Spausdinimo paslaugas teikiančios įmonės UAB „Marškinėlis“ komercijos direktorius Dalius Malcius pastebi, kad įrengus modernius, aplinkai nekenkiančius spausdinimo įrenginius, kuriamas „žalios“ įmonės įvaizdis, kuris leidžia išsiskirti iš konkurentų ir pritraukti daugiau užsakymų.

Investicijos atvėrė naujas galimybes

UAB „Marškinėlis“ spausdinimo įrenginių atnaujinimui pasinaudojo Ekonomikos ir inovacijų ministerijos administruojama ES investicijų priemone „Eco-inovacijos LT+“.

Pašnekovo teigimu, vienas iš pagrindinių įmonės tikslų – diegti inovacijas ir rūpintis ne tik verslo sėkme, bet ir gamtosauga: „Įmonėje visada siekiame išbandyti kažką naujo, todėl pasinaudoję ES fondų investicijomis įsigijome naują, aplinkai draugišką spaudos mašiną, todėl dabar gamybos procesuose nebeliko aplinkai kenksmingų medžiagų. Viskas, kas nėra sunaudojama keliauja į antrinį perdirbimą.“

D. Malcius priduria, kad atsinaujinimas atvėrė ir naujas galimybes, todėl dabar įmonės gamyba labiau optimizuota, o tai leidžia klientams pasiūlyti geresnius sprendimus: „Visų pirma optimizavome gamybą – sumažinome darbų pasiruošimo laiką. Taip pat atsivėrė ir naujos spausdinimo galimybės – tam tikrą produkciją, pavyzdžiui, specifinės spalvos vizitines korteles anksčiau spausdindavome tik dideliais kiekiais, nes neturėjome tinkamų mašinų. Tačiau šiandien kiekiai – maži ar dideli – skirtumo nebėra.“

Atliepia besikeičiančius klientų poreikius

Anot pašnekovo, ES fondų investicijomis finansuotas įrangos atnaujinimas padėjo sukurti „žaliosios“ įmonės įvaizdį, patrauklų vis didesnei klientų daliai.

„Klientams stengiamės pabrėžti, kad mūsų gamybos procesai ekologiški, o taip kuriame atsakingos ir tvarios įmonės įvaizdį. Atnaujinus spausdinimo technologiją pastebėjome, kad mūsų produkcija vis labiau domisi klientai, kuriems aktuali ne tik kaina ar kokybė, bet ir ekologiškas gamybos procesas. Žmonės nori spaudos ant perdirbtų medžiagų ar pagamintų neteršiant gamtos“, – dėsto D. Malcius.

Planuoja atnaujinti ir kitus gamybos procesus

D. Malciaus teigimu, įrangos atnaujinimas visiškai pateisino lūkesčius, todėl įmonė jau dairosi naujų galimybių.

„Ateityje tikrai investuosime į aplinką tausojančias mašinas. Jau turime planų kaip atnaujinsime ir kitus gamybos procesus, pavyzdžiui, spausdinimą ant marškinėlių. Tikimės dar kartą pasinaudoti ES fondų investicijomis, nes jeigu būtų reikėję dabartinius įrenginius atnaujinti savo lėšomis, būtume pasirinkę kitą, pigesnę ir ne tokią inovatyvią įrangą“, – teigia pašnekovas.

Šalies įmonės vis dar gali kreiptis dėl ES fondų investicijų į technologinių ekoinovacijų diegimą ir skatinimą, siekiant sumažinti neigiamas klimato kaitos ir šiltnamio efekto pasekmes.

Daugiau informacijos apie priemonę „Eco-inovacijos LT+“ galima rasti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Užsakymo nr.: PT_80751699