pageidauja B dydžio, tačiau turi kiek atsikišusį pilvuką, tai niekada nesiūlau taip radikaliai mažinti, rekomenduoju bent jau C ar D dydį. Jei visai sumažinsi krūtinę šiek tiek apkūniai moteriai, tai tiesiog dar labiau išryškės pilvukas“, – paaiškina plastikos chirurgas.

Greitas ir neskausmingas atsistatymas

D. Bagdanavičius pažymi, kad po krūtų mažinimo operacijos dažniausiai nėra jaučiamas skausmas. „Pavyzdžiui, dedant krūtų implantus, jie kišami po krūtinės raumeniu ir tai sukelia skausmą. Tuo tarpu mažinant krūtis raumuo neliečiamas, tad tai – neskausminga operacija. Rezultatai matomi jau kitą dieną, tačiau, aišku, kad dar būna patinimas, matomi pjūviai“, – aiškina gydytojas.

Gijos Klinikų pacientė ilsisi palatoje

Nepaisant to, kad po operacijos nekamuoja skausmai – atsistatymui reikėtų skirti bent dvi savaites, kol sugis žaizdos. „Po operacijos negalima maudytis vonioje, o į dušą galima eiti jau po 3–4 parų. Perrišimai – kas dvi dienas arba taip dažnai, kiek einama į dušą. Operacijos metu naudojame tirpius siūlus, tad jų šalinti nereikia, o pjūviai sugyja per 2 savaites. Tereikia šešias savaites nešioti specialią liemenėlę, kuri padeda formuotis naujai krūtinės formai, kol sugyjama“, – paaiškina plastikos chirurgas.

Krūtų mažinimas

Kaip ir po bet kokios operacijos – po krūtų mažinimo taip pat lieka neryškių randų ar gali būti komplikacijų. „Randas būna aplink spenelį, einantis žemyn, ir po krūtine, kuris dažniausiai nėra matomas, nes krūtis jį užstoja. Kalbant apie komplikacijas, anot D.Bagdanavičiaus, gali grėsti kraujavimas ar infekcija, žaizdų negijimas ar seroma – skysčio kaupimasis operuotoje vietoje, tačiau tai labai reti atvejai.

Krūtų mažinimas – vienkartinė operacija ir rekomendacijų dar kartą operuotis po kelerių metų nėra. „Vis dėlto, moterys gali grįžti po kelerių metų ir dar labiau pasimažinti krūtis ar pakoreguoti jų formą, spenelių padėtį“, - teigia „Gijos Klinikų“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Darius Bagdanavičius.

Užsakymo nr.: PT_81155293