Dokumentai. Norint parduoti mišką, reikalingi įvairiausi dokumentai. Nors natūralu atrodo juos akylai saugoti, tačiau pasitaiko situacijų, kai jie pradingsta – galbūt persikraustant, ar neapdairiai padėjus prie nereikalingų daiktų ir panašiai. Panikuoti nereikia: miško įgyjimo dokumentus, sklypo planą, registrų išrašus apie nuosavybę jums gali suteikti tiek jūsų rajono registrų centras, tiek nacionalinė žemės tarnyba.

Bendraturčiai. Lietuvoje didesnių ar mažesnių miško plotų turi daug žmonių, tačiau daug sklypų priklauso ne vienam, o keliems savininkams. Vienam jų nusprendus savo dalį parduoti, lieka neaišku, ar jis apskritai gali tai padaryti, ir kaip tokioje situacijoje elgtis. Išties, sklypą su bendraturčiais parduoti galima. Tam reikalinga vykdyti geodezinius matavimus arba kreiptis į notarą, kuris nustatytų ir apibrėžtų atskirų sklypo savininkų dalis. Be abejonės, šios paslaugos kainuoja, tačiau neretai tokias išlaidas sutinka padengti miško pirkimu suinteresuotos įmonės. Visgi tik dalį, o ne visą sklypą parduodantis asmuo turėtų žinoti, kad tokiomis sąlygomis parduodamo miško kaina paprastai yra šiek tiek žemesnė.

Trukdžiai. Deja, ne visuomet su kitais to paties miško sklypo savininkais pavyksta susitarti geruoju. Pasitaiko bendraturčių, kurie piktybiškai trukdo parduoti jūsiškę sklypo dalį, vilkina laiką, prieštarauja nustatytai naudojimosi sklypu tvarkai ir pan. Tokiu atveju vienintelė išeitis – teismas, kuris padeda privaloma tvarka nustatyti naudojimosi sklypu tvarką.

Pardavimo būdai. Būdų parduoti miško sklypą yra įvairių. Kai kurie žmonės patys bendrauja su potencialiais pirkėjais, ieško tinkamiausio varianto, tačiau tai – gana varginantis ir nebūtinai geriausią rezultatą užtikrinantis procesas. Savo paslaugas siūlo ir miško brokeriai, tarpininkai, kurie padeda parduoti mišką už sutartą procentą nuo sklypo pardavimo kainos. Egzistuoja ir dar vienas patikimas, o ir nemokamas būdas – tai internetinė platforma www.parduokmiska.lt. Čia nemokamai galima įkelti skelbimą apie parduodamą miško sklypą, o jis iškart tiesiogiai išplatinamas daugiau nei 200 potencialių miško pirkėjų.

„Ši paslauga patraukliausia dėl savo patikimumo ir tiesioginio bendravimo tarp pardavėjų ir pirkėjų – parduokmiska.lt suteikia galimybę jiems vieni kitus surasti, o po to jau bendrauti tiesiogiai, be trečiųjų šalių įsikišimo. Mums labai svarbus patikimumo aspektas – parduokmiska.lt savo skelbimą įkėlę žmonės sulaukia tik patikimų, stipriausių Lietuvoje miškų įmonių pasiūlymų“, – pasakoja „Parduok mišką“ direktorius Justinas Tarasevičius.

Naudotis platforma parduokmiska.lt – labai paprasta. Užtenka įrašyti sklypo kadastrinį numerį, kuris yra registro išraše, pateikti savo kontaktinį telefono numerį, kuriuo būtų galima susisiekti, o tada jau laukti susidomėjusių įmonių skambučių. Parduokmiska.lt siūlo ir nemokamą pagalbą visais miško pardavimo klausimais – galite konsultuotis telefonu. Be to, pačioje svetainėje įdiegtas įrankis leidžia iš anksto paskaičiuoti potencialią jūsų parduodamo miško kainą.

Užsakymo nr.: PT_80944677