Devynis kartus sekmadienio rytais lietuvius žadinusi „Atliekų kultūros“ komanda paskutiniajam šio sezono epizodui paruošė lauktą naujieną bei reportažą iš kasmetinės miestiečių švarinimosi akcijos „Darom“. Kaip šiais metais seksis vilniečiams gražinti savo miestą ir jį tvarkyti? „Atliekų kultūroje“ galėsite pamatyti karščiausias naujienas iš Vilniaus „Darom“ taškų. Ar žadate dalyvauti ir patys? Galbūt kadruose teks pamatyti ir save!

Kiekvienais metais, „Darom“ metu, ko gero, daugiausia randama senų padangų, išmestų miškeliuose, atokiose vietose ar apylinkėse. Todėl laidoje specialistai primins, jog senomis padangomis galite atsikratyti legaliai ir teisingai, už ką negrėstų bauda. Ar žinojote, kad pirkdami padangas jūs iškart sumokate ir už jų utilizavimą? Visiškai teisingai – į jų kainą įeina tai, kad padangoms nusidėvėjus, jas būtų galima pristatyti į padangomis prekiaujančias parduotuves, automobilių salonus ar servisus. Na, ir paskutinė vieta, į kurią galite nuvežti nusidėvėjusias padangas – tai didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės. Jose per metus vienas Vilniaus regiono gyventojas be papildomo mokesčio gali tinkamai atsikratyti keturiomis padangomis.

Laidos sezono metu žiūrovai nuolat girdėjo, kad reikia mažinti vartojimą, todėl VAATC pristato naujovę: stoteles „DĖK’ui“, kuriose Jūs galėsite palikti nebereikalingus, bet veikiančius ir puikiai savo funkciją atliekančius daiktus, o tie, kuriems jų reikės – galės tuos daiktus pasiimti nemokamai.

„Visose didžiųjų gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse iki metų pabaigos mes planuojame atidaryti specialius namelius, skirtus daiktams rinkti ir saugiai saugoti, kur vieni galės atvežti jiems nereikalingus daiktus, kiti – juos pasiimti. Tarpininkas bus visagalis internetas, kur talpinsime visą informaciją apie mūsų turimus daiktus. Žmonės, kuriems bus reikalingi tie daiktai, galės juos rezervuoti, tam, kad būtų greičiau, patogiau ir smagiau vykdyti tą dalinimosi procesą“, - apie naujovę pasakojo VAATC direktorius Tomas Vaitkevičius.

Tad jau nuo birželio galėsime dalintis daiktais su įvairiausiais žmonėmis visiškai be jokio vargo. Tereikės juos atvežti į stotelę „DĖK’ui” ir ten palikti, o daiktus pasiėmusiems žmonėms – padėkoti už galimybę jais naudotis nemokamai!

Atostogų iškeliauja „Atliekų kultūros“ komanda, tačiau tikrai ne „Slapta kamera“. Kameros mieste toliau veiks ir stengsis pažadinti mūsų sąžinės balsus, kurie „prisnūdę“ leidžia mums atsikratyti šiukšlėmis neleistinose vietose. Na, o jeigu kameros jums ne kliūtis – prisiminkite apie 600 eurų baudą, gresiančią už tokį elgesį – siūlome išleisti šiuos pinigus atostogoms, o ne šiukšlinant mieste.

Dešimtąją „Atliekų kultūros“ laidą žiūrėkite jau šį sekmadienį, įprastu laiku, 11 valandą, per „Lietuvos ryto“ televiziją. Šį sezoną kūrybinė laidos komanda mokė visus rūšiuoti, informavo ir žarstė patarimus, kaip galima gyventi paprasčiau, todėl nepraleiskite paskutinio sezono šanso išgirsti dar daugiau žinių.

Užsakymo nr.: PT_81018773