Atsinaujinęs prekės ženklas

Praėjusių metų rudenį UAB „Daumantai LT“ pristatė atnaujintą prekės ženklą: parduotuves pasiekė naujos produkcijos pakuotės bei majonezų linija „Karališkas“, iš kitų rinkoje esančių pagardų išsiskirianti itin aukštos kokybės ingredientais. Naujosios linijos majonezų sudėtyje nėra krakmolo, konservantų, gamyboje naudojami laisvai laikomų vištų kiaušiniai, o įprastą citrinų rūgštį keičia citrinų sultys.

„Pagrindinis 2018 m. tikslas buvo peržiūrėti majonezų gaminius ir pristatyti rinkai atnaujintą liniją, kurioje didžiausias dėmesys skiriamas natūralumui bei aukštai ingredientų kokybei. Siekdami išlaikyti tęstinumą tiek pačiuose produktuose, tiek kasdieninėje veikloje, stengėmės maksimaliai spręsti logistikos efektyvumo ir veiklos tvarumo klausimus. Žingsnis po žingsnio atsisakome plastikinių pakuočių. Šia kryptimi toliau judėsime ir su kitais produktais“, – apie pokyčius pasakoja UAB „Daumantai LT“ vadovas Romanas Seliava.

Vienas pirmųjų bendrovės žingsnių 2019 m. – atnaujinta „Daumantų“ pomidorų padažo „Karališkas“ linija. Šiuose pagarduose atsisakoma saldiklių, konservantų, maisto priedų bei modifikuoto krakmolo, naudojama joduota druska, natūralios citrinų sultys.

Investicijos į energetinį efektyvumą

2018 m. UAB „Daumantai LT“ investavo 165 tūkst. Eur į apšvietimo sistemos gamyklose atnaujinimą. Naujoji LED sistema elektros suvartojimą sumažinusi 50 proc. leidžia tausoti gamtos resursus ir sukurti geresnes darbo sąlygas darbuotojams. Investicijas į energetinio efektyvumo didinimą bendrovė planuoja ir 2019 m.

„Orientuodamiesi į energetinio efektyvumo didinimą įmonės administravimo bei gamybos procesuose, gamyklos teritorijoje šiais metais planuojame įrengti saulės elektrinę. Remiantis projektu, jėgainė patenkins 25 proc. gamyklos metinio elektros suvartojimo poreikio“, – aiškina R. Seliava.

Daug dėmesio skirdama aplinkos tausojimui, bendrovė orientuojasi ir į ekologijos skatinimą. 2018 m. buvo pristatyti 9 nauji sertifikuoti ekologiški produktai skirti eksportui. „Daumantų“ vadovo teigimu, ypatingas tokių produktų poreikis jaučiamas užsienyje, tačiau ši tendencija ryškėja ir Lietuvoje.

Šimtmečio įmonė

Praėjusiais metais per Lietuvą nuvilnijus valstybės šimtmečio minėjimo renginiams, išskirtinio dėmesio sulaukė ir UAB „Daumantai LT“. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų jau 20-tąjį kartą surengtuose apdovanojimuose šimtmečio proga buvo įsteigta speciali nominacija – „Už tvarų verslą/100-mečio įmonė“. Paskelbus įmones laureates paaiškėjo, kad viena jų – UAB „Daumantai LT“, esanti atkurtosios nepriklausomybės amžininkė.

„Pirmasis „Daumantų“ majonezas buvo suplaktas paprasčiausiame dubenyje, o dabar tai yra moderni, pasaulinius standartus atitinkanti gamykla. Šios bendrovės augimas per verslo istoriją atspindi ir mūsų valstybės augimą“, – teigia Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viešųjų ryšių vadovė Audronė Jankuvienė.

UAB „Daumantai LT“ vadovas R. Seliava įsitikinęs, kad šis apdovanojimas bendrovei skirtas už šimtmečio Lietuvoje puoselėjimas vertybes – pasitikėjimą, atsakomybę ir atvirumą naujovėms.

„Šiuolaikinė rinka yra kaip niekada dinamiška ir kintanti. Prie šių pokyčių padeda prisitaikyti veiklos tęstinumas: ryšys su klientais suteikia galimybę pažinti vartotojų poreikius, skaidrumas kasdienėje veikloje išlaiko santykius su partneriais, socialinė atsakomybė puoselėja bendruomeniškumą“, – teigia R.Seliava, pabrėždamas, kad apdovanojimas yra skirtas visai „Daumantų“ komandai.

Nominacija „Už tvarų verslą/100-mečio įmonė“ – tradicinė, kasmet skelbiama nominacija, skiriama įmonėms, pasižyminčios sėkmės istorija, nuosekliu augimu bei plėtra. 2018 m. ji buvo adaptuota valstybės atkūrimo šimtmečio progai.

Užsakymo nr.: PT_80484153