Žinios verčia pasitempti

„Agrokoncerno grupės“ įmonės ne vienerius metus bendradarbiauja su įvairiomis mokymo įstaigomis, susijusiomis su agroverslu. Įmonių darbuotojai studentams pasakoja apie praktines pasirinktų specialybių puses, taip pat pateikia informaciją apie situaciją žemės ūkio rinkoje. Šiemet susitikimas su beveik 100 žemės ūkio sektoriumi besidominčių studentų surengtas naujose įmonių grupės patalpose Babtuose, kur vienoje vietoje galima pamatyti tiek naujausią parduodamą žemės ūkio techniką, tiek susipažinti su atliekamais įvairiais tyrimais, sužinoti apie augalų veisles ar taikomas naujausias žemės ūkio technologijas. Visos „Agrokoncerno grupės“ įmonių specialistų žinios yra ne tik paremtos mokslo naujovėmis, bet ir patikrintos praktikoje.

Jaunimą Babtuose pasitikęs „Agrokoncerno grupės“ įmonių generalinis direktorius Valdas Eimontas džiaugėsi, kad įmonių grupės kolektyvas nuolat jaunėja, prie komandos prisijungia jauni žmonės, kurie atsineša naujas žinias ir taip neleidžia vyresniems sustoti vietoje, verčia pasitempti, ieškoti naujų sprendimų, o tai labai naudinga tiek žmonėms, tiek įmonių veiklai.

„Turite didžiuotis specialybe, kurią pasirinkote. Noriu pasakyti, kad šiandien žemės ūkis yra labai modernus, diegiamos naujos technologijos, kurios palengvina darbą, leidžia taupyti ir tausoti aplinką, todėl čia dirbti reikia jaunų žmonių, kurie moderniai masto, kuriems įdomios naujovės“, - pasakojo studentams V.Eimontas.

Žemės ūkis – modernėjanti sritis

„Agrokoncerno“ produktų grupės vadovas Arnas Radzevičius, Aleksandro Stulginskio universiteto absolventas, pasakodamas apie žemės ūkio specialisto darbą, akcentavo naujas technologijas ir modernumą. Jis studentams pristatė svarbiausius šių dienų žemės ūkio specialisto darbo įrankius, kitaip vadinamą „Agrobox“.

Studentai turėjo galimybę  pasitikrinti savo žinias

A.Radzevičius jaunimui pasakojo savo darbo veiklos istoriją, pasidalindamas asmenine studijų ir darbo patirtimi. Arnas akcentavo, kad naujausios technologijos ir įvairūs IT sprendimai sparčiai plečiasi ir žemės ūkio sektoriuje, tokiu būtu šis sektorius tampa vis patrauklesniu ir šiuolaikiniam jaunimui.

Smagus žaidimas – žinių pasitikrinimas

Pasibaigus pokalbiams studentai buvo pakviesti pasitikrinti savo žinias. Jiems įmonės pastate ir teritorijoje buvo organizuotas orientacinis žaidimas, kurio metu skirtingos komandos ieškojo paslėptų klausimų ir užduočių. Kad komandos turėtų panašias galimybes, paruošti klausimai buvo iš skirtingų sričių - agronomijos, veterinarijos, inžinerijos. Norint laimėti, reikėjo ne tik pažinti javų sėklas, atskirti skirtingas trąšas, bet ir vikrumo bei kūrybiškumo atliekant įvairias užduotis. Reikėjo ne tik teorinių, bet ir praktinių žinių, kurios padėtų: atskirti gyvūnų kaulus, nustatyti transporto darbinių skysčių pavadinimus, nustatyti augalų ligas ar tiesiog atskirti pieno riebumą.

Sėkmės raktas – darbas komandoje

Baigiantis dienai, bendrovės darbuotojai su studentais susėdo „neRimtiems pokalbiams“. Šiuose pokalbiuose dalyvavo jauni darbuotojai, kurie neseniai baigę studijas tuose pačiuose universitetuose ar kolegijose, iš kurių buvo atvykę studentai. Dauguma pokalbio dalyvių šiandien užima aukštas pareigas, tokias kaip: pavaduotojas žemės ūkiui, grūdų supirkimo vadovas ar įmonės direktorius. Pokalbių metu jie prisiminė įvairias jiems nutikusias kuriozines situacijas, kurios dabar jau kėlė šypseną, nors pradžioje gal atrodė ir visai rimtos. Darbuotojai studentams kalbėjo, kad dirbant komandoje net ir sudėtingiausi klausimai gali būti pakankamai lengvai išsprendžiami, o klaidos ištaisytos.

„Agrokoncerno grupės“ įmonės kiekvienais metais nemažai dėmesio skiria bendravimui su studentais. Pristatydami savo veiklą jie jaunimui ne tik suteikia praktinių žinių, padeda geriau suvokti darbą žemės ūkio srityje, bet ir supažindina su situacija žemės ūkio rinkoje.

Užsakymo nr.: PT_80798145