Šių metų kovo 20-oji – Pasaulinė burnos sveikatos diena, kurios tikslas atkreipti dėmesį į burnos sveikatos problemas ir informuoti visuomenę apie burnos sveikatos svarbą. Kaip ir kasmet, „Philips“ ir vėl yra oficialus Pasaulio burnos sveikatos dienos partneris, pabrėžiantis burnos higienos svarbą. Kiekvienam mūsų svarbu laikytis dantų ir burnos sveikatos principų, kurie nereikalauja papildomo laiko, tačiau padeda išsaugoti gražius ir sveikus dantis.

Burnos higienos ir dantų priežiūros taisyklės

Dantų valymas du kartus per dieną turėtų būti tarsi nerašyta taisyklė, kurią žinotume net ir pažadinti iš gilaus miego. Kiekvienas dantų valymas turėtų trukti ne mažiau nei 2 minutes – toks laiko tarpas skirtas veiksmingam dantų išvalymui ir apnašų pašalinimui nuo dantų paviršiaus visose burnos ertmėse. Tam, kad nereikėtų stovėti su laikrodžiu rankose, į pagalbą pasitelkite „Philips Sonicare“ elektrinį dantų šepetėlį. Jame įmontuotas 2 minučių trukmės laikmatis, kuris praėjus valymui skirtam laikui išsijungs automatiškai.

Renkantis dantų pastą, atkreipkite dėmesį, ar joje yra fluorido, kadangi šis elementas saugo dantis nuo ėduonies. Išsivalę dantis neskubėkite iškart skalauti burnos, o tarpdančiams valyti naudokite tarpdančių siūlą arba „AirFloss“ tarpdančių valiklį.

„Tarpdančiai turi būti valomi po kiekvieno valgymo, nes tarpdančiuose kaupiasi net 95% bakterijų. „Airfloss“ yra ypač patogus naudoti tiems, kurie turi ortodontinių aparatų, protezų bei implantų“, - sako G. Morkūnaitė.

Asociatyvi nuotr.

Taip pat rekomenduojama atsisakyti ar bent apriboti cukraus turinčių produktų (saldumynų, saldintų gėrimų) vartojimą. Venkite lipnių ir ilgai tirpstančių saldainių, pavyzdžiui, karamelės skonio, nes kuo ilgiau saldintas maistas tiesiogiai liečiasi su dantimis, tuo didesnė rizika, jog gali susiformuoti dantų kariesas. Nepamirškite ir maisto bei gėrimų dažiklių, kurie gali pažeisti dantų emalio spalvą.

Kada laikas keisti dantų šepetėlį ar jo galvutę?

Dantų šepetėliai turėtų būti keičiami nerečiau nei trys mėnesiai. Kuo ilgiau naudojamas šepetėlis, tuo mažiau apnašų jis pašalina. Jeigu pastebėjote, kad dantų šereliai nusidėvėjo ir išsikraipė, tikriausiai dantis valėte per stipriai ir per ilgai. Naujasis „Philips Sonicare“ dantų šepetėlis su integruotais išmaniais jutikliais padės kontroliuoti valymo stiprumą bei įspės, kada metas pakeisti šepetėlio galvutę.

„Neretai pastebiu, kad mano pacientai perspaudžia dantų šepetėlį, todėl „Philips Sonicare“ integruoti jutikliai yra puikus būdas kontroliuoti savo valymo judesius ir naudojamą jėgą“, - komentuoja burnos higienos specialistė.

Taisyklingas dantų valymas

Kai valote dantis, labai svarbu dantų šepetėlį laikyti 45 laipsnių kampu ir judinti jį tinkama kryptimi. Valydami dantis viršutiniame žandikaulyje pakreipkite šepetėlį aukštyn, apatiniame – žemyn. Ypatingą dėmesį skirkite dantų grioveliams ir tarpdančiams, kuriuose susikaupia daugiausia apnašų ir maisto likučių, o pastaruosius mes, deja, dažnai pamirštame. Čia taip pat pagelbės Philips „Sonicare Diamond Clean Smart“ dantų šepetėlis, kuris, sekdamas jūsų dantų valymo įpročius, pastebės sritis, kurios nėra pakankamai gerai išvalytos, ir informuos jus apie tai.

Svarbu prisiminti, kad dantys, dantenos ir graži šypsena veikia ne tik sveikatą, bet ir pasitikėjimą savimi, gyvenimo kokybę bei santykius su aplinkiniais. Juk graži šypsena – gero pirmo įspūdžio garantija.
;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=;tfua=?" border="0" height="1" width="1" alt="Advertisement">

Užsakymo nr.: PT_80677017