„Atliekų kultūros“ projektas įgauna pagreitį ir iškeliauja iš sostinės į Ukmergę! Smagi gyventojų apklausa, kurioje – itin netikėti atsakymai apie rūšiavimą, o miesto atstovai pasidalins gerąja patirtimi, kaip Ukmergėje pasisekė sutvarkyti aplinką. Nepatikėsite, bet ten taip pat, kaip ir Vilniuje, įrengtos slaptos kameros! Ką ukmergiškiai veža naktimis ir palieka prie konteinerių – sužinosite, jei žiūrėsite „Atliekų kultūrą!

Žinoma, rūšiuojant atliekas mums visada gali kilti klausimų. Dar daugelis mūsų svarsto, ar prieš išmetant į rūšiavimo konteinerį plastikinę pakuotę, reikia ją išplauti. O kaip yra iš tikrųjų? Į šį klausimą atsakys laidos specialistai.

Rūšiavimo naudą galima įžvelgti daugelyje aspektų – nuo energijos bei kitokių išteklių taupymo iki mūsų pačių sumokamų pinigų. Sekmadienį 11 valandą ryto laidoje išgirsite pačių netikėčiausių faktų apie perdirbimą: ar galite įsivaizduoti, kad perdirbus moteriškas pėdkelnes, jos kuo puikiausiai tinka kelių tiesimui?

O kur dar visuomenėje gajus mitas, jog mes rūšiuojame, tačiau visas atliekas suverčia į vieną krūvą ir jos vežamos į sąvartyną? Laidos žiūrovai dar kartą įsitikins, kad visos mūsų išrūšiuotos atliekos yra vežamos ne į sąvartynus, kurių Lietuvoje liko vos keli, o į rūšiavimo gamyklas, kuriose specialūs įrengimai perrūšiuoja mūsų paruoštas perdirbimui pakuotes pagal jų cheminę sudėtį: tad mūsų darbas nenueina perniek. Netgi atvirkščiai – jeigu vieną dieną tiesiog nustotume rūšiuoti, atliekų susikauptų tiek, kad jos galėtų padengti netgi 20 cm aukščio Lietuvos teritorijos ploto!

Iš tiesų, rūšiuoti – paprasta ir nesudėtinga, kai žinote procesus bei atsakoma į visus klausimus, o atsakymus į juos galite išgirsti laidoje „Atliekų kultūra“, kuri rodoma kiekvieną sekmadienį 11 valandą ryte per „Lietuvos ryto“ televiziją. Būkime sąmoningi, nešiukšlinkime ir aktyviai rūšiuokime. Gerus darbus daryti ne taip ir sunku!

Užsakymo nr.: PT_80475581