„Gijos Klinikų“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Darius Bagdanavičius sako, kad labai dažnai perteklinis odos kiekis pilvo srityje ir strijos atsiranda po gimdymo arba staigiai numetus svorį.

„Pilvo plastikos prireikia tada, kai deformuojasi pilvo raumenys ir jo apačioje atsiranda kabančios odos perteklius ir strijos. Dažniausiai tokia operacija yra atliekama moterims, kurioms po gimdymo atsiranda diastazė – tiesiųjų pilvo raumenų prasiskyrimas arba patyrusioms staigius svorio pokyčius“, – aiškina specialistas.

Pilvo plastika

Pasak jo, kai kurioms moterims po nėštumo pilvo siena negrįžta į pirminę padėtį, todėl suglemba oda, atsiranda strijos, susiformuoja „prijuostės“ tipo deformacija. Tokiu atveju pavalgius nuolat atsikiša pilvukas – su šia problema susiduria daugiau kaip pusė visų mamyčių. Buvusios formos tampa neįmanoma atstatyti net ir fiziniais pratimais ar dieta.

Gijos Klinikų pacientė ilsisi palatoje

„Sportuojant sutraukti odos nepavyks, ir raumenų diastazės niekur nedings. Vienintelė išeitis norint grįžti į buvusią formą – atlikti pilvo plastikos operaciją. Jos metu galima atsikratyti nepageidaujamos suglebusios odos pertekliaus, dalį susiformavusių strijų, susiūti prasiskyrusius pilvo raumenis, taip pat panaikinti senus randus, likusius po Cezario pjūvio, apendicito ar laparotomijos operacijų. Pilvo plastikos metu pjūvis atliekamas bikini zonoje, kuri slepiasi po kelnaitėmis. Atlikus pjūvį, nuo pilvo sienos atidalinama oda su poodžiu, suartinant ir susiuvant pilvo raumenis, panaikinama diastazė, pašalinamas odos perteklius, suformuojama nauja estetiškai atrodanti bamba. Galiausiai viskas susiuvama tirpiais siūlais. Kartu atliekamas juosmens riebalų nusiurbimas, taip atsiranda graži talija. Tokiu būdu pašalinama ne tik nukarusi oda, bet ir į pradinę padėtį grąžinami pilvo raumenys, panaikinami po ankstesnių operacijų likę randai,“ – pasakoja chirurgas.

Plastikos chirurgas Darius Bagdanavičius

D. Bagdanavičius sako, kad kartais pilvo plastikos operaciją žmonės maišo su riebalų nusiurbimu. Nors šios precedūros dažnai yra atliekamos vienu metu, anot specialisto, tai yra dvi skirtingos operacijos.

„Riebalų nusiurbimas yra atliekamas tada, kai yra lokalesnė riebalų sankaupa, nėra laisvos odos ir raumenų diastazės. Norėčiau atkreipti dėmesį, jei pacientas turi laisvos odos, po nusiurbimo ji vis tiek liks, todėl tokiais atvejais kiekvienas pacientas apžiūrimas individualiai ir jam pasiūlomas geriausias galimas sprendimas. Riebalų nusiurbimas gali būti derinamas su pilvo plastine operacija“, – aiškina chirurgas.

Gijos Klinikos

Plastikos chirurgai gauna daugybę užklausimų internetu, kiek kainuotų vienokia ar kitokia grožio operacija. Tinklapyje gijosklinikos.lt neatsitiktinai pateikiamos tik preliminarios kainos „nuo...“. Gydytojas negali tiksliai įvardinti paslaugos kainos, nematęs ir neapžiūrėjęs paciento. Konsultacijos metu, apžiūrėjus ir išsiaiškinus konkrečią paciento situaciją ir pilnus jo lūkesčius dėl galutinio rezultato, įmanoma numatyti operacijos mastą ir jos kainą. Pavyzdžiui, pacientas gali manyti, jog jam pakaktų tik pilvo plastikos, tačiau, norint matyti gražų galutinį vaizdą, jam gali reikėti ir riebalų nusiurbimo.

Pati pilvo plastikos operacija trunka apie 2 valandas, o nuslūgus tinimams ir išnykus mėlynėms, lieka sunkiai pastebimas, vos kelių milimetrų pločio randas bikini zonoje.

„Po operacijos pacientams paskiriamas kompresinis korsetas, kuris išlaiko pilvo formą, mažina mėlynes ir tinimą. Į kasdieninę rutiną ir darbą grįžtama maždaug po 2-3 savaičių, tačiau, jei darbas fizinis, tuomet rekomenduojame nedirbti kelis mėnesius. Pilvo preso pratimų taip pat reikėtų vengti keletą mėnesių. Na, o iki galutinio rezultato reikia palaukti nuo 3 iki 6 mėnesių“, – pasakoja specialistas.

Gijos Klinikos

Atgavus formą, tam, kad būtų užtikrintas ilgalaikis rezultatas, chirurgas rekomenduoja pradėti sportuoti bei tinkamai maitintis. „Pilvo plastikos metu nukarusios odos atsikratoma praktiškai visam laikui, tačiau riebalai gali sugrįžti. Todėl labai svarbu, kad pacientai pradėtų užsiimti sportu ir rūpintųsi savo mityba. Jei po operacijos praėjus 3 mėnesiams, žmogus pradės intensyviai sportuoti, visada turės plokščią pilvuką“, – įsitikinęs „Gijos Klinikų“ plastikos chirurgas Darius Bagdanavičius

Užsakymo nr.: PT_81086253