Dalis lietuvių renkasi atostogas Nidoje, kur namą nakčiai 6 asmenims galima išsinuomoti už 180 eurų. Kiti atostogauja Tailande, bambukiniame namuke prie pat jūros už 35 eurus. Nors nuomos kaina džiugina, tačiau nemaloniai nustebinti gali vos bėgantis vanduo iš maišytuvo, nepatogi lova ir lėktuvo bilietų kaina, galinti siekti 1200 eurų žmogui.

Lietuvių nesunku rasti visur. Tačiau ne visi jie tik poilsiauja, dalis tautiečių siūlo būstą atostogoms.Vieni tokių pavyzdžių – Brazilijoje nuosavą viešbutį turintys lietuviai, lietuvių šeimos įkurtas Ajurvedos centras Ispanijoje ar vilniečio rankomis pastatytas SPA kompleksas Kambodžoje. Tautiečių nuomojamų būstų ne vieną rasime ir Graikijoje.

Štai Raimonda Stucinskaitė ir Paulius Stucinskas poilsiautojus kviečia apsistoti autentiškame, senoviniame name Ispanijos pietuose.

Baras paplūdimyje

Įsikūręs kurortinio miestelio senamiestyje

Ispaniška dvasia alsuojantis namas stovi populiaraus kurorto Isla Cristina senamiestyje, netoli paplūdimio. „Tai erdvus, 3 aukštų namas su stogo terasa ir kiemu. Name patogiai apsistoti gali 6 suaugę asmenys ir 4 vaikai. Čia yra trys miegamieji ir trys vonios kambariai, naujai įrengta virtuvė bei stogo terasa.

Norėdami čia atvykti, turėtumėte atskristi į Faro arba Seviliją ir dar valandą važiuoti automobiliu. O tuomet jau – pigi žuvis, gardus vynas ir visada gera nuotaika“, – kviečia savininkai ir priduria, kad atvykstantiems poilsiautojams gali pasiūlyti transportą iš ir į oro uostą už specialią kainą.

Vietovė, kurioje stovi poilsiautojų laukiantis Raimondos ir Pauliaus namas, yra Ispanijos pietuose, nutolusi vos 10 km nuo sienos su Portugalija. Norintys dar daugiau įspūdžių – atostogų metu gali aplankyti abi šalis. O tie, kurie nepatingės, gali suplanuoti išvyką keltu į Maroką ir padėti dar vieną varnelę savo kelionių žemėlapyje. Be to, Gibraltarą galima pasiekti mašina per 3 valandas, o nuvykti į gražų Sevilijos miestą galima tiek autobusu, tiek ir mašina vos per 1 valandą.

Paplūdimys

Ką veikti pačiame miestelyje?

Raimonda ir Paulius pasakoja, kad Isla Cristina ypač patiks mėgstantiems vaikščioti: mašinos nereikia, nes visas pusiasalis apeinamas pėsčiomis per 1–2 valandas. Šiame miestelyje visą dieną galima praleisti pliaže, vaikšiojant kopomis ar ieškant mažų chameleonų, kurių šimtai laksto pušų šakose ir krūmuose.

Savininkai dalijasi ir kitų veiklų idėjomis poilsiaujantiems: galima kopti į portugališkus kalnus, mokytis kalbėti ispaniškai ar mėgautis vietiniu vynu ar tapas (isp. – užkandžiai), kurie kainuoja tik 2,50 eurų. Pasak pašnekovų, kainos čia beveik du kartus mažesnės nei kitose Ispanijos vietose ar Portugalijoje.

Isla Cristina nėra didelių viešbučių, todėl miestelyje yra išlaikyta autentiška atmosfera, žemos kainos, o poilsiautojų nevargina dideli turistų srautai.

Šiame žvejų miestelyje poilsiautojai turi visas galimybes maitintis ne tik skaniai, bet ir sveikai – gausus ką tik pagautos, nešaldytos žuvies pasirinkimas.

Paplūdimys

Pirmenybę teikiantys mėsos patiekalams lankytojai galės paragauti ispanų keptos mėsos. Pasak pašnekovų, ispanai kepa taip, lyg kiekvienas jų būtų apdovanotas 5 „Michelin" žvaigždėmis. Be to, juodos ispaniškos kiaulės laksto alyvuogių giraitėse, maitinasi gilėmis, alyvuogėmis ar nukritusiais apelsinais, tad auga natūraliomis sąlygomis, o jų mėsa nėra chemizuota.

Ieškantys sveikatingumo paslaugų gali išbandyti magnio druskos ežerus. Sumokėjęs 4 eurus už įėjimą, lankytojas gauna pagalvėlę galvai ir gali visą valandą plūduriuoti druskoje, taip pasisemdamas sveikatos, jėgų ir pasirūpindamas savo grožiu.

Druskos ežerėliai

Aktyvaus poilsio mėgėjai gali išbandyti žvejybą, kaitavimą, jodinėjimą žirgais ar golfą.

Susidomėję pasiūlymu su šeimininkais gali susisiekti parašydami jiems žinutę Facebook paskyroje pavadinimu Isla Cristina arba siųsdami el. laišką adresu: raimonda100@hotmail.com

Užsakymo nr.: PT_80706483