Populiariausios – įrengtos kaimo turizmo sodybos

V. Tamašauskienė pastebi, kad vis daugiau žmonių kaimo turizmo sodybas renkasi ne tik savo šeimos poilsiui, bet ir susibūrimams su draugais, didesnėms šventėms organizuoti ar pan. Dėl šių priežasčių pirmenybę jie teikia vietoms, kurios yra pritaikytos aktyviam laisvalaikiui.

„Šiandien ypatingai jaučiama, kad kaimo turizmo sodybomis besidomintys nuomininkai ieško visiškai sutvarkytų ir išpuoselėtų sodybų. Jiems ypač svarbu, kad sodyboje būtų ne tik sutvarkyta poilsio erdvė, bet ir netrūktų veiklos: būtų įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, dviračių takai, vieta pasivažinėti keturračiais ar netgi pažaisti dažasvydį“, – sako specialistė.

Asvejos sodyba

Anot ekspertės, pirkėjai vertina tvarkingas ežero pakrantes ir švarų vandenį, kuriame galima ne tik išsimaudyti, bet ir pažvejoti. Ne ką mažiau svarbus ir patogus privažiavimas prie sodybos bei jos lokacija.

„Niekas nenori pusės dienos praleisti kelyje, tad neretai žmonės sodybos ieško netoli nuo savo gyvenamosios vietos ir kelyje stengiasi užtrukti ne ilgiau nei 1 valandą“, – pasakoja V. Tamašauskienė. Būtent lokacija nemažiau svarbi ir verslo atstovams, panorusiems užsiimti kaimo turizmo veikla, mat patogus susisiekimas leidžia pritraukti daugiau klientų.

NT ekspertės teigimu, Lietuvoje kaimo turizmo atstovai poilsiautojų srautais skųstis negali. Remiantis Oficialiosios statistikos portalo naujausiais duomenimis, 2017 m. sodybose apsilankė net 324 tūkst. turistų, kai tuo tarpu 2016 metais – 318 tūkst. Poilsį Vilniaus rajone 2017 metais rinkosi 87,2 tūkst. asmenų. Vidutiniškai poilsiautojai kaimo turizmo kompleksuose praleisdavo dvi naktis.

Asvejos sodyba

Didelė teritorija ir veiklų gausa – privalumas

Kalbėdama apie poilsiautojus dominančias sodybas, V. Tamašauskienė kaip pavyzdį pateikia Vilniaus rajone, Jokūbiškių kaime įsikūrusį ir šiuo metu parduodamą kaimo turizmo kompleksą.

Ant Asvejos ežero kranto pastatyta išskirtinė sodyba, atstovės teigimu, pamėgta tiek lietuvių, tiek ir svečių iš užsienio – Vokietijos, Ispanijos, Anglijos, JAV, Australijos, Rusijos, bei kitų valstybių, dažni svečiai ir NATO atstovai, kadangi šalia yra NATO poligonas.

7 ha teritorijoje įsikūrusioje sodyboje gausu vietos aktyviai veiklai – pašnekovė pasakoja, kad čia vyko ne viena įmonės šventė, nedideli festivaliai ir orientacinės bei dažasvydžio varžybos, o išėjus pasivaikščioti galima sutikti pelėdų, elnių bei stirnų.

Veiklos sodyboje netrūksta bet kuriuo sezonu – vasarą čia organizuojami pasiplaukiojimai baidarėmis bei kanojomis, o žiemą – pramogos ant ledo bei maudynės eketėje. „Poilsiautojai į šią sodybą ne tik atvažiuoja, bet ir atplaukia asmeninėmis vandens transporto priemonėmis. Asvejos ežeras gan žuvingas, tad tai – ideali vieta žvejams. Ypatingai dažnai čia apsistoja „daiveriai“, kadangi ežeras gilus ir puikiai tinka povandeninei žūklei“, – privalumus vardija V. Tamašauskienė.

Asvejos sodyba

Dažniausiai į Jokūbiškių k. sodybą atvykę žmonės akcentuoja šios vietos ramybę, natūralumą, jaukumą ir prabangą. „Neretai susilaukiame pagyrų išskirtiniam interjerui, daugelį sužavi autentiški pastatai su didelėmis erdvėmis ir visais patogumais – tarp kiekvieno namo paliktas nemažas atstumas, sukuriantis erdvės pojūtį. Šeimininkai į poilsiavietę įdėjo labai daug meilės ir suderino bei apgalvojo kiekvieną smulkią detalę. Sodybą jie parduoda tik todėl, kad gyvena už vandenyno ir, kadangi planų grįžti nėra, savo verslą perleisti norėtų kitiems gamtos mylėtojams“, – apie unikalią sodybą pasakoja NT ekspertė.

Pastatų komplekse – pokylių salė, svečių namukai, pavėsinės

Šiuo metu naujų šeimininkų ieškanti išskirtinė sodyba, V. Tamašauskienės teigimu, gali tapti puikia investicija ar verslo idėja. Pastatų kompleksas įrengtas taip, kad galima iškart užsiimti kaimo turizmo veikla.

Šis 4 pastatų kompleksas su pirtimi puikiai pritaikytas tiek ramiam ir kokybiškam poilsiui, tiek ir aktyviai veiklai, pavyzdžiui, renginiams, vestuvėms, pobūviams ar konferencijoms, o valdoje įrengtoje vaikų žaidimų aikštelėje veiklos ras ir svečių vaikai.

Teritorijoje išsidėstę 4 pastatai: svečių namas-restoranas su rūsyje įrengta profesionalia virtuve bei aptarnaujančio personalo kambariu, gyvenamasis namas, svečių namukai su trimis atskirais, per du aukštus išsidėsčiusiais kambariais, dviejų aukštų pirtis ant ilgiausio Lietuvos ežero kranto, pagalbinis pastatas, ledainė bei vyno rūsys.

Asvejos sodyba

Sodyba lengvai pasiekiama – nuo Vilniaus miesto centro ją skiria vos 45 km., o neasfaltuotu, tačiau prižiūrimu ir kokybišku keliu teks važiuoti vos 3 km. „Dažniausiai žmonės renkasi kaimo turizmo sodybas, kurios įrengtos netoli jų gyvenamosios vietos. Šią sodybą pasiekti galima per mažiau nei valandą – taip lieka daugiau laiko mėgautis laisvalaikiu, o ne praleisti jį kelyje“, – pasakoja pašnekovė.

Jokūbiškių k. sodyba parduodama su garso ir vaizdo technika, baldais bei viskuo, ko reikia laisvalaikiui: valtimis, baidarėmis, dviračiais, pačiūžomis ir kitu sportiniu inventoriumi.

Dėl detalesnės informacijos kreiptis telefonu: + 370 616 34466 arba el.p. vilija@ntpokyciai.lt

Užsakymo nr.: PT_81127807