Aludarystės entuziastams kelis dešimtmečius šioje srityje besisukantis G. Oliver puikiai pažįstamas – idėjų jis semiasi keliaudamas po visą pasaulį, o savo patirtį yra aprašęs ne vienoje knygoje. Alaus someljė Jonas Lingys tvirtina, jog ir pats nebūtų alaus pasaulyje ir taip jo nemylėtų, jei nebūtų susidūręs su G. Oliver istorija, knygomis, alumis ir deriniais su maistu.

Garrett Oliver lankosi „Švyturys Brewery“

Tuo tarpu Lietuvoje ne pirmą kartą besilankantis vyriausiasis Bruklino daryklos aludaris teigia, kad bendradarbiavimas su Lietuvos aludariais jį ypač džiugina dėl šių užsidegimo ir kūrybiškumo. Šį kartą amerikiečiui besilankant Lietuvos pajūryje, bendromis jėgomis buvo sukurtas lietuvišką istoriją ir skonius sujungiantis alus.

„Švyturys Brewery“

„Mėgstamiausia mano darbo dalis yra galimybė daug keliauti ir susipažinti su daugybe skirtingų žmonių iš viso pasaulio, pažinti jų kultūrą ir tradicijas. Labai džiaugiuosi matydamas, kaip aludariai iš skirtingų kraštų išnaudoja savo šalies gėrybes, vaisius ir retesnius ingredientus. Dirbdamas visuomet stengiuosi pasinaudoti lankomos šalies patirtimi ir kultūra, o Lietuvoje įkvėpimo netrūksta“, - sako vyriausiasis Bruklino alaus daryklos aludaris.

Garrett Oliver lankosi „Švyturys Brewery“

G. Oliver teigia domėjęsis tradiciniais lietuviškais gėrimais ir jau pažįstamų skonių pagalba norėjęs sukurti kažką naujo ir netikėto. Jis tikisi, kad naujasis eksperimentas su istorinio lietuvių gėrimo ingredientais – žolelėmis ir medumi – ne tik nustebins, bet ir prikels nostalgiškus prisiminimus.

Garrett Oliver lankosi „Švyturys Brewery“

„Ilgai eksperimentavome su prieskoniais, kol atradome kombinaciją, kuri, neabejoju, patiks lietuviškam skoniui. Jau kurį laiką norėjome panaudoti ingredientus, naudojamus tradicinėje lietuviškoje virtuvėje, todėl labai džiaugiuosi, kad pagaliau tai įgyvendinome kartu su G. Oliver. Mums partnerystė su Bruklino darykla nuolatos atneša naujų idėjų ir nepaprastos patirties, padeda sujungti mūsų drąsias mintis su šio unikalaus žmogaus gebėjimais, o dar geriau tai sekasi, kai pavyksta kartu padirbėti gyvai. Galėtų tai būti dar dažniau“, - šypsosi „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ aludaris Mažvydas Matukas.

Užsakymo nr.: PT_81106019